Sport

Reprezentativa de rugby U21 s-a calificat in semifinale la Euro

Ciprian Fânaru
5 mai 2009 673 vizualizări
Fostii focsaneni Ursache, Braileanu, Munteanu si Catanoiu au fost pe teren in sfertul contra Suediei, incheiat cu scorul de 86 - 10

Dupa ce nationala sub 20 de ani a Romaniei a cistigat Mondialul din Kenya si a promovat in prima divizie, - 25 "" 13 in finala cu SUA - selectionata U21 a debutat cu dreptul la o alta competitie majora. "Stejareii" au reusit sa obtina o victorie impresionanta in prima intilnire, cind au zdrobit Suedia cu scorul categoric de 86 "" 10. Meciul jucat duminica in compania nordicilor a contat pentru sferturile de finala ale turneului final si a adus tricolorilor calificarea in careul de asi. Din lotul national deplasat la Europene fac parte si cinci rugbysti formati la Liceul cu Program Sportiv Focsani. Dintre acestia, au fost pe teren contra scandinavilor Sergiu Ursache, legitimat la Parma, si pilierul Olimpiei Bucuresti, Alexandru Braileanu, in timp ce uvertura George Catanoiu si Ionel Munteanu au fost introdusi in cea de-a doua repriza. Diferenta valorica si-a spus insa cuvintul, jocul fiind controlat autoritar de la un capat la altul de catre sportivii romani. Managerul formatiei de tineret este una si aceeasi persoana cu antrenorul de la LPS Focsani, profesorul Ion Viorel. "A fost usor, am cistigat cu 86 "" 10, am marcat nu mai putin de 14 eseuri. Acum ne pregatim de meciul cu Portugalia, o echipa mult mai tare. Mai greu e ca nu prea ne-am acomodat cu caldura, de aceea facem antrenamente la ora meciului ca sa ne obisnuim", ne-a spus George Catanoiu, jucatorul clubului Cleopatra Mamaia. Miine, cu incepere de la ora 16.30 (18.30 ora Romaniei), nationala de tineret va intilni Portugalia, disputa anuntindu-se una mult mai dificila decit cea din sferturi. Anul trecut, Romania U21 a dat in semifinalele Euro tot peste lusitani, pe care i-au invins cu 32 "" 8. In caz de calificare, tinerii rugbysti vor infrunta cistigatoarea semifinalei dintre Rusia si Georgia. Pe de alta parte, dupa ce echipele de rugby juniori U17 si U18 de la LPS Focsani au reusit sa invinga simbata pe omologii de la CSS Unirea Iasi, formatia U19 a pierdut duminica dupa-amiaza confruntarea cu bucurestenii de la Steaua. Evolutia ceva mai buna din repriza secunda n-a fost de ajuns pentru a inclina balanta in favoarea vrincenilor, care au trebuit sa se recunoasca invinsi la final, cu scorul de 7 "" 22. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.