Sport

Albert Florea a devenit campion national la judo

Ciprian Fânaru
6 iul 2009 864 vizualizări
Sportivul legitimat la CS Unirea Focsani a cistigat medalia de aur atit la campionatul national Ne Waza, cit si la un turneu international desfasurat in ziua precedenta la Drobeta Turnu Severin

In perioada 4 "" 5 iulie s-a desfasurat la Drobeta Turnu Severin finala Campionatului Ne Waza pentru copii U15, cadeti U17 si juniori U20. Concursul s-a bucurat de participarea a 292 sportivi, dintre care 112 la copii, 97 la cadeti si 83 la juniori. Simbata, in prima zi s-a derulat in aceeasi locatie si un turneu international de judo. Turneu la care s-a remarcat focsaneanul Albert Florea, acesta reusind sa obtina medalia de aur in limitele categoriei ^66 de kilograme. Judoka legitimat la Clubul Sportiv Unirea Focsani a reusit inca o performanta de exceptie ieri, in cea de-a doua zi de intreceri. De aceasta data, Albert Florea s-a impus in finala Campionatul National U15, la aceeasi categorie de greutate, dupa ce l-a invins pe Tiberiu Serbanescu, de la CSS Petrom Ploiesti. Vrinceanul este de doua ori campion national al Romaniei si are deja in palmares patru medalii "nationale". Florea, unul dintre sportivii focsaneni de mare perspectiva, este elev in clasa a VIII-a la Scoala Nr.1 "Nicolae Focsani", fiind legitimat la CS Unirea inca de la virsta de sase ani. Antrenorul sau s-a declarat mindru de succesul obtinut. "Albert Florea este din nou campion national, fapt care ne bucura foarte mult. Aceasta si in perspectiva in care el este calificat si la Balcaniada, care va avea loc in Turcia intre 6 si 10 august. Nu a fost usor, sportivii au luptat timp de doua zile la concursuri de asemenea nivel, insa una peste alta sintem multumiti", ne-a spus antrenorul Silviu Rentea, cel care se ocupa de pregatirea sportivilor sectiei de judo de la CS Unirea Focsani.Tot in cadrul campionatului national Ne Waza, CS Unirea a mai reusit doua clasari pe locul al cincilea, prin Andreea Rentea la ^52 kg U15 si prin Eliza Rentea la ^60kg U20. Delegatia vrinceana a cuprins si judoka de la CSS Adjud, care la rindul lor au reusit clasari pe podium la CN de Ne Waza. La U15, Daniel Marcu a cistigat medalia de bronz la categoria ^46 kg, dupa ce cistigase aurul in prima zi, la campionatul international. Adjudencele Diana Ciupitu si Marinela Tagarici au ocupat cite un loc cinci la 52 kg, respectiv 44 kg, la fel ca Mihai Vasile la U15 masculin. Performanta lui Albert Florea este cu atit mai semnificativa cu cit la turneul international gazduit de Drobeta Turnu Severin au participat nu mai putin de 400 de sportivi din 12 tari. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.