Sport

Tenis de calitate, in onoarea lui George Bucuroiu

Ciprian Fânaru
24 iul 2009 1685 vizualizări
Tensimenii juniori focsaneni au reusit patru clasari pe podium la Trofeul George Bucuroiu Fischer, incheiat ieri la Focsani

Ieri s-a incheiat la Focsani turneul de tenis intitulat Trofeul "George Bucuroiu" Fischer. Concursul a fost rezervat categoriilor de virsta 10, 12, 14 si 16 ani, in cadrul acestuia disputindu-se partide atit intre baieti cit si intre fete. Participarea nationala, destul de numeroasa, a conferit intrecerii consistenta si competitivitate. Terenurile de tenis de la Clubul Sportiv Unirea Focsani au gazduit timp de patru zile intilniri intre peste 50 de competitori din Braila, Galati, Iasi, Bucuresti, Bacau si Vrancea. Sponsorul principal a fost firma Fischer, care a asigurat premierea in echipament sportiv a cistigatorilor, turneul beneficiind totodata si de sprijinul sponsorilor traditionali ai tenisului vrincean. Cele sase terenuri ale bazei sportive din Sud au fost ocupate de micii tenismeni veniti din mai multe orase ale tarii. Printre concurenti s-au aflat si focsaneni, care au reusit meritorii clasari pe podiumul de premiere si care au concurat judetul Bacau la numarul de succese.

Teodor Lazar, cel mai bun dintre baietii de 14 ani

La baieti, categoria de virsta 10 ani, concurenta n-a fost extrem de numeroasa. In cele din urma cel care a reusit sa cistige a fost Stefan Costea, care a obtinut trei victorii: 6 - 2 / 6 - 0 cu Alexandru Lelitu, 6 - 0 / 6 - 1 cu Andrei Holban si doua seturi la zero cu Razvan Iagar. La 12 ani, cel care a cistigat finala a fost Valy Iftinica de la Omeg Braila, care s-a impus in fata lui Alexandru Manole de la SCM Bacau cu 6 - 2 / 6 - 4, dupa ce trecuse in sferturi de Cristian Cosma de la TC Focsani. Un rezultat foarte bun a fost reusit de focsanenii Teodor Lazar si Vlad Herescu la concursul baietilor de 14 ani. Acestia au monopolizat primele doua pozitii, Lazar iesind pina la urma invingator. O comportare buna s-a inregistrat si la categoria de virsta 16 ani. Cosmin Pioara de la CS Unirea Focsani a terminat pe locul trei, dupa trei victorii. Vrinceanul s-a inclinat in fata cistigatorului Marius Frosa cu un dublu 4 - 6. Tot la 16 ani masculin, focsaneanul Rares Ispas a terminat al patrulea.

Luana Stanciu a luat locul trei la fete 14 ani

La competitia fetelor de 12 ani s-a impus Ioana Murgoci, care a dispus de ocupanta locului al doilea, Alexandra Serban, cu 6 - 3 / 6 - 1. Un loc pe podium a ocupat la fete, 14 ani, focsaneanca Luana Stanciu. In meciul cu cistigatoarea Bianca Iorga, vrinceanca a cedat in doua seturi, 4 - 6 / 2 - 6. Una dintre cele mai frumoase si chiar disputate finale, in ciuda scorului 6 - 0 / 6 - 1, a avut loc intre ieseanca Stefania Hristov si Ioana Dumitrasc. Vrancea a fost bine reprezentata si la intrecerea fetelor de 16 ani, Bianca Mihaila clasindu-se la final pe locul al treilea. "Multumesc tuturor pentru participare, cred ca toti copiii s-au simtit bine in cadrul acestei competitii. Speram ca anul viitor sa avem parte de o prezenta si mai numeroasa. Ii felicit pe toti cistigatorii", le-a transmis antrenorul Razvan Bucuroiu sportivilor premiati. Organizarea fara cusur si conditiile mai mult decit decente oferite de turneul de la Focsani au fost remarcate si de parintii si antrenorii tinerilor tenismeni veniti din alte orase, care nu s-au sfiit sa laude aceste aspecte. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.