Sport

Copiii pot alege sportul in locul barurilor sau internetului

Ziarul de Vrancea
22 oct 2009 4839 vizualizări
Parintii au multe optiuni pentru a-si trimite copiii sa faca sport u baietii pot alege fotbalul, handbalul, baschetul, rugbyul sau sporturile de contact u fetele au ca variante sporturile de contact, tenisul sau voleiul u Ziarul de Vrancea va prezinta optiunile de selectie

Parintii se gindesc din primul moment de viata unde sa-si duca copilul sa faca sport. In Vrancea, fotbalul, judo sau artele martiale detin suprematia. Dar exista parinti care isi trimit copiii si la alte sporturi, precum tenis, handbal, baschet sau volei. Baietii se duc in general pe stadion, iar fetele au ca optiune tenisul sau voleiul. Ziarul de Vrancea va prezinta un ghid al sporturilor si cluburilor care fac selectie pentru copii.


Fotbalul are cea mai larga oferta. Clubul CSM Focsani face selectie pentru copii. Acestia se pot prezenta la stadionul "Milcovul", iar de pregatirea acestora se ocupa antrenorii Alin Samoila, Dan Banica si Petrica Ene. "La noi, copiii sint selectionati incepind cu virsta de 5 ani. Nu se plateste o cotizatie, iar antrenamentele se desfasoara zilnic la Sala Polivalenta sau pe baza sportiva din Sud", ne-a spus Alin Samoila, antrenor la CSM Focsani. Parintii interesati pot obtine relatii la telefonul 0765.922.949. O alta forta in fotbalul juvenil din oras este clubul AS FC Unirea Focsani. Si antrenorul Nicolae Petrea face zilnic selectie, incepind cu copiii de 7 ani. Acesta isi desfasoara antrenamentele la baza sintetica de la Pasarela Odobesti sau la Sala Polivalenta. Aici se plateste o cotizatie lunara, iar relatii suplimentare se pot obtine la telefonul 0723.635.790. "Copiii nascuti in 2002, dar si in anii precedenti, sint asteptati in fiecare zi pentru a invata tainele fotbalului la clubul nostru, care ofera conditii optime", ne-a spus Nicolae Petrea. Selectii la toate grupele de copii realizeaza si Prosport Focsani, un alt club aparut in peisajul fotbalului juvenil in acest an. Profesorul Laurentiu Muscalu face antrenamente la baza sportiva Dagemar sau la Sala Polivalenta. Cotizatia lunara este de 50 de lei, iar relatii suplimentare se obtin la telefonul 0755.056.681. Alte doua cluburi juvenile apar ca functionabile in acest moment, dar nu s-au inscris la Memorialul "Gheorghe Ola", care are loc in aceste zile. Stiinta Focsani, antrenor Gica Canaragiu, si Academika Focsani, antrenor Marian Brutaru, primesc inscrieri pentru cei care doresc sa invete tainele mingii rotunde. Si la Marasesti, copiii pot sa inceapa fotbalul, la Fan Club Steaua Marasesti. "La noi, totul este pe baza de voluntariat. Nu se percepe cotizatie lunara, iar antrenamentele le facem la stadion sau in sala, daca avem acceptul proprietarilor. Sint asteptati la stadion toti copiii nascuti in anii 1997, 1998 si 1999. Relatii se pot obtine la telefonul 0766.620.168", ne-a spus Catalin Mihalcea, presedintele Fan Club Steaua Marasesti.


Copiii merg si la alte sporturi


Selectie permanenta pentru copiii din oras organizeaza sectia de tenis de la CS Unirea Focsani. "De la 6 - 7 ani si pina la noua ani, asteptam fete si baieti pentru a invata sa joace tenis. Selectia se realizeaza la terenurile din Sud, iar taxa variaza in functie de numarul de sportivi care formeaza o grupa", ne-a spus Razvan Bucuroiu, antrenorul sectiei de tenis de la CS Unirea. Cei care doresc sa se inscrie o pot face la telefonul 0723.171.958. Si sectia de handbal de la LPS Focsani primeste inscrieri pentru copiii care doresc sa joace sportul pe semicerc. "Facem selectii incepind cu copiii de 8 ani. Pot incepe si putin mai devreme, iar toate antrenamentele sint gratuite. Pregatirea are loc la sala Liceului cu Program Sportiv, iar alte relatii se obtin la telefon 0763.768.220", ne-a spus profesorul Catalin Danciu, de la sectia de handbal de la LPS Focsani. Si antrenorul Emil Dumitru, de la CSS Adjud, realizeaza selectie la handbal, pentru copii de 8 - 9 ani. Adjudenii au obtinut in ultimii ani rezultate notabile la juniori, obtinind si medalii nationale. Si baschetul cauta tinere talente. Incepind cu virsta de 7 - 8 ani, copiii pot veni la sala Liceului cu Program Sportiv unde sa se pregateasca cu profesorii Gabriel Alecsandrescu sau Catalin Dondoi. "Selectia se realizeaza gratuit la CSS, dar cei care vor sa se inscrie la clubul Olimp Focsani, cu care avem o colaborare, trebuie sa plateasca o cotizatie de 35 de lei pe luna", ne-a spus Catalin Dondoi. Cei care vor sa arunce mingea la cos si vor sa obtina alte informatii o pot face la telefoanele 0768.800.927 si 0764.090.905. Fetele care nu se duc la tenis au si optiunea voleiului. Antrenorul Marian Radulescu primeste inscrieri la sala Liceului cu Program Sportiv. In schimb, cei mai puternici baieti pot incepe sportul cu balonul oval. Pentru aceasta, copiii trebuie sa astepte mai mult. "La noi selectia este permanenta. Copiii pot veni in fiecare dupa-amiaza, dupa orele 16.00 la stadionul Tineretului. Asteptam copiii nascuti incepind cu anul 1993. Pentru relatii suplimentare se poate suna la numarul 0722.248.398", ne-a spus profesorul Viorel Ion, de la LPS Focsani.


Copiii fac sport si fara minge


CSS Gimnastica Focsani face selectii pentru clubul de linga Scoala Nr. 7, intre orele 9.00 "" 17.00, de luni pina vineri. Antrenorii asteapta fetite intre 4 si 7 ani, cu aptitudini specifice, care daca vor fi admise isi vor putea exersa talentul si mobilitatea la plasa elastica, trambulina sau groapa cu bureti. Sportivele din alte localitati ale judetului au posibilitatea sa fie cazate in camin si chiar sa serveasca masa de prinz la cantina, pentru 5 lei pe zi. Doritorii pot asista la Campionatele Nationale de junioare de la Focsani (27 - 29 octombrie, Sala Polivalenta) pentru a vedea ce inseamna un concurs de acest nivel. "Dorim ca acest campionat sa fie si un prilej de selectie pentru noi. Asteptam multi copii si parinti care sa ne sustina", ne-a precizat antrenoarea Carmen Smeu. Copiii care vor sa-i calce pe urme campioanei olimpice de judo Alina Dumitru au la dispozitie mai multe alternative in Focsani, un oras cu o traditie la acest sport. Baietii si fetele de la clasa I pina la clasa a IV-a se pot inscrie in fiecare zi a saptaminii, de la ora 17.00, la sala de sport din spatele Muzeului de Istorie, din zona Garii, la antrenorul Stanica Grosu (tel. 0722/290.642). Selectii se fac si la Policlinica 2, la etajul 2. Profesorul Marinel Palade (0723/786.822) asteapta doritorii lunea, miercurea si vinerea, incepind cu ora 16.30. In aceasi locatie, antrenorul Dumitru Zisu se ocupa cu selectarea noilor judoka martea si joia, de la ora mentionata. Copiii nascuti intre anii 1999 "" 2004 pot opta pentru sala de judo din Sud, unde selectiile se fac de luni pina vineri, intre orele 17.00 "" 18.30. Informatii mai multe pot fi aflate de la antrenorul Silviu Rentea (0720/590.074), de la CS Unirea Focsani.

Karate de la 6 ani, box de la 11 ani

Un sport care are mai multe stiluri, karate, a constituit mai mereu o atractie pentru noi practicanti. Clubul CSM Focsani 2007, prin sensei Daniel Fusaru (0723/205.696), face selectii in zilele de miercuri si vineri la sala de sport a Colegiului "Al. I. Cuza", intre orele 19.00 "" 20.30. Mai multe detalii sint disponibile si pe site-ul www.karateclubsatori.go.ro. Cei care vor sa se indrepte catre artele martiale mai au varianta CS Unirea Focsani, antrenor Aurel Giurgea (0722.338.247). Luni, miercuri si vineri, intre orele 19.00 "" 20.30, copiii de minimum 6 ani se pot inscrie la karate la Scoala Nr. 3. Cei interesati de karate asihara se pot inscrie la selectia organizata lunea si joia, de la orele 20.00, la sala de sport de la Scoala nr. 10, unde antrenorii Liviu Stanica si Doinita Padurice cauta noi campioni mondiali. Relatii suplimentare se pot obtine la telefonul 0766.515.345. La box, copiii se pot inscrie de la 11 ani. "Mai devreme nu poti sa-i controlezi. La 13 abia incep categoriile de greutate. Cei care doresc pot veni la sala de box unde putem sa-i selectam pe cei care au anumite calitati", ne-a spus antrenorul Victor Lupu. Cei interesati pot obtine informatii la numarul 0765.336.305. Si cei pasionati de atletism pot incepe sa alerge la CS Unirea Focsani, in incinta complexului sportiv Sud, dar si la LPS Focsani, sub coordonarea profesorilor Gicu Alecsandrescu si Marius Batog. Nu uitati ca miscarea inseamna sanatate. (Dan CHIRIAC, Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.