Sport

Jaristea, prima comuna cu stadion din banii Guvernului

Dan Chiriac
1 aug 2009 1039 vizualizări
25 de localitati vrincene au depus proiecte pentru baze sportive, insa nu se stie cite dintre acestea vor fi finalizate

Peste un sfert din localitatile din Vrancea au dorit in vara anului 2008 sa beneficieze de fonduri guvernamentale pentru a dezvolta bazele sportive din comune. Acest lucru era posibil datorita unui program de dezvoltare a infrastructurii sportive din mediul rural, program propus de Guvernul Calin Popescu Tariceanu. 25 de comune din judet si-au depus actele necesare, au obtinut certificatul de identitate sportiva si si-au legitimat fotbalisti la Asociatia Judeteana de Fotbal pentru a intra in acest program. Pe linga comunele care in ultimii ani au fost in prim-planul sportului judetean, pe aceasta lista au aparut comune precum Vintileasca, Movilita, Paltin, Naruja, Nereju, Slobozia Bradului sau Garoafa. Dupa un an, prima comuna unde au ajuns echipele de lucru este Jaristea. Aici va fi construita o baza sportiva moderna. «Echipa din Ploiesti care se ocupa de lucrari a venit la Jaristea in urma cu citeva zile. Acum lucram pentru aductiunea cu apa. In urma cu doua zile am turnat fundatia pentru vestiare, care vor avea incalzire centrala. Tribunele vor fi de 36 de metri, iar gardul imprejumuitor va fi pus din nou. Va fi o pista de atletism si o groapa de sarituri. Sintem prima comuna care demaram acest proiect si din acest motiv nu vom putea juca pe teren propriu in sezonul viitor al Ligii a patra. Vom nivela suprafata de joc si in aceste conditii nu putem intra pe ea. Chiar seful de echipa mi-a spus ca a inceput cu localitatea nostra din dragoste pentru Jaristea, pentru ca apoi vor urma construirea bazelor sportive din Vinatori si Dumbraveni. Societatea din Ploiesti a cistigat licitatia organizata pentru trei comune din Vrancea. Si la Odobesti, o alta societate urmeaza sa lucreze la o astfel de baza sportiva», ne-a spus Dorin Miron, conducatorul echipei de fotbal din Jaristea. Acesta ne-a declarat ca va forma o echipa puternica in localitate pentru ca ar fi pacat ca o astfel de baza sportiva sa nu aiba si o formatie competitiva, mai ales ca exista banii necesari pentru sustinere. Pentru a beneficia de acest program, primariile si consilile locale din localitati au putut accesa fonduri nerambursabile de maxim 525.00 lei. Deocamdata au ajuns doar primele transe de bani in citeva dintre localitatile beneficiare. Pentru aceasta, localitatile au facut dovada existentei unei structuri sportive. Proiectele propuse prevad constructia de stadioane si sali multifunctionale pentru sportul de masa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.