Sport

Trei gimnaste au facut in ultimul moment deplasarea la nationale

Ciprian Fânaru
12 iun 2009 899 vizualizări
Problemele financiare ale clubului de gimnastica s-au rezolvat partial ieri, cind seful ISJ a deblocat bani pentru transportul si cazarea a trei sportive u Campionatul National incepe simbata la Bacau

Dupa ce ziarul nostru a semnalat in editia de ieri problemele financiare cu care se confrunta Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani, care era cit pe ce sa rateze prezenta la Campionatul National, autoritatile scolare s-au sesizat pe ultima suta de metri si situatia a reintrat cit de cit in normal. Cu datorii la plata utilitatilor si fara banii necesarii deplasarii la "nationalele" de la Bacau, micile gimnaste puteau rata o munca de jumatate de sezon, care include antrenamente dificile de sase-sapte ore pe zi. Cei care au rezolvat aceasta situatie au fost inspectorul scolar general Danut Popoiu si inspectorul de specialitate Vica Minca, cei care au risipit o parte din incertitudinea care plana asupra participarii la concursul gazduit de judetul vecin. Directorul CSS Gimnastica Focsani, Adriana Lescovar, a facut deplasarea spre Bacau alaturi de doar trei sportive. Aceasta pentru a nu lua sansele la calificare, foarte mari in cazul "tripletei" care ne va reprezenta la Campionatul National. "Am primit banii in aceasta dimineata (ieri "" n.r.) si vom putea in cele din urma sa luam parte la campionatele de gimnastica. Domnul Popoiu imi promisese ca va rezolva situatia si s-a tinut de cuvint. Nu stiu de unde a luat domnia sa bani, de la olimpiade, din alta parte, nici nu vreau sa stiu. Chiar nu mai conteaza, esential e ca a facut rost de fonduri macar pentru deplasarea unei delegatii restrinse, trei fete si nu 30 cum planificasem initial", ne-a precizat antrenoarea Adriana Lescovar. Aceasta s-a ocupat inclusiv de aspectele legat de cazare, facind rezervarile la hotel in ultimul moment.

Maria, Denisa si Andreea vor sa se califice pentru finala

Sansele la obtinerea de medalii vor fi in dreptul a doua sportive care vor concura la nivelul de virsta III si a alteia care va intra in concurs la nivelul IV. Cele trei gimnaste componente ale lotului "restrins de criza", care vor incerca sa mentina Vrancea in topul sportului juvenil sint Maria Rauta si Denisa Nastase la nivelul III, in timp ce Andreea Rotaru va incerca sa urce pe podium la nivelul IV. Trio-ul focsanean este unul de perspectiva, cu aptitudini ce au atras atentia antrenorilor loturilor nationale. Competitia de la Bacau se va derula pe parcursul intregii zile de simbata, cind sint programate intrecerile individuale si pe aparate. Intrecerea din urbea lui Bacovia conteaza si pentru ca in cadrul acesteia se pot obtine calificarile pentru finala Campionatului National, care va avea loc in toamna si va fi gazduita chiar de orasul Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.