Sport

Presiuni mediatice pe Serea, inainte de meciul de aseara

Ziarul de Vrancea
21 mar 2009 818 vizualizări
Delegarea arbitrului Ionica Serea la derby-ul din Liga intii FC Arges - Steaua, cel mai asteptat meci al etapei, programat aseara, a iscat discutii in lumea fotbalului, suspicioasa ca fluierasul vrincean nu ar arbitra echilibrat, dupa scandalurile in care a fost implicat in ultimii ani.

Cele mai virulente acuzatii au venit, asa cum era de asteptat, din partea oficialilor FC Arges, care au anuntat ca au motive sa se teama de arbitraj, insa cei de la Steaua au lasat sa se inteleaga ca Ionica Serea nu-si va risca inca o data cariera de arbitru. "Serea sa-si faca treaba asa cum trebuie. Mie nu mi-e frica de el, iar jucatorii trebuie sa aiba aceeasi atitudine. Daca va gresi, va avea cine sa-l judece", a declarat pentru Gazeta Sporturilor Marius Lacatus, antrenor la Steaua. Si patronul stelist Gigi Becali spune ca are incredere in arbitrul vrincean. "Serea putea fi un arbitru de mare valoare, daca nu cadea pe panta influentelor din fotbalul romanesc. Nu ma tem de arbitraj la Pitesti, pentru ca daca ai valoare treci si peste ciupelile arbitrului", a comentat patronul Stelei, adaugind ca Serea e nascut sa fie arbitru si ca are talent. Meciul a fost transmis aseara, dupa inchiderea editiei noastre, in direct pe Antena 1. Centralul focsanean Ionica Serea a arbitrat 17 meciuri ale Stelei in cariera sa din Liga I. Gazeta Sporturilor scrie ca 53 % din meciurile Stelei cu Serea arbitru s-au terminat cu victorie pentru trupa din Ghencea si doar 23 la suta au insemnat infringeri. Aflat in centrul unor controverse in ultimii ani, Ionica Serea a evitat sa comenteze aceste dispute preferind sa se concetreze inaintea meciului. Meciul de ieri a fost prima reintilnire dintre Steaua si Serea dupa 3 ani. La meciul Gloria Bistrita - Steaua 1 - 0, din finalul campionatului 2005 - 2006, ros-albastrii l-au acuzat ca a incercat sa directioneze titlul spre Rapid. Ulterior, in urma unor controverse legate de alte meciuri importante, acesta a fost scos de pe lista FIFA si a avut in total 56 de etape de suspendare, incepind din aprilie 2005. Dupa cum se stie, Serea este antrenorul FC Panciu, care evolueaza in Liga a III-a. (D. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 46 minute, 56 secunde
SEREA este unul din primii trei arbitri di romania si a dovedit si aseara acest lucru intadevar jocul nu a creat probleme mari dar presiunea asupra lui a fost fantastica si doar un arbitru de valoare citeste integral
, acum 739392 zile, 10 ore, 46 minute, 56 secunde
avem in vrancea doi arbitri de liga I de mare valoare care amandoi merita sa fie pe lista fifa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.