Sport

FC Panciu a strins rindurile pentru un nou sezon la nivel inalt

Ciprian Fânaru
3 iul 2009 985 vizualizări
Formatia de Liga a treia s-a reunit miercuri pe propriul stadion u fostii focsaneni Gurguiatu, Constantinescu si Andries plus citiva juniori sint noutatile propuse de panceni u din cei 30 de fotbalisti, doar 22 vor pleca in cantonamentul montan din localitatea suceveana Frasin

Echipa de fotbal FC Panciu s-a reunit miercuri dupa-amiaza pe propriul stadion, in vederea pregatirii noului sezon de Liga a treia. Pe stadionul "Orasenesc" din localitate s-au prezentat nu mai putin de 27 de jucatori, nelipsind nici oficialii clubului : presedintele Florin Stoica, vicepresedintele Mihai Popescu si directorul sportiv Marian Dorobantu. Noutatile care s-au prezentat sub comanda antrenorului Ionica Serea au fost juniorii Capatina si Vasii de la Flacara Urechesti, Petrea de la Homocea si Ionescu de la Adjud, Alexandru Gheorghe de la Tecuci, in zilele urmatoare fiind asteptat si un fundas focsanean de perspectiva, Craciun, legitimat ultima oara la echipa secunda a Otelului Galati. Din lotul gruparii alb-rosii nu mai fac parte Mocanu, Balanescu, Chiorpec si Voinea. Atacantii Costin si Predoiu si portarul Gordin au lipsit motivat, fiind invoiti. Piesele de rezistenta au fost trei jucatori veniti liberi de contract, Cristian Gurguiatu, ultima oara la Dunarea Calarasi, Ionut Constantinescu si Mihai Andries, care si-au incheiat conturile recent cu CSM Focsani. Primii doi sint fundasi, in timp ce Andries este atacant. Din lotul pancenilor prezent la reunire mai fac parte portarii Aldea, Lazar si Cristinel si jucatorii de cimp Cl. Mihai, R. Stan, Stefan, Stanciu, Parlac, Calin, Chivu, Ionescu, Dutu, Cioran, Bira, Ungureanu, Dobrescu, Negoita, Varvare. Inainte de antrenament, presedintele Stoica le-a tinut acestora un mic discurs, antrenorul Serea auntindu-i totodata ca in cele din urma se va baza pe un lot de doar 22-23 de jucatori. "Sa nu va prind ca va luati de astia mai tineri!", le-a mai atras atentia Serea "veteranilor". "Aici e seriozitate, cine se tine de treaba ramine. Aveti toate conditiile pentru a face performanta. Sper sa terminam cel putin la fel de sus ca sezonul trecut", i-a motivat Florin Stoica.

Serea vrea un joc din trei atingeri

Dupa o incalzire condusa de antrenor, doua grupuri egale, unul condus de Serea, celalalt de secundul Bolocan au efectuat o alergare usoara de 20 de minute. Fotbalistii au fost apoi impartiti in doua echipe, "albastrii" si "rosii" si au dat drumul la o miuta pe teren redus. Interesant a fost faptul ca Serea le-a cerut elevilor sai sa joace din maximum trei atingeri, pentru a le imprima un stil de joc in viteza. Fostul arbitru divizionar A a facut parte din echipa "albastrilor", stirnind la un moment dat amuzamentul oficialilor panceni care urmareau jocul, prin faptul ca i-a reprosat unui junior o intrare ceva mai energica. Experimentatul Andries si-a pus in valoare inaltimea, deschizind scorul pentru "rosii", care de altfel s-au miscat mai bine, si pentru ca au avut in componenta mai multi fotbalisti cu state vechi in "breasla". La pauza, antrenorul Serea le-a cerut juniorilor si celor mai tineri sa nu mai paseze inapoi, ci sa incerce sa caute un coechipier pentru pase apropiate si sa impinga mereu jocul catre poarta adversa. O tactica a carei eficienta a fost dovedita si care i-a rasplatit pe panceni pentru stilul ofensiv din sezonul trecut, incheiat pe un surprinzator dar binemeritat loc cinci. Mini-partida, a carei miza a fost o bere ce trebuia data de invinsi, nu i-a mai avut de la jumatatea reprizei secunde printre protagonisti pe tehnicienii Serea si Bolocan, care s-au retras si au dat indicatii de marginea terenului. Teren care de altfel a fost latit cu sase metri, tocmai pentru a facilita constructia la partidele de acasa. Pina pe 13 iulie, cind e programata plecarea in catonamentul de la Frasin - Suceava, FC Panciu se va antrena cel mai probabil pe terenul din Marasesti, pentru a proteja gazonul aproape impecabil de pe "Orasenesc". (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 1 ora, 7 minute, 50 secunde
FC PANCIU nr.1 IN VRANCEA. IONICA CEL MAI BUN.
, acum 739392 zile, 1 ora, 7 minute, 50 secunde
boriss are dreptate
, acum 739392 zile, 1 ora, 7 minute, 50 secunde
la panciu se poate pentru ca s-au axat numai pe fotbal.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.