Sport

Tineretul lui Ion Viorel joaca finala la Europenele de rugby

Ciprian Fânaru
8 mai 2009 752 vizualizări
Nationala U 21 a Romaniei s-a calificat in finala Campionatului European rezervat acestei categorii de virsta.

Dupa ce zdrobise in sferturi Suedia, cu un categoric 86 "" 10, formatia noastra a iesit victorioasa si in partida din semifinale, disputata miercuri seara contra Portugaliei. Meciul a fost destul de strins in prima sa parte, cind Romania a condus "doar" la sase-sapte puncte. Actul secund a consemnat o dominare clara a "stejareilor", care au marcat constant si s-au desprins la 21 "" 8 si apoi la la 31 "" 8. Scorul final a fost insa 31 "" 15 pentru ai nostri, care au inscris in total patru eseuri, fata de cele doua reusite de lusitani. Antrenorul echipelor de rugby de la LPS Focsani, profesorul Ion Viorel, este si managerul nationalei de tineret. Acesta s-a declarat incintat de succesul obtinut si este optimist inaintea marii finale. "Este cea mai mare performanta a mea de pina acum si sint bucuros ca am cistigat in urma unui meci greu. Acum, ca am mers in finala, imi doresc si sa o cistigam, mai ales ca jucam in fata georgienilor", a spus Ion Viorel. Din lotul echipei deplasate la Campionatul European de la Madrid fac parte si cinci rugbysti formati la LPS Focsani. Dintre acestia, au fost pe teren in semifinala impotriva portughezilor Ursache, Munteanu, Zaharia si Braileanu, primul reusind chiar sa marcheze doua eseuri. Reprezentativa U21 a Romaniei va juca marea finala contra Georgiei, simbata, 9 mai, de la ora 18.45. Rugbystii tricolori au de luat o revansa fata de gruzini, care i-au invins in precedentele partide jucate la turnee finale si spera sa se intoarca acasa cu medaliile de aur la git. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.