Sport

Bancila s-a intors la Focsani

Ciprian Fânaru
21 iul 2009 644 vizualizări
fotbalistii s-au antrenat ieri din nou sub comanda celui care i-a condus de pe banca si in sezonul trecut Echipa de fotbal de Liga a treia CSM Focsani s-a antrenat ieri pentru prima data in aceasta pauza competitionala sub comanda antrenorului Damian Bancila.

Instalat din nou in functia de principal al focsanenilor, acesta si-a intrat ieri in piine, "luindu-i tare" de la inceput pe elevii sai. Jucatorii s-au antrenat timp de mai bine de o ora pe terenul Milcovul 2, alaturi de echipierii formatiei de fotbal in sala. Cu toate ca s-a aflat linga echipa si in perioada scursa intre finalul sezonului trecut si ziua de ieri, Bancila a preluat oficial atributiile de tehnician si friiele formatiei. Sedinta de pregatire a fost una cu o intensitate sporita si a cuprins exercitii variate. Miscari de stretching, alergari usoare si chiar exercitii menite sa dezvolte forta jucatorilor, toate acestea au facut parte din meniul zilei de luni. Prima parte a primei zile din aceasta saptamina, decisiva in ce priveste punerea la punct cu pregatirea fizica, a fost doar inceputul unui sir de momente cheie in pregatirea campionatului urmator. Dupa cum a precizat principalul Damian Bancila, lotul cu care se va aborda sezonul urmator va fi stabilit in urmatoarele trei zile, acesta urmind sa aiba in componenta nu mai mult de 23 "" 24 de jucatori. Antrenorul reintors la cirma echipei-fanion s-a declarat de acord cu strategia adoptata de Consiliul Director, conform careia vor fi promovati fotbalisti tineri si din pepiniera proprie, dar a specificat faptul ca scheletul echipei ramine aproximativ acelasi. Fata de campionatul precedent, staff-ul tehnic nu se va mai baza dintre jucatorii de baza pe Covaci, Curteanu si Andries.

Nu se mai pleaca in cantonament

Din motive de ordin financiar, cel mai probabil nu se va mai efectua un cantonament montan destinat acumularilor fizice, lotul urmind sa se antreneze la Focsani. "Vom avea zece zile de pregatire centralizata, cu accent pe antrenamentele fizice. Aceasta este cea mai importanta saptamina pentru noi. Nu vom mai pleca in cantonament, nu are rost sa mai facem acest lucru deoarece nu mai e mult pina la inceperea campionatului. Dupa aceea ne vom axa si pe aspectele tehnice si tactice", ne-a specificat Damian Bancila, tehnicianul echipei CSM Focsani. Vechiul si noul antrenor principal al gruparii de pe Milcov s-a declarat satisfacut si de programul jocurilor amicale. Conducerea clubului vrincean a fixat pina la aceasta data trei partide de verificare, programate miercuri 29 iulie, marti 4 august si vineri 7 august. Singurul adversar aproape cert este formatia de Liga a treia Politehnica Galati. Inainte de antrenament s-a desfasurat si o scurta sedinta in care conducerea clubului le-a clarificat jucatorilor situatia actuala. CSM Focsani, cu Bancila pe banca, a terminat sezonul trecut pe pozitia a patra a clasamentului Seriei 1 a Ligii a treia, cu 61 de puncte acumulate. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.