Sport

Demisia lui Octavian Belu, regretata de sefii sportului vrincean

Ciprian Fânaru
14 iul 2009 676 vizualizări
"In MTS politizarea s-a facut in exces , si-a motivat gestul fostul secretar de stat

Octavian Belu si-a depus zilele trecute demisia din funcÃia de secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), la Palatul Victoria. Acesta a declarat ca nu poate ramine "intr-un sistem blocat si fara viitor". Cel care a cistigat 278 de medalii in competitiile olimpice, europene si mondiale a facut un gest catalogat de multa lume ca o dovada de caracter. Acesta a explicat recent de ce a decis sa paraseasca MTS si a descris atmosfera incarcata existenta in cadrul acestuia. "Politizarea in MTS s-a facut in exces. Nu am facut nici un compromis nici cind antrenam, nu am vrut sa fac nici acum. Noi avem acest talent, sa credem ca le stim pe toate. Poate de la inceput locul meu nu a fost in administratie. Daca as fi facut un compromis cit de mic ramineam in antrenorat. Nu am facut nici atunci, nu fac nici acum", a spus Octavian Belu. "Acum, in minister exista teama de a semna si cea mai mica hirtie. Oamenii incearca sa se indeparteze de orice implica o semnatura. Cu tot respectul pentru tineret, in acest minister sportul este locomotiva. Sportul are o presa a lui, tineretul nu. Un bun exemplu este situatia doamnei Ridzi (ministrul Tineretului si Sportului "" n.r.) care a plecat de la presa, nu de la o structura de control a statului", a conchis fostul secretar de stat. Motivul demisiei fostului antrenor al nationalei de gimnastica este, dupa cum afirma acesta, starea precara in care se gaseste in acest moment sportul romanesc. Demisia lui Octavian Belu da nastere insa la speculatii, mai ales ca in ultimul timp circula zvonuri conform carora acesta urmeaza sa fie numit ministru in locul Monicai Iacob Ridzi.

"E o mare pierdere pentru sportul romanesc"

Ziarul nostru a vrut sa vada cum privesc conducatorii sportului din Vrancea decizia luata de fostul sef al Agentiei Nationale de Sport. "Este o mare pierdere pentru sportul din Romania. Acesta ramine fara un om perfectionist in conducerea ministerului si nu vad cine ar putea sa ii ia locul. A fost si ramine un model de manager sportiv pentru mine si, sincer, regret aceasta demisie. Am avut si citeva intrevederi personale cu dumnealui, in care s-a aratat binevoitor si receptiv. Ne-a acordat tot sprijinul atunci cind am realizat instalatia de iluminat de la Sala Polivalenta din Focsani", ne-a declarat Petre Plopeanu, directorul Directiei Judetene de Sport Vrancea. "Este un dezastru si in minister. Eu chiar am fost la finalul saptaminii trecute la MTS si am observat ca toata lumea regreta", ne-a spus si Victor Gabor, noul director adjunct al CS Unirea, singurul club departamental din judet. Presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Vrancea, Stan Gheorghiu, a refuzat sa comenteze demisia fostului antrenor al lotului national de gimnastica, precizind totodata ca organizatiile sportive care au primit bani de la MTS sint indreptatite sa-si expuna punctul de vedere cu privire la plecarea secretarului de stat. Cluburile de fotbal sint afiliate la Federatia Romana de specialitate. Analistii nu s-au sfiit sa spuna ca tehnocratul Octavian Belu nu a mai dorit sa coabiteze cu Ministerul condus de democrat-liberala Monica Iacob Ridzi si nu a vrut sa-si asocieze imaginea cu scandalul de coruptie in care ministrul PD-L l-a tirit. Minimalizat inca de la venirea sa in functia de secretar de stat, Belu a dovedit si din postura de manager onoare si bun-simt, necatalogind gestul de renuntare ca lasitate, cum a facut-o din pacate inca ministrul Monica Iacob Ridzi. (Ciprian FANARU) ,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.