Sport

Arbitrul Marius Martis se intersecteaza cu scandalul Penescu

Ciprian Fânaru
15 apr 2009 1101 vizualizări
Ziarul Adevarul vorbeste despre o posibila implicare a lui Martis, alaturi de Marcel Lica, in reciprocitatea Arges - Brasov u centralul focsanean nu a mai fost delegat la nici un meci din Liga intii, la ordinul lui Chivorchian, dupa cum sustine Gazeta Sporturilor u arbitrul unuia dintre meciurile suspecte in cazul Penescu, Marius Martis, a vorbit in direct pe sport.ro despre lumea arbitrajului si neaga orice implicare in scandal

Scandalul coruptiei din fotbalul romanesc tinde sa ia proprotii nebanuite. Ieri dimineata, patronul celor de la FC Arges, Cornel Penescu, dar si seful arbitrajului din Romania, Gheorghe Constantin, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Acestia au ajuns in arest fiind invinuiti de dare si luare de mita. In lipsa unor date oficiale oferite de catre anchetatori, lista meciurilor suspecte include patru intilniri ale echipei FC Arges, care nu a cistigat decit una dintre ele. Aceasta este partida din etapa a treia a campionatului, dintre FC Arges si FC Brasov, cistigata cu 1 - 0 si arbitrata de focsaneanul Marius Martis. Chiar daca numele lui Martis nu apare pe lista arbitrilor suspectati, prezentata de avocatii lui Penescu, ziarul Adevarul sustine intr-un material publicat ieri ca Martis ar fi banuit de o posibila implicare in scandal, alaturi de Marcel Lica. Martis a fost central la jocul tur, dintre FC Arges si FC Brasov si rezerva la partida din retur, ambele cistigate de gazde cu 1 - 0 si suspectate de "reciprocitate". In schimb, ziarul 7 Plus precizeaza in materialul publicat ca Martis si Corpodean, care au arbitrat doua dintre partidele suspectate, nu ar fi pe lista "coruptilor". Marius Martis a negat orice implicare in acest scandal si spune ca situatia sa financiara este una buna si ca nu are nevoie de atentii pentru a aranja meciuri. "Nu am nici o implicare in acest scandal, am vazut ca au aparut numele lui Bogaciu si a altor doi arbitri, dar eu nu sint pe lista suspectilor", ne-a spus Marius Martis. Mai mult, acesta a avut luni seara o interventie pe postul de televiziune sport.ro in care a vorbit despre lumea arbitrajului. "Parerea mea este ca sefii de la unele cluburi deconteaza cadourile primite aruncind vina pe arbitri. Nu cred ca s-au luat cadouri de catre arbitri, desi am auzit cite ceva despre fapte din trecut. Eu nu-i cunosc pe colegii mei prea bine. Chiar daca am stat in acelasi anturaj, in afara de arbitraj nu avem alte chestii comune. Poate sa fie si adevarat ceea ce se intimpla sau poate fi si orchestrat de cineva pentru a ne destabiliza pe noi, arbitrii. Orice chestie rea din fotbalul romanesc este data pe arbitri. Noi facem totul din pasiune, nici macar pentru baremul care ni se da. Pentru unii e mult, pentru altii nu. Eu, de bine, de rau, provin dintr-o familie instarita", a spus Marius Martis la televiziunea sport.ro. Pina acum, conform informatiilor neoficiale, arbitrii Bogaciu, Lajos si Savaniu sint suspectati de implicare in acest scandal, dar nici unul dintre ei nu a fost acuzat oficial.

Dat la o parte, la ordinul lui Chivorchian

Mai mult, Gazeta Sporturilor de ieri il acuza pe seful arbitrajului din Romania ca ar fi executat ordinul lui Gheorghe Chivorchian, presedintele de la Poli Timisoara, in ceea ce-l priveste pe Martis. Centralul focsanean nu a mai fost delegat la nici un meci in Liga intii, in acest retur, dupa ce, sustine Gazeta Sporturilor, Chivorchian ar fi cerut acest lucru, intr-o discutie intre patru ochi cu Gheorghe Constantin. Martis nu a vrut sa comenteze aceste acuze. "Nu pot sa comentez declaratiile conducatorilor", ne-a spus el. Acesta a arbitrat in acest retur doar in Liga a doua si a treia. Martis a vorbit la sport.ro si despre asa zisa prietenie cu Mihai Stoica, presedintele de la Unirea Urziceni. "Toata lumea zice ca eu sint prieten cu Mihai Stoica, ca i-a botezat fata surorii mele. Trebuie stiut ca Mihai Stoica este cel mai mare contestatar al meu in acest moment, dupa un meci al echipei sale cu Universitatea Craiova", a spus Martis. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 22 minute, 19 secunde
baietasul asta are un viitor cam gri sau maro. nu spuneti in articol despre un alt meci incriminat din turul campionatului arges-otelul. la pauza era 0-2 si s-a terminat 3-2, dupa o revenire citeste integral
, acum 739393 zile, 7 ore, 22 minute, 19 secunde
marius e unul dintre profesionisti,altii fac jocurile el nu are de ce !cei ce nu-l cunosc sa taca,sunt multi pe langa acest fenomen,numit fotbal !Liga 1 nu are valoare de Marius Martis !
, acum 739393 zile, 7 ore, 22 minute, 19 secunde
Bai unu.....taci ma...se vede ca nu sti ce vorbesti....Am jucat fotbal in judet si incepand de la Martis si Serea si pana la Tudose si Samoila...toti sunt neprofesionisti. Martis a ajuns in Liga 1 pe citeste integral
, acum 739393 zile, 7 ore, 22 minute, 19 secunde
mare fotbalist ai fost.......stii tu de arbitraj...in fine,e parerea ta !martis o face din pasiune,are bani destui,restu ai dreptate !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.