Sport

Sefii cluburilor vrincene saluta arestarea arbirilor

Dan Chiriac
24 apr 2009 692 vizualizări
Conducatorii de cluburi sint de vina , spune Dan Dumitru, presedintele CSM Focsani, legat de scandalul din arbitrajul romanesc u oficialii din fotbal cred ca plata a devenit obligatorie pentru un arbitraj corect

Scandalul legat de mituirea arbitrilor din Romania continua si se lasa cu alte arestari. Ieri, arbitrii Sorin Corpodean si Marcel Savaniu au fost arestati pentru 29 de zile, la fel ca si fostul vicepresedinte de la Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA), Marcel Lica. In acelasi dosar sint arestati fostul presedinte al CCA, Constantin Gheorghe, si presedintele celor de la FC Arges, Cornel Penescu. Scandalul din arbitrajul romanesc este comentat si de lumea fotbalului din Focsani, care considera ca arestarile facute pot reprezenta momentul zero pentru arbitrajul romanesc. "Era momentul sa se faca asa ceva! Conducatorii de cluburi sint de vina pentru tot ce s-a intimplat. Orice om este tentat sa ia bani! Si arbitrii au partea lor de vina, dar va intreb daca nu ar fi avut ce sa ia, ce ar fi luat? De unde sa ia bani daca sefii de cluburi si-ar vedea de treaba lor? Conducatorii de cluburi dau bani si apoi ii forteaza si pe altii sa dea pentru a avea parte de arbitraje corecte. Gasesti doi nebuni care baga bani in arbitri si apoi trebuie sa dea si altii pentru a fi arbitrati corect", ne-a spus Dan Dumitru, presedintele CSM Focsani. Si oficialii echipei FC Panciu sint de parere ca tot ce se intimpla este bine-venit. "E foarte bine ce s-a intimplat pentru ca de mult timp planau dubii asupra arbitrajelor. Daca vor fi probate faptele de care sint acuzati arbitrii, sper intr-o calitate mai buna a arbitrajelor. Trebuie sa mai fii si corect in viata asta!", ne-a spus Mihai Popescu, vicepresedintele celor de la FC Panciu. In schimb, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal a preferat sa comenteze mai putin, pina la finalizarea anchetei. "Cine a gresit, daca a gresit, sa plateasca! Sa vedem daca sint probe impotriva arbitrilor si a observatorilor", ne-a spus Stan Gheorghiu. Scandalul arbitrilor din Romania este fara precedent, in Romania, dupa Revolutie. Precedentul scandal de acest fel s-a petrecut in 1981 cind 7 arbitri au fost arestati iar 28 exclusi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.