Sport

Fotbalul, iubit si dorit la Vidra

Dan Chiriac
21 ian 2009 929 vizualizări
Una dintre cele mai mari comune din judet nu are teren de fotbal, dar fotbalistii se intrec in sala

Foresta Vidra si Valstep Cotesti vor juca finala turneului de fotbal care se desfasoara in sala de sport din comuna Vidra. Memorialul "Ioan Soare", ajuns la editia a cincea, a aliniat la start opt echipe, care au jucat la finalul anului trecut si imediat dupa sarbatori pentru calificarea in finala competitiei. Duminica trecuta, au avut loc semifinalele intreceri, care au adunat pe marginea terenului multi iubitori ai sportului, dornici sa vada fotbal. De altfel, microbistii din comuna Vidra asteapta de citiva ani formarea unei echipe care sa joace in campionatul judetean, dar lipsa unui teren de fotbal impiedica acest lucru. Profesorul Ionut Micu a incercat in urma cu un an sa inscrie echipa in campionat, dar terenul din satul Iresti era prea mic pentru a fi omologat. "Avem proiectul aprobat de catre Consiliul Local pentru construirea unui teren de fotbal in Vidra, linga statia de epurare. Avem si proiectarea facuta, avem nevoie ca Guvernul sa aloce fondurile necesare investitiei. Daca totul decurge normal, in vara ar trebui sa inceapa contructia stadionului", ne-a spus profesorul Ionut Micu. Vidra are o populatie de peste 8.000 de locuitori si a avut o echipa puternica in anii 70-80, in judet, pe vremea cind localitatea avea chiar ambitii de a se transforma in oras. Cel mai cunoscut fotbalist din Vidra este Vasile Burga, cel care a ajuns sa evolueze in Liga intii, la FCM Bacau. Primul meci din semifinalele turneului de sala a opus echipele Foresta Vidra si FC Gogo Focsani, prima impunindu-se cu 9 "" 4. In cea de-a doua semifinala, Valstep Cotesti a trecut cu 3 "" 2 de formatia Sectiei de Pompieri Vidra. Duminica, de la orele 15.00, va avea loc finala mica, urmind ca o ora mai tirziu sa se dispute finala memorialului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.