Sport

Maria Rauta este campioana nationala la gimnastica

Ziarul de Vrancea
29 oct 2009 3463 vizualizări
Focsaneanca s-a impus in intrecerea rezervata nivelului 3 de virsta u la nationalele de junioare de la Focsani au asistat foste mari campioane, precum Simona Aminar, Gabriela Trusca sau Simona Pauca u finalele pe aparate, programate azi, ar putea aduce noi medalii pentru gimnastica vrinceana

Prima zi a puternicei competitii a adus si primul rezultat de exceptie. Focsaneanca Maria Rauta a devenit campioana nationala la gimnastica artistica. Medalia de aur a fost obtinuta in cadrul intrecerii junioarelor de nivel 3, categoria de virsta 11 "" 12 ani. "Avem medalie de aur!", ne-a spus entuziasmata antrenoarea de la Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani, Adriana Lescovar. Performanta nu a venit insa intimplator. Pentru a pastra titlul national la Focsani, Maria Rauta a depus efort in cadrul a sute de ore de antrenament solicitant. Impletit cu talent si modestie, acesta a dat roade si Focsaniul confirma inca o data ca reprezinta un izvor de performeri, la a caror traiectorie au contribuit si devotatii lor antrenori. Izbinda gimnastei din Focsani, nascuta in 1997, a fost "prevestita" de rezultatul reusit de aceasta in urma cu aproape doua saptamini la Constanta, cind a ocupat tot prima pozitie pe podium la "Memorialul Mircea Frum". Acum Maria a fost punctata cu 12,500 la sarituri, 12,450 la paralele, 13,450 la birna si 14,100 la sol, devansindu-le cu un total 52,500 pe Dumitrita Rus de la Cetate Deva si pe Ioana Badea de la CSS Timisoara.


Elevii si liceenii au umplut Sala Polivalenta


Urbea de pe Milcov este incepind de ieri punctul in care si-au dat intilnire cele mai tari cluburi de profil, care se intrec timp de doua zile in cadrul Campionatului National de Gimnastica rezervat junioarelor III, II si I. Crema acestui sport la nivel juvenil a fost reprezentata in Sala Polivalenta de Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Cetate Deva, Petrolul Ploiesti, SCM Bacau, CSS Buzau, CSS Timisoara, CSM Arad, CSM Cluj, SS1 Constanta, CSM Onesti, lotul de junioare al Romaniei si CSSG Focsani. Fosta mare gimnasta Gina Gogean, originara din Vrancea, nu a putut din pacate onora invitatia de a reveni acasa din motive familiale, dar au reusit in schimb sa ajunga Simona Aminar si Simona Pauca, doua multiple campioane olimpice. Polivalenta a fost plina de spectatori care au tinut sa urmareasca evolutia micilor sportive. Printre acestia si elevi de la scolile si liceele din oras, care au venit in mod organizat dupa incheierea orelor de curs sa asiste la intreceri.


Colega Nadiei a venit la Focsani


Printre oaspetii de seama s-a numarat si Gabriela Trusca - Robu, vicecampioana olimpica la Montreal, in 1976. Colega cu celebra campioana Nadia Comaneci, cea care a obtinut primul 10 din istoria gimnasticii, aceasta ne-a dezvaluit opinia asupra situatiei actuale din gimnastica romaneasca si a rememorat vremurile in care concura pentru tricolor. "Sint foarte multe schimbari in codul de punctaj. Cit despre marea performanta si cum e ea afectata, si in acele moment erau elemente foarte dificile si acum sint, dar sub alta forma. Cert e ca gimnastica a evoluat. Codul actual e mai dificil, mai greu de inteles de catre spectatori, din cauza ca nu mai exista nota, e un punctaj", ne-a declarat Gabriela Trusca. Antrenoarea de la CSS Buzau a Gabrielei Dragoi, sportiva de lot national, medaliata de la Montreal spune ca nu a mai reusit sa pastreze o legatura strinsa cu fost sa colega Nadia Comaneci. "E greu sa ne vedem deoarece Nadia e tot timpul plecata si e foarte ocupata in rarele ocazii cind vine in tara", a explicat fosta campioana, care este de parere ca acest sport are totusi viitor, chiar daca rezultatele din prezent sint mai rasunatoare in dreptul baietilor. "Din urma vin copii la gimnastica. Depinde daca acestea sint sanatoase si daca se pregatesc bine. Daca ar mai fi si sponsori"¦", invoca antrenoarea de la CSS Buzau. In Vrancea a mai poposit insusi presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica. Azi, campionatul continua cu finalele pe aparate. Noi medalii ar putea veni tot de la Maria Rauta, care s-a calificat cu cel bun punctaj in finala de la sol si care va concura si pe "puntea suspinelor". Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au derulat probele de individual compus la nivelurile 4 si 5 de virsta. (Ciprian FANARU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 minute, 16 secunde
FELICITARI ANTRENOAREI PROF. LESCOVAR ADRIANA CARE ESTE UN SUFLET , UN ANTRENOR CU MULTA EXPERIENTA. SPORTIVA MARIA RAUTA ESTE O GIMNASTA DE NOTA 10 SI URAM MULTA BAFTA SI MAI MULTE FINALE CU citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.