Sport

Sahista Elena Toma, aproape de podium la nationalele de juniori

Ciprian Fânaru
21 apr 2009 793 vizualizări
Copiii de la cluburile Olimp Sah si Speranta Focsani s-au intrecut la Campionatul National de sah rezervat juniorilor

Statiunea vilceana Voineasa a gazduit la mijlocul saptaminii trecute Campionatul National de sah rezervat juniorilor. Delegatia vrinceana care a participat la competitie a numarat cinci sportivi. Astfel, de la clubul sportiv Olimp Sah Focsani au participat in intrecerea fetelor, la categoria de virsta 12 ani, Bianca Banciu si Andreea Toma, Elena Toma la fete 14 ani, in timp ce cu baietii de opt ani s-a luat la intrecere Mihai Ignatescu. Clubul municipal Speranta Focsani l-a avut ca reprezentant la concurs pe Andrei Arghirescu. Principala proba a campionatului a fost cea de sah practic, dar micii sahisti s-au duelat si la probele de sah rapid, sah blitz si dezlegari de probleme. Cea mai buna comportare la dificila intrecere a avut-o Elena Toma, care a dovedit constanta si concentrare pe toata durata probelor. Eleva Scolii "Nicolae Iorga" Focsani a reusit sa obtina un meritoriu loc cinci in proba de sah practic, cu un punctaj de 5,5. Tot la aceasta proba, dar la categoria fete 12 ani, Bianca Banciu a ocupat locul al zecelea, de asemenea cu punctaj 5,5, iar Andreea Toma a terminat undeva la jumatatea clasamentului, cu 4,5 puncte. Mihai Ignatescu a luat 4 puncte la aceeasi proba, in timp ce Andrei Arghirescu a fost al cincilea, la baieti 16 ani. Elena Toma s-a evidentiat si in proba de sah rapid, unde a terminat tot pe locul al cincilea, iar Bianca Banciu si Andreea Toma s-au descurcat mai putin bine, prima dintre acestea obtinind locul 15. Pe locul 14 la baieti s-a clasat Andrei Arghirescu. Aceeasi Elena Toma s-a descurcat cel mai bine insa la proba de sah blitz, care presupune rapiditate sporita in gindirea miscarilor. Sahista focsaneana s-a situat a patra la categoria sa de virsta, cu un punctaj foarte bun de 5,5. Tot la aceasta proba, dar la categoria fete 12 ani, Bianca Banciu a iesit in final doar pe locul 18, iar ceilalti juniori vrinceni reusit doar cite trei puncte. "La acest campionat au luat startul de la 60 de concurenti in sus la fiecare dintre probe, competivitatea fiind astfel ridicata. Cu tot cu insotitori, au fost aproximativ 700 de persoane, iar concurenti in jur de 500. Cam la toate probele cea mai buna comportare a avut-o Elena Toma, care confirma evolutia buna si clasarea pe locul patru (la egalitate de punctaj cu locul IIl -n.r.) la precedentul concurs de nivel inalt, Olimpiada Nationala a Sportului Scolar", ne-a declarat profesorul Mihai Strimbu, presedintele CS Olimp Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.