Sport

Gimnastele incep verificarile pentru Campionatele Nationale

Ciprian Fânaru
1 oct 2009 1111 vizualizări
Micutele sportive vor participa la o serie de concursuri in luna ramasa pina la nationale u pe 28 si 29 octombrie, Focsaniul va deveni centrul gimnasticii juvenile si va organiza nationalele rezervate copiilor u la competitie este asteptata si fosta mare campioana Gina Gogean

Vor sa fie in forma maxima pentru cea mai importanta competitie a sezonului si se gindesc inca de pe acum la stralucirea medaliilor care ar putea sa le atirne la git. Este vorba de gimnastele de la Clubul Sportiv Scolar Focsani, care au intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru Finalele Campionatelor Nationale care vor fi gazduite de Focsani. Cele patru saptamini ramase vor fi folosite pentru verificari. Prima va fi chiar la Focsani, iar cluburile calificate pentru finalele de peste o luna vor putea sa se familiarizeze cu aparatele. Cupa Vrancei se va derula asadar pe 9 octombrie, cite 1-2 copii de nivelurile de virsta 3 si 4 or sa lucreze cu aparatele ce vor fi utilizate in finalele de la Polivalenta.O saptamina mai tirziu, intre 15 "" 17 octombrie, sportivele vor merge la Constanta pentru a onora cu prezenta Memorialul "Mircea Frum", intrecere la care vor fi si grupari puternice precum Steaua Bucuresti. In fine, in zilele de 28 si 29 octombrie Focsaniul va fi centrul gimnasticii acrobatice juvenile. La Polivalenta va veni "crema" cluburilor romanesti: Dinamo, Steaua, Deva, Timisoara, Constanta, dar si lotul national de junioare. Oaspete de seama vor fi si arbitrul federal Anca Grigoras, multipla campioana Simona Aminar si nu in ultimul rind vrinceanca Gina Gogean. Cu acest prilej va fi sarbatorit si clubul de gimnastica focsanean, infiintat in 1979. Organizatorii invita fostele gimnaste cu rezultate sa participe la festivitate. Prima zi e destinata individualului compus si calificarilor pentru finalele pe aparate, iar a doua zi rezervata acestor finale, in concurs intrind sportive cu virsta intre 10 si 15 ani. Sponsori sint Bricostore, Carrefour, Primaria Focsani, care a alocat 12.700 de lei pentru organizare, dar sprijin va veni si de la ISJ, Directia pentru Sport si Directia pentru Tineret.


Visuri olimpice in camere colorate


In prezent, gimnastele care nu sint din oras beneficiaza de conditii bune de cazare. Caminul a fost renovat, camerele varuite, fiecare dintre acestea cu o culoare diferita. Tripletelor Postolache le-a fost rezervata, spre exemplu, camera roz. Micutele originare din localitati precum Panciu, Straoane si chiar Spulber isi petrec aici ziua, departe de parintI, si tot aici isi fac temele. Desi spatiul nu e foarte generos, gimnastele au la dispozitie sala de mese, sala de studio si grup sanitar. In functie de virsta, fetele duc dorul "de acasa", invata cel putin patru ore zilnic la scoala, dupa care se antreneaza in sala. Problemele difera, de la minute bune la telefon cu mama la profesoare de limba romana care dau prea multe teme pentru "acasa". CSS Gimnastica, prin directorul Adriana Lescovar, anunta ca inca se mai fac selectii pentru clubul de linga Scoala Nr. 7, intre orele 16.30 "" 18.30. Antrenorii asteapta fetite intre 4 si 7 ani, cu aptitudini specifice, care daca vor fi admise isi vor putea exersa talentul si mobilitatea la plasa elastica, trambulina sau groapa cu bureti. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.