Sport

Evolutii diferite pentru cele doua echipe vrincene

Ciprian Fânaru
7 aug 2009 702 vizualizări
FC Panciu a aratat ca poate lupta pentru primele locuri in clasament u intoarcerea lui Damian Bancila la Focsani pare sa aduca imbunatatirea jocului celor de la CSM u ziarul nostru va ofera o scurta retrospectiva a amicalelor din intersezon, care au creionat o prima impresie asupra modului in care cele doua formatii se vor comporta in campionat

Startul Ligii a treia se apropie cu pasi repezi. Cele doua echipe vrincene, CSM Focsani si FC Panciu, vor juca in prima etapa a sezonului in deplasare cu Sporting Vaslui si Willy Bacau. CSM Focsani a avut evolutii mai putin reusite, dar jocul echipei incepe sa mearga. Amicalul inaugural al sezonului a adus la Focsani echipa secunda a Otelului Galati, care a administrat un scor de tenis, 6 "" 0. Desi la pauza galatenii conduceau doar cu 2 "" 0, schimbarea garniturii produsa dupa reluare, atunci cind Aurel Pastia a introdus in teren juniorii, a facut ca la final tabela sa arate un dezastru. Jocul in sine nu a fost unul catastrofal, dar lipsa de experienta si-a spus in cele din urma cuvintul, formatia care a terminat sezonul trecut pe locul al doilea marcind de patru ori dupa pauza. Focsanenii au disputat urmatorul meci de verificare in compania campioanei judetului, FC Dumitresti. Pe 18 iulie, fotbalistii CSM-ului au reusit sa obtina o victorie de moral, prima a sezonului, venita la timp, dupa un inceput de pregatire cu rezultate nu tocmai faste, in care s-au inclinat in fata echipei Otelul II Galati si in fata Stelelor Vrancei, 0 "" 1, in Cupa Romaniei. Prima repriza parea ca aduce un nou insucces, cei care au deschis repede scorul fiind cei de la Dumitresti. Desi la pauza era 2 "" 2, si pe teren intrasera multi juniori, mitanul secund a dezvaluit o fata surprinzator de competitiva a tinerilor din echipa. Desi nu se mai bazeaza pe serviciile cuplului de atac Covaci "" Andries, CSM Focsani a gasit cel putin un inlocuitor care promite. Cosmin Milea, atacant transferat de la Odobesti, a realizat hattrick-ul in minutul 86, iar la ultima faza a meciului, acelasi Milea si-a completat evolutia buna cu cel de-al patrulea sau gol, stabilind si scorul final de 5 "" 3 in favoarea focsanenilor.


Focsaniul mai are nevoie de cel putin un atacant de valoare


Pentru echipa-fanion a urmat din pacate un nou dus rece, 0 "" 4 contra retrogradatei din Liga I Gloria Buzau. Cu cite doua goluri incasate pe repriza, Focsaniul are scuza ca a avut in fata un adversar de calibru, o trupa experimentata care a dovedit ca are valoare de Liga a doua. Buzoienii au dejucat in doua rinduri iesirea la offside a defensivei vrincene si au cistigat clar un meci disputat pe contre. Pe banca CSM-ului a stat pentru prima data in acest sezon in mod oficial ca antrenor principal Damian Bancila. Ca noutate, pentru formatia focsaneana a evoluat mai bine de o jumatate de repriza si fostul portar al prim-divizionarei Otelul Galati, Valentin Bors. Al patrulea amical s-a incheiat cu inca o infringere, venita paradoxal de aceasta data in urma unei prestatii mult mai convingatore decit in partidele precedente. Inedit a fost faptul ca mijlocasul Moise, fost la CSM, care evolueaza acum pentru echipa din Rm. Sarat, a ratat sansa de a-l invinge de la 11 metri pe Bors, in meciul de pe 29 iulie. Buzoienii s-au impus in final cu 2 -1, interesant fiind faptul ca golul vrincenilor a fost reusit de Toma, utilizat pe post de virf in lipsa de variante pentru compartimentul ofensiv. Cel mai recent joc de verificare, disputat marti, 4 august, a consemnat o noua infringere la limita, 2 "" 3, in fata formatiei de liga a treia Politehnica Galati. Jocul din deplasare, derulat pe teren sintetic, a fost in multe momente la discretia focsanenilor, care s-au vazut invinsi din cauza greselilor comise de aparatori, care au culminat si cu doua penalty-uri in favoarea galatenilor. Politehnica va fi in aceasi serie cu CSM Focsani in sezonul care sta sa inceapa. Cu Damian Bancila pe post de antrenor principal confirmat, gruparea focsaneana a demonstrat slabiciuni in defensiva, dar si necesitatea achizitionarii unui atacant de valoare. Si cu juniori care nu pot deocamdata sa fie oameni de baza, promovarea in liga a doua a fost "programata" pentru 2010/2011.


Egaluri si victorii de prestigiu pentru FC Panciu


Cealalta echipa de la Liga a treia din Vrancea, FC Panciu, se poate lauda cu un bilant mai bun in perioada precompetitionala. Primul amical, jucat la 10 zile dupa reunire, a adus un joc bun si o remiza, 1 "" 1, scoasa pe terenul divizionarei secunde CSM Rm. Sarat. Formatia panceana a inscris prin Costin, si putea chiar cistiga daca acelasi virf de atac nu irosea o lovitura de pedeapsa. Elevii lui Ionica Serea au terminat la egalitate primul joc de verificare al stagiului montan de la Frasin, 1 "" 1, contra divizionarei secunde Cetatea Suceava. Partida de la Vatra Dornei a fost dominata in repriza a doua de panceni, al caror punct egalizator a fost marcat de acelasi eficient Costin. Pe 20 iulie, al treilea joc de pregatire i-a adus pe vrinceni cu picioarele pe pamint. Pancenii au dovedit forta ofensiva, dar si fragilitate pe faza defensiva, intr-un meci decis pe muchie de cutit si incheiat cu rezultatul de 4 "" 3 in favoarea gruparii de liga a treia ALRO Slatina. Remarcat a fost Predoiu, dar si jucatorii testati au evoluat destul de bine. Cea mai buna evolutie a alb-rosiilor s-a consemnat in revansa cu Cetatea Suceava, in care acestia au dovedit inca o data ca sint "nasii" bucovinenilor care activeaza in Liga secunda, surclasindu-i cu 2 "" 1. Urmatorul joc, derulat la Falticeni, a echivalat cu o remiza alba contra colegei de serie Rapid Suceava. Meciul a fost unul echilibrat in majoritatea timpului, cu un plus de prospetime in dreptul vrincenilor, care spre deosebire de adversarii lor, se aflau la finalul pregatirii centralizate. Rezultatul final i-a multumit totusi pe suceveni, care se asteptau sa fie invinsi de formatia care depasise recent echipa-fanion a judetului lor, Cetatea Suceava. Cea mai mare ocazie a partidei a apartinut formatiei din Panciu, virful Costin trimitind mingea in bara transversala. Ultimele doua partide au fost practic doua galopuri de sanatate pentru elevii lui Ionica Serea. Mai intii au depasit categoric pe FC Dumitresti pe teren propriu, 5 "" 0, pentru ca apoi sa faca un set, 6 "" 1, in compania buzoienilor de la Partizanului Merei. Meciul s-a jucat la Merei, pe terenul proaspat promovatei in esalonul trei, promovare consfintita chiar pe stadionul din Panciu. Tripleta Covaci - Dobrescu "" Predoiu plus Costin a dat din nou recital, demonstrind forta ofensiva a gruparii din Panciu. Cu egaluri si victorii in compania unor echipe de Liga a doua si cu demonstratii de forta in fata formatiilor mici, FC Panciu anunta inca un sezon fructuos, iar intaririle primite de la Focsani o pot ajuta sa spere chiar la ocuparea unui loc promovabil. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.