Sport

Dumitru Zisu - Iulian Surla, echipa de aur la nationalele de kata

Ciprian Fânaru
1 dec 2009 743 vizualizări
Am participat pentru a demonstra ca se poate ajunge campion la orice virsta , ne-a spus antrenorul Dumitru Zisu, in virsta de 56 de ani u prin aceasta performanta, antrenorii focsaneni vor sa atraga copiii la judo

Oradea a fost la finalul saptaminii trecute gazda celei de-a sasea editii a Campionatelor Nationale de Kata. Concurentii s-au intrecut in mai multe probe, dintre care Nage no Kata "" aruncari din picioare, Katame no Kata, Ju no Kata, Kodokan Koshin Jutsu. "Perechea" vrinceana formata din Dumitru Zisu si Iulian Surla a cucerit medalia de aur la proba de kata pe echipe seniori, la Nage no Kata. Acelasi tandem a mai reusit sa cistige si medalie de argint la Katame no Kata "" lupta la sol. Iulian Surla, sportiv format de antrenorul Stanica Grosu, este in prezent legitimat la Liberty Oradea, iar Dumitru Zisu ii pregateste pe judoka de la LPS CSM Focsani. "A fost foarte greu, foarte multa munca. Daca Iulian e campion european, la mine n-a fost acelasi lucru. Am participat pentru exemplul personal, pentru a demonstra ca se poate ajunge campion la orice virsta", ne-a spus antrenorul in virsta de 56 de ani. "Sintem o echipa puternica de profesori si vrem sa aducem cit mai multi copii la acest sport. Sa-i scoatem din fata calculatoarelor, din baruri si sa-i atragem sa faca miscare", este apelul profesorului Zisu. Tot la Oradea s-a derulat aproximativ in aceeasi perioada si un stagiu de o saptamina, care a fost onorat cu prezenta de un italian si a un german, doi reputati antrenori care se perfectioneaza permanent in Japonia. Competitia a contribuit la viitorul federatiei, prin faptul ca multi dintre participanti dar si medaliati sint antrenori, profesori, arbitri si chiar sportivi juniori, componenti ai lotului national. La acest campionat au participat patru antrenori activi, patru arbitre si un component al lotului national de juniori. Organizatorii au subliniat importanta intrecerii amintind de kata, care are un rol sanitar in ceea ce priveste derapajele de la tehnica si principiile judo-ului lui Kano (n.r. - fondatorul acestei discipline). (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.