Sport

«Vrem in Liga a treia!»

Dan Chiriac
5 iun 2009 974 vizualizări
Spune Iulian Iacob, unul dintre conducatorii celor de la FC Dumitresti u la 53 de ani, portarul celor de la FC Dumitresti, cunoscut si sub numele de «Manivela», joaca precum in tinerete u FC Dumitresti - Flacara Urechesti 6 - 4 (1 - 1, 1 - 1, 0 - 0) dupa executarea loviturilor de departajare, in finala play-off-ului FC Dumitresti u va reprezenta Vrancea la barajul de promovare in Liga a treia.

Asta daca va reusi sa-si rezolve problemele legate de certificatul de identitate sportiva pina pe 10 iunie. «Certificatul e in lucru, am fost la tribunal, avem dovada ca am depus actele. Speram sa fim primiti si pina la ora meciului de baraj sa avem si actul in sine. Sperante la meciul cu «Mesagerul» Bacau sint destul de mari, desi am facut un joc mai slab in finala. Dupa meci am purtat ceva discuttii cu cineva potent financiar din zona Dumitresti, care m-a asigurat ca vor exista bani pentru Liga a treia, daca vom promova. Vrem sa ajungem in Liga a treia si probabil vom juca la Focsani daca vom reusi sa facem acest pas. Nu o sa mergem ca mielul la taiat la Vaslui, mai ales ca se va juca pe Stadionul Municipal. Desi bacauanii au anuntat ca au ginduri mari, si noi avem ginduri identice si vrem sa promovam», ne-a spus Iulian Iacob, unul dintre conducatorii echipei FC Dumitresti. Finala play-off-ului dintre FC Dumitresti si Flacara Urechesti s-a decis la penaltyuri. Primul gol a venit in minutul 79, cind Nache a trimis pe linga Paraschiv in plasa. Golul egalizator a venit in minutul 90, cind, dupa o lovitura libera, Citu si-a introdus mingea in propria poarta. La loviturile de departajare cei din Dumitresti au marcat de fiecare data, in timp ce Velea a ratat lovitura decisiva. FC Dumitresti a jucat cu: Paraschiv - Busuioc, Nechifor, Panescu, D. Dogaru - Popa, Vrabie, Panaitescu, M. Burcacel (65 S. Dogaru) - E. Burcacel, Bodoc. Flacara Urechesti a aliniat urmatorul 11: Enache - Simbotin, Velea, S. Abeaboeru, Vasii (70 Vlad) - Despa, I. Abeaboeru (96 Pancu), Feraru (88 Citu), Capatina - Nache, Moldoveanu. Evolutia scorului la penaltyuri a fost: Bodoc 1 - 0, Nache 1 - 1, Nechifor 2 - 1, Velea 2 - 1 (ratat), Vrabie 3 - 1, Despa 3 - 2, Panaitescu 4 - 2, S. Abeaboeru 4 - 3, Burcacel 5 "" 3. Cel mai bun jucator de pe teren a fost de departe portarul celor de la FC Dumitresti, Ion Paraschiv, zis «Manivela», portarul echipei Unirea Focsani in anii "Ëœ80. Desi are 53 de ani, Paraschiv face inca minuni in poarta, reusind parade ca in tinerete. Acesta a salvat FC Dumitresti de trei ori de la infringere, o data in timpul regulamentar, cind scorul era 1 - 0 pentru Flacara Urechesti, si de doua ori in prelungiri, cind Nache a avut doua imense ocazii de a decide meciul. De altfel, Paraschiv a primit la finalul jocului diploma pentru cel mai longeviv jucator din Liga a patra. Desi are 53 de ani, «Max» poate fi declarat de departe cel mai bun portar din acest esalon. Multi spectatori glumeau si spuneau ca daca s-ar pregati, acesta ar putea juca si la cele doua echipe vrincene din Liga a treia. Ar putea sa o faca anul viitor cu FC Dumitresti. (Dan CHIRIAC)

Rezultatele play-off-ului

Sferturi de finala:

Flacara Urechesti - Vointa Odobesti 2 - 1 (Nache 14, Moldoveanu 45 - Ciprian Dumitru 60).

Unirea Bolotesti - Dinamo Tataranu 2 - 0 (Lupusoara 58, Ciobotaru 90) National Nispord Golesti - Foresta Brosteni 1 - 2 ( Manta 80 penalty - Adi Oltianu 5, 82)

FC Dumitresti - FC Marasesti 3 - 0 (Emil Burcacel 68, 87, Sorin Dogaru 75)

Semifinale:

Flacara Urechesti - Unirea Bolotesti 0 - 2 (Grosu 13, Lupusoara 74). Urechestiul cistiga meciul cu 3 - 0 la masa verde, echipa din Bolotesti folosind un jucator pe fals

Foresta Brosteni - FC Dumitresti 0 - 3 (Bodoc 26 - penalty, Vrabie 39, I. Popa 90)

Finala: Flacara Urechesti - FC Dumitresti (1 - 1 Nache 79 - Citu 90 autogol), 4 - 6 dupa executrarea penaltyurilor



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.