Sport

Duel bloggeristic Antonescu - Placinta pe tema Camelia Potec

Ciprian Fânaru
11 sep 2009 616 vizualizări
Fostul si actualul ministru al Sportului se ataca reciproc pornind de la retragerea talentatei sportive din cauza lipsei de bani

Situatia Cameliei Potec, inotatoarea medaliata la Olimpiada care si-a anuntat retragerea din activitate din cauza refuzului autoritatilor de a-i remunera antrenorul care o pregateste, a stirnit un duel de la distanta intre doi politicieni. Crin Antonescu, candidatul Partidului National Liberal (PNL) la presedintia Romaniei si fost ministru al Tineretului si Sportului, critica pe blogul sau atitudinea factorilor de conducere din sportul romanesc, care nu au gasit bani pentru a-l plati pe cel care se ocupa de pregatirea campioanei romance. "Camelia Potec a obtinut aur olimpic la Atena si nenumarate rezultate remarcabile la competitii europene si mondiale. O cunosc din perioada in care eram ministru. Am premiat-o in repetate rinduri si i-am urmarit cu mare atentie cariera. Dar astazi ea vorbeste despre retragere. Nu fiindca ar dezavantaja-o virsta sau ar fi parasit-o talentul - nici vorba de asa ceva. Ci fiindca mai-marii sportului din tara asta nu considera ca sportiva merita sa fie ajutata sa-si plateasca antrenorul", isi incepe tirada liberalul, care in continuare o ataca pe Sorina Placinta, fara a-i mentiona numele, despre care afirma ca nu se pricepe. "Repet, ca sa inteleaga si doamna ministru al Sportului ca nu e din domeniu si probabil nu se pricepe: o sportiva care a adus cea mai inalta glorie posibila Romaniei se va retrage fiindca nu e sprijinita sa-si permita un antrenor. Cit spuneati ca a costat scena aceea de la Costinesti?", chestioneaza Antonescu.


In viziunea ministrului Placinta, Antonescu e "candidatul obosit"


Ministrul Tineretului si Sportului a postat de asemenea pe blog raspunsul la atacurile lansate de presedintele PNL, amintind de "carentele nu numai la absenta de pe agenda dinsului a bazelor sportive, a salilor de sport, a bazinelor de inot ci si in intelegerea modului de functionare a ministerului". Senatorul PD-L mai spune ca seful liberalilor vrea doar sa isi faca imagine folosindu-se de recentul "caz Potec", ba chiar coboara nivelul limbajului si il numeste pe fostul ministru "obositul candidat la prezidentiale". "Daca ar fi fost la curent cu modul in care functioneaza ministerul ar sti ca un antrenor nu poate fi platit direct de catre minister ci de catre federatie, care isi gestioneaza singura fondurile. Scoaterea in fata a subiectului Potec si incercarea parsiva de a profita politic si imagologic de imaginea unui sportiv care a adus glorie Romaniei, demonstreaza inca o data ce au insemnat sportivii romani pentru domnul Antonescu, o sursa de imagine", a etichetat Placinta luarea de pozitie a lui Crin Antonescu, care in final se ia si de recolta slaba de medalii din mandatul politicianului liberal. "Dle Crin Antonescu, mai precizati si cum s-ar traduce activitatea dumneavoastra si a fostului guvern PNL, asta intr-un domeniu care a inregistrat in 2006 sau 2007 unele dintre cele mai slabe performante din istorie", a conchis retoric actualul sef de la MTS. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.