Sport

Entuziasmul tinerilor mentine tenisul la Focsani

Ciprian Fânaru
31 dec 2008 1071 vizualizări
Razvan Bucuroiu continua munca tatalui sau, antrenind deja cu succes la CS Unirea Focsani

Tenisul din Vrancea supravietuieste din pasiunea antrenorilor si a parintilor care isi sustin odraslele in practicarea sportului alb, sfidind poate de multe ori lipsa de interes sau de fonduri care afecteaza aceasta ramura sportiva. Tinarul antrenor Razvan Bucuroiu este continuatorul tatalui sau in initierea micilor aspiranti la statutul de tenismeni profesionisti, facind eforturi pentru mentinerea unui anumit nivel de performanta. Absolvent de Educatie Fizica si Sport, Razvan Bucuroiu si-a inceput in acest an activitatea la baza de tenis de la Clubul Sportiv Unirea Focsani. Sustinut la rindul sau de parintii copiilor de la tenis si rugat sa nu paraseasca Focsaniul, Bucuroiu este incepind cu 1 septembrie antrenor categoria III la CS Unirea Focsani. Alaturi de antrenorul Costel Stan, acesta pregateste si grupe de profesionisti, in afara de copiii intre 5 si 13 ani care compun grupele de initiere. In afara de Teodor Apostu, Lucian Gheorghe si Madalina Lupu, premiatii anului 2008 de la Gala Sportului Vrincean, tenisul vrincean are si tinere sperante carora li se intrevede un viitor de performanta, unul dintre acestia fiind Cristian Cosma, invingator in 2008 la cinci competitii rezervate catgoriei sale de virsta.


«A fost un an de inceput si de sfirsit»


Anul care se incheie are in viziunea fiului regretatului antrenor George Bucuroiu drept caracteristica dualitatea. "A fost, ca sa zic asa, un an de inceput si de sfirsit. De la 1 septembrie am inceput activitatea ca antrenor la CS Unirea Focsani. Am participat la doua turnee in aceasta toamna. La sfirsitul lunii noiembrie am participat la cupa "Vrancart", la Adjud. Acolo am obtinut patru premii: locul 1 la 10 ani baieti prin Cristian Cosma, locul 2 la fete 12 ani prin Luana Stanciu, locul 3 la baieti 14 ani l-a cistigat Rares Ispas si pe aceeasi treapta a podiumului s-a clasat si Cosmin Pioara. La jumatatea lunii decembrie am concurat si la Cupa Dinamo Bucuresti. De la aceasta competitie ne-am intors cu un singur loc 3 la 10 ani baieti, cistigat de acelasi Cristian Cosma. Acum ne facem planurile pentru la anul, tragem aer in piept si ne pregatim pentru ce urmeaza. De la 2009 avem asteptari ponderate, cel putin in ce ma priveste e mai greu. Avind in vedere faptul ca deocamdata nu s-a definitivat calendarul competitional, nu putem stabili niste obiective clare. De-abia dupa ce se vor sti toate competitiile, vom putea si noi sa trasam niste obiective pentru anul 2009", ne-a explicat antrenorul de la CS Unirea, Razvan Bucuroiu. Se pare ca asemenea tineri pasionati reprezinta garantia continuitatii traditiei acestui sport nobil dar costisitor, Focsaniul urmind sa gazduiasca si in 2009 un turneu features. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.