Sport

FC Dumitresti, a treia echipa vrinceana in Liga a treia

Dan Chiriac
19 iun 2009 2546 vizualizări
FC Dumitresti - Mesagerul Bacau 5-3 (0-0), dupa executarea loviturilor de departajare u fotbalistii de la Dumitresti ar putea juca acasa meciurile din Liga a treia u de bucurie, cei 100 de suporteri vrinceni infocati au invadat terenul la final

Sarbatoare mare pe Valea Rimnicului, dupa ce formatia FC Dumitresti a obtinut promovarea in Liga a treia, dupa barajul sustinut miercuri seara la Vaslui. Cei 100 de suporteri care au insotit echipa la meciul cu Mesagerul Bacau si care au dominat fondul sonor pe parcursul celor 120 de minute de joc, au respectat regulile impuse de fortele de ordine pina in momentul in care Emil Burcacel a transformat penaltyul decisiv. Atunci, suporterii au invadat terenul, e drept, cu acordul agentilor de paza, si au facut o hora a bucuriei cu toti jucatorii si conducatorii echipei care a reusit o performanta putin scontata. Anuntata ca fiind o formatie puternica, cu jucatori care au evoluat la FCM Bacau, echipa Mesagerul nu s-a dovedit a fi decit o echipa modesta, care nu s-a ridicat cu nimic peste echipa din Dumitresti, care inaintea partidei si-a vazut mai mult de treaba si nu de declaratii care mai de care. Bacauanii au vrut sa impresioneze venind la Vaslui cu o zi inaintea meciului si cazindu-se la un hotel de trei stele din oras, apartinind finantatorului Adrian Porumboiu. Mai mult, bacauanii au adus la meci o sumedenie de fosti fotbalisti, ba mai mult l-au anuntat printre invitati si pe primarul Bacaului, Romeo Stavarache, care insa nu a ajuns. In tribune insa toata lumea a tinut cu FC Dumitresti, inclusiv spectatorii locali, care au inteles ca fotbalul se joaca pe teren si nu la nivel de declaratii. Organizatorii au fost de altfel surprinsi de numarul mare de suporteri veniti din Vrancea, avind chiar probleme privind asezarea acestora in tribuna. Bacauanii, mult mai putini, au fost ingramaditi intr-un colt de tribuna.


"Manivela" ca-n anii tineretii


Partida a fost in general echilibrata, cu o prima repriza care a apartinut celor de la FC Dumitresti, care a ratat trei ocazii prin Bodoc - 6, Burcacel 30 , 45. Actul secund a insemnat o dominare a bacauanilor, cele mai mari ocazii fiind ratate de Corneanu. Acelasi jucator a avut ocazia sa decida partida in prelungiri. In cele din urma, partida a ajuns la penaltiuri, unde "tinarul" portar al celor de la FC Dumitresti, Ion Paraschiv, a aparat o lovitura de departajare. "Manivela" a fost de altfel unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, avind o siguranta dezarmanta la toate fazele de atac ale oaspetilor. In cele 120 de minute, Paraschiv a gresit o singura minge, dar la acea faza s-a fluierat fault in atac! Doar virsta inaintata, 53 de ani, il impiedica pe "Manivela" sa nu joace la un nivel superior, asa cum a facut-o in anii tineretii. Reflexele si priza la minge au ramas neschimbate. La loviturile de departajare, evolutia scorului a fost urmatoarea: Bodoc 1-0, Bojescu 1-1, Vrabie 2-1, Marin 2-2, Nechifor 3-2, Tutu 3-2 (r), D. Burcacel 4-2, Jimbu 4-3, E. Burcacel 5-3. Cele doua echipe au jucat in urmatoarea componenta: FC Dumitresti: Paraschiv "" Busuioc, Panescu (111 S. Dogaru), Nechifor, D. Dogaru (113 I. Amariutei) "" Panaitescu, Popa (86 D. Burcacel), Vrabie, Cristea "" Bodoc, E. Burcacel. Mesagerul Bacau: Roca "" Duta, Pascu, Pavaluta, Tutu "" Bojescu, Toma (73 Corneanu), Berza (105 Gaciu), Jimbu "" Mocanu, Marin.


Acasa sau pe un alt teren"¦


FC Dumitresti a anuntat ca la finalul acestei saptamini va organiza banchetul finalului de campionat, in cadrul caruia va fi sarbatorita asa cum se cuvine promovarea obtinuta. La meciul de la Vaslui a fost prezent Iulian Basturea, vicepresedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, presedintele CSM Focsani si Emil Crihana, fostul presedinte executiv de la CSM Focsani. Toti s-au bucurat la final. Sponsorul principal al celor de la FC Dumitresti, Florin Paltinus, a trait meciul la maxim si s-a bucurat de succesul obtinut. De la acesta pleaca marile sperante pentru mentinerea echipei in Liga a treia, in sezonul viitor. FC Dumitresti ar putea juca pe teren propriu partidele din campionatul viitor. Deja, autoritatile locale au inceput demersurile pentru lungirea stadionul prin cumpararea unei suprafete de teren in spatele uneia dintre porti. Baza sportiva de la Dumitresti arata foarte bine, singurele probleme existind la dimensiunile terenului si la vestiarul arbitrilor, care lipseste in acest moment. Daca aceste probleme ar fi rezolvate in timpul ramas pina la omologarea stadionului, Dumitrestiul ar putea evolua in fata propriilor spectatori, care au dovedit din plin la Bacau ca merita sa vada echipe de Liga a treia. Daca aceasta ipoteza va cadea, atunci ramin variantele ca FC Dumitresti sa joace la Focsani sau la Vulturu. Cum insa la Focsani exista o alta formatie de Liga a treia, este putin probabil ca FC Dumitresti sa joace pe Milcovul. La Vulturu exista un stadion unde s-a jucat destul timp fotbal de Liga a treia, dar si aceasta varianta pare putin realizabila, in conditiile in care, FC Dumitresti are in componenta multi dintre jucatorii care au facut performanta la Energia Vulturu, dar au fost inlaturati de la echipa anul trecut.


Doua din doua...


Lucru putin crezut in urma cu doi ani, Vrancea are in prezent trei echipe in Liga a treia. Chiar daca este un an de criza, pentru fotbalul vrincean ultimii doi ani au fost foarte buni. Chiar daca CSM Focsani a retrogradat din Liga a doua, faptul ca s-au putut promova doua echipe in Liga a treia este un lucru remarcabil. Mai ales ca ambele formatii, FC Panciu si FC Dumitresti, nu erau creditate cu prea multe sanse de a urca in Liga a treia. FC Panciu era data ca si invinsa in jocul cu FC 2 Vaslui, formatie formata din multi jucatori de la prima echipa. Conducerea tehnica, antrenorul Serea si jucatorii au dat peste cap toate calculele facute pe hirtie si au invins cu 1 - 0, desi dupa aspectul jocului scorul ar fi trebuit sa fie mult mai mare. Pancenii au demonstrat valoare si in sezonul recent incheiat, cind au terminat pe locul 5. FC Dumitresti nu primea multe sanse inaintea jocului cu Mesagerul, dar a reusit sa cistige la rindul sau. Mult criticat de unii, campionatul Ligii a patra din Vrancea a reusit in ultimii doi ani sa dea doua formatii care au promovat in Liga a treia in fata unor echipe considerate de unii ca avind foarte multa valoare. De altfel, in ultimii zece ani Vrancea nu a pierdut decit de doua ori promovarea in Liga a treia, e drept in patru dintre acesti ani nefiind organizat baraj de promovare. Juventus Focsani a invins pe Ancora Galati, 2 - 0, la Vaslui, Soimii Nisprod Mircesti a batut cu 4-1 dupa penaltiuri pe Unirea Maracineni, la Lacu Sarat, FC Panciu a invins cu 1 - 0, la Bacau, pe FC 2 Vaslui, iar FC Dumitresti a trecut cu 5 - 3 la penaltiuri de Mesagerul Bacau, la Vaslui. Soimii Nisprod Mircesti, Energia Vulturu, Steaua Focsani si Dorecom Reghiu au promovat in Liga a treia fara baraj. Soimii Nisprod Mircesti a pierdut un baraj, in urma cu patru ani, la Bacau, 0 - 4 cu Perkos Sinzieni, iar in urma cu doi ani, tot la Bacau, Energia Vulturu a cedat cu 0 - 2 in fata celor de la Cetate Tg. Neamt. (Dan CHIRIAC)


Organizare perfecta la Panciu


Asociatia Judeteana de Fotbal Vrancea a reusit sa organizeze foarte bine partida dintre Partizanul Merei si Dunarea 2 Galati, care a avut loc in urma cu doua zile la Panciu. Partida a avut o desfasurare asemanatoare cu jocul de la Vaslui, scorul fiind 0 - 0 pina la executarea penaltiurilor. Ca si la Vaslui, la 11 metri s-a impus echipa mai slab cotata, buzoienii cistigind cu 5 - 4. In afara de cei 50 de suporteri buzoieni care au venit sa-si sustina favoritii, in tribune s-au aflat foarte multi spectatori vrinceni, care au stat cu ochii pe teren si cu urechea la telefon pentru a afla ce se intimpla la Vaslui, acolo unde FC Dumitresti avea sa realizeze cea mai mare performanta din istoria clubului. La Panciu, Partizanul Merei a jucat cu: Stoian "" Datcu, Ghita, Argaseala, Nedelcu (65 Manolache) "" Deaconu, Stefanescu (70 Ion), Stancu, Toma, Tofan, Badiu. Dunarea II Galati i-a avut in teren pe Mastacan (5 Vlasie) "" Paduraru, Dima, Dascalu, Cuhulea "" Bica, Cioinac, Stoica, Popescu "" Vasui, State (86 Serban). Brigada de arbitri, care l-a cuprins pe Augustus Constantin, dar si pe asistenta FIFA Irina Mirt, dar si cele doua echipe s-au declarat multumite de conditiile asigurate de AJF Vrancea in colaborare cu clubul FC Panciu, care a dovedit ca poate face fata cu brio organizarii unui meci de Liga a treia. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.