Sport

O sa-l mai trag de urechi pe domnul Vilcu

Dan Chiriac
17 aug 2009 1129 vizualizări
A spus ministrul Placinta la finalul vizitei de la CS Unirea Focsani u ministrul Tineretului si Sportului promite investitii la clubul focsanean doar daca va dovedi ca merita u si salile de sport au nevoie de reparatii

Ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a intirziat simbata citeva minute la intilnirea cu cei din conducerea CS Unirea Focsani, dar si cu directorii de la Directiile de Tineret si Sport din judet. Petrea Vilcu, directorul CS Unirea Focsani, adjunctul sau, Victor Gabor, directorul DS Vrancea, Petre Plopeanu, si Adrian Baciu, directorul Directiei de Tineret, au asteptat incordati venirea Sorinei Placinta, stiut fiind modul sau de a-i pune la punct pe cei care ii are in subordine. Aceasta a coborit din masina personala si l-a luat tare pe adjunctul Victor Gabor; "De cit timp sinteti director aici? De jumatate de an? Cine v-a pus aici? PSD-ul?". Dupa aceea, Placinta a cerut o intrevedere privata cu cei din conducerea locala a sportului, departe de ochii presei. Dupa aproximativ zece minute, Sorina Placinta a solicitat sa vada baza materiala a clubului. Dupa ce a vizitat sala de sedinte si birourile, ministrul a fost dezamagita ca taman compartimentul de audit este inchis. Delegatia a vizitat apoi sala de atletism, acolo unde concluziile au fost clare. "Arata rau, e veche, trebuie schimbate geamurile. Mai bine investim, punem termopane decit sa platim foarte mult la caldura. Cheltuielile ni le scoatem prin scaderea facturii de caldura", a spus Sorina Placinta. La sala de box, acolo unde s-au facut reparatii capitale in ultimii ani, Placinta a gasit totusi si problema. Un cintar "vechi, antic si de demult", pe care se cintaresc boxerii. "E piesa de muzeu!", a exclamat ministrul. Sala de judo este in renovare, iar ministrul a considerat ca reparatiile pot fi finalizate mai repede, mai ales ca podeaua poate fi mentinuta. Tot Victor Gabor a fost cel luat in colimator. "Ati pus o usa nou-nouta, desi inauntru este curatenie generala. Puteti sa o loviti oricind. Cind o vezi de afara spui ca inauntru este lux, dar, cind colo, inauntru este jale", a mai spus Placinta.


Bazin de inot, cind o sa fie nevoie


Vizita la stadion, acolo unde CS Unirea Focsani detine etajul unu al cladirii de la vestiare, a fost scurta. Ministra a concluzionat ca se pot face patru camere pentru sportive. Aceasta a aflat si despre existenta mini-cantinei unde maninca fotbalistii. Trecerea pe linga fostul strand a nascut firesc intrebarea daca Focsaniul va avea bazin de inot, asa cum doreste presedintele CJ, Marian Oprisan. "Noi trebuie sa imbunatatim bazele sportive acolo unde sint rezultate. Focsaniul nu are nevoie in acest moment de un bazin de inot. Avem sportivi valorosi la alte discipline, iar un astfel de bazin nu poate fi util, acum, sportului din judet. Poate peste citiva ani", a mentionat Placinta. Democrat-liberala a confirmat ca a avut o discutie constructiva cu directorul Petrea Vilcu, sustinut de partidul sau sa ocupe functia de sef, pe care il luase in colimator in urma cu o saptamina. "Imi place ce am gast aici, clubul arata bine, chiar si fatada. Eu locuiesc aici, in Sud, si stiu cum arata fatada la club. Dar o sa-l mai trag de urechi pe domnul Vilcu, pentru ca un sef, ca si un parinte, nu poate fi doar lapte si miere. Vom face investitii aici, pentru ca nu pot sa uit ca sint din Vrancea. Vom aloca bani mai multi Clubului Unirea daca va dovedi ca merita. Important este ca avem fondurile necesare. Pina acum nu au fost cheltuiti decit jumatate din banii pentru investitii", a detaliat ministrul Tineretului si Sportului. Aceasta s-a aflat apoi in tribunele Salii Polivalente la gala handbalului focsanean. A fost insotita de Petre Plopeanu, Adrian Baciu, dar si de consilierul local Daniel Gongu si subprefectul Sorin Hornea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 11 ore, 59 minute, 29 secunde
poate-l trage si de sula.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.