Sport

Judo-ul, izvor de medalii pentru sportul vrincean

Ziarul de Vrancea
3 iun 2009 2484 vizualizări
Judoka vrinceni au obtinut la campionatul national U15 noua medalii, dintre care trei de aur

Chiar daca pregatesc doar copii si juniori, cluburile vrincene LPS Focsani, CSS Adjud si CS Unirea Focsani continua sa scoata performeri pe banda rulanta. Dupa succesele handbalistilor juniori adjudeni, medaliati cu bronz la turneul final al campionatului national, si CSS Gimnastica Focsani, campioana nationala pe echipe la copii, a venit rindul judo-ului sa demonstreze ca poate obtine performante importante. Cite un judoka de la fiecare din cele trei cluburi s-a impus la o categorie de greutate si a cistigat pentru Vrancea cea mai stralucitoare medalie la "nationalele" U15. Intrecerea, desfasurata la finalul saptaminii trecute la Eforie Nord, s-a bucurat de participarea a 260 de sportivi, de la 59 de cluburi din tara, si a fost un adevarat test al capacitatilor, dupa cum afirma si antrenorii care au facut posibile aceste realizari. Trio-ul de aur este format din Florin Marin (LPS Focsani), Albert Florea (CS Unirea) si Daniel Marcu (CSS Adjud), cei care au facut din prima treapta a podiumului apanajul juniorilor din judetul nostru.

Antrenorii sint mindri de rezultatele elevilor

"A fost o competitie excelent organizata, am avut conditii foarte bune de cazare si masa, astfel incit concursul a fost unul foarte reusit. Am obtinut rezultate deosebite, bilantul fiind unul peste asteptari", ne-a declarat Stanica Grosu, antrenorul de la LPS Focsani. Deplasarea sportivilor la concurs a fost facuta cu un microbuz nou, achizitionat de Stanica Grosu si inscriptionat cu insemnele sectiei de judo a clubului LPS. "Sper sa aducem cu el cit mai multe medalii nationale si internationale", a completat profesorul, cel care alaturi de Marinel Palade si Aurel Cazacu se ocupa de pregatirea sportivilor. Cei de la clubul departamental Unirea se lauda la rindul lor cu competitivitatea multiplului campion Albert Florea. "Este o performanta deosebita, mai ales ca e obtinuta la categoria ^66 kilograme, ultima categorie la competitiile de copii. Florea Albert este la al treilea titlu national si e un sportiv cu care ne mindrim. Toate aceste performante sint posibile si cu ajutorul clubului, care ne sprijina", ne-a spus Silviu Rentea, antrenor de judo la CS Unirea Focsani, alaturi de Adi Moldoveanu si Gavril Dondas. Cel care il antreneaza pe adjudeanul Daniel Marcu, cistigator la categoria 46 kg, este Ionica Ciupitu. Bilantul delegatiei vrincene este reprezentat prin noua medalii: trei de aur, una de argit si cinci de bronz. (C. FANARU, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.