Sport

Pentru unii s-a terminat, alti mai alearga doua zile

Dan Chiriac
26 ian 2009 769 vizualizări
Design Brasov - CSM Focsani 7 - 3 (3 - 1), intr-o partida de verificare jucata la Brasov

Jucatorii echipei de futsal CSM Focsani au terminat cantonamentul de la Cheia cu o partida de pregatire disputata simbata seara la Cheia. Dupa ce timp de sase zile s-au antrenat cot la cot cu jucatorii echipei de fotbal, cei care joaca doar la sala au revenit simbata noapte la Focsani. Dupa ce au alergat sase zile pe traseele amenajate de antrenorii lotului, jucatorii de la futsal au mers simbata seara in Sala Sporturilor din Brasov pentru o partida de pregatire cu echipa locala, Design. Gazdele au insistat foarte mult ca acest joc sa aiba loc, desi pentru jucatorii focsaneni era mai putin recomandat sa dispute un joc de verificare imediat dupa sase zile de pregatire fizica. Cu toate acestea, focsanenii nu s-au facut de ris si au oferit un joc placut spectatorilor prezenti in Sala Sporturilor "Dumitru Colibasi" din Brasov. Prima repriza a fost echilibrata, cu faze de ambele parti, gazdele reusind sa deschida scorul in minutul 16. Curteanu a egalat un minut mai tirziu, pentru ca in ulitmul minut de joc al primei reprize gazdele sa se distanteze la 3 -1. Cu multe accidentari in lot, antrenorul Petrache Gurguiatu s-a bazat doar pe opt jucatori la acest meci, astfel incit gazdele au reusit sa se distanteze pe tabela de marcaj. Covaci si Sararu au marcat alte doua golruri pentru focsaneni si au aratat ca diferenta de scor este prea mare fata de realitatea din teren. CSM Focsani a jucat cu Ivanciu "" Bucataru, Toader, Sararu, Covaci, Curteanu, Mindrescu, Munteanu si Burcacel. Accidentati au fost Apostol, Sava, Patrascu si Dumitru.


Fotbalistii au alergat si-n zapada si-n noroi


Daca cei de la futsal au "scapat" de chinurile cantonamentului, cei de la fotbal vor ramine pina miine la Cheia. Si ieri dimineata, antrenorul Damian Bancila i-a scos la alergare pe fotbalisti, pe pantele din jurul statiunii. "Eu nu-i chinui pe fotbalisti, ii antrenez doar! Ei stiu acest lucru si o sa-mi multumeasca ca i-am pregatit corespunzator", a precizat Damian Bancila. Tehnicianul nu accepta nici un rabat de la disciplina si efort. Singurii menajati sint jucatorii care acuza probleme medicale. Serile de alergari in panta, dar si cele in linie dreapta au pus in miscare singele fotbalistilor, care au raspuns foarte bine comenzilor celor doi antrenori. Desi au cazut si in noroi, jucatorii nu au comentat si au continuat sa alerge, stiind ca aceasta pregatire le va fi folositoare pentru returul de campionat. Fotbalistii sint insotiti la toate alergarile de un ciine, care s-a atasat de jucatori, dupa ce acestia l-au intilnit in fata hotelului unde stau. De altfel, fotbalistii au gasit conditii foarte bune la Hotelul Royal, proprietatea unui vrincean din comuna Valea Sarii. Caldura si apa calda, necesara recuperarii dupa antrenamentele efectuate nu lipsesc, in timp ce masa este cea pe care o stabileste conducerea echipei focsanene. Antrenorul Damian Bancila s-a aratat foarte multumit de cantonamentul de la Cheia. "Au fost sase zile foarte bune, cu un program incarcat de pregatire fizica. In fiecare dimienata ne-am axat pe antrenamentele fizice, iar baietii au raspuns foarte bine comenzilor noastre. Dupa-amiaza am efectuat si antrenamente tactice, cu jocuri intre componentii lotului, dar accentul a fost pus pe pregatirea fizica. Ne vom intoarce marti la Focsani, iar dupa o zi de pauza, vom incepe si pregatirea tehnica, pe care la Cheia am cam neglijat-o din cauza unui spatiu adecvat. Simbata vom disputa si primul amical, la Focsani, cu Otelul II Galati. Le multumesc baietilor pentru randamentul dat. Am decis sa nu fac partide de pregatire in cantonament, pentru a evita accidentarile", ne-a mai spus Damian Bancila. Dupa ce aseara au avut jumatate de zi libera, focsanenii vor efectua azi doua antrenamente la Cheia, acolo unde zapada a inceput sa se topeasca. Cu toate acestea, vremea este superba, cu un soare stralucitor si citeva pilcuri de zapada, ramase la poalele muntilor Ciucas. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.