Sport

Baschetul vrincean vrea sa se faca mare cu juniorii

Ciprian Fânaru
30 dec 2008 526 vizualizări
Principalele obiective enuntate de antrenorul Mircea Petrisor se leaga de tinerii baschetbalisti u Madalin Dinca si Alexandru Epure sint componenti de baza ai lotului national U18

Anul 2008 a fost unul destul de bun pentru baschetul vrincean, care a demonstrat inca o data ca poate fi un izvor nesecat de talente, oferind sportului de sub panou tineri talentati. Daca la seniori CSS Olimp Focsani n-a avut un parcurs iesit din comun, echipele de juniori s-au descurcat onorabil, mentinind judetul nostru la un nivel ridicat in ce priveste baschetul juvenil. Traseul din Divizia B al focsanenilor de la CSS Olimp poate parea slab la o prima vedere, dar este perfect explicabil daca tinem cont de media de virsta a componentilor lotului. Echipa noastra a avut curajul sa-si masoare fortele cu formatii de seniori, desi sportivii vrinceni sint de fapt inca juniori. Initiativa n-a fost una rea, experienta acumulata de focsaneni putind pe viitor sa stea la baza unei traiectorii aducatoare de performanta. Antrenorul Mircea Petrisor apreciaza drept multumitor anul care se va incheia in doua zile, dar recunoaste ca baschetul vrincean nu se poate mindri cu rezultate iesite din comun. Acesta aminteste totusi de succesul notabil reusit de echipa de tineret. "A fost un an in general bun, dar nu putem spune ca am inregistrat rezultate de exceptie. Cea mai buna performanta este fara indoiala victoria de la turneul de tineret de la Tulcea, la U20, obtinuta impotriva Galatiului", precizeaza profesorul Mircea Petrisor. Antrenorul care pregateste pe CSS Olimp si echipele de juniori I si II ale Focsaniului isi pune sperante in formatiile de tineret si juniori si leaga obiectivele pentru 2009 de evolutia acestora. "Pentru la anul, principalele obiective sint turneele finale de la juniori I si la tineret, unde avem sanse mari sa avem o comportare buna. In acest moment este cam prematur sa vorbim de bilant, deoarece ne aflam abia la jumatatea campionatului. Sintem in carti pentru turneul semifinal la juniori I, unde in mod normal ne calificam de drept. Celelalte obiective sint tot pentru echipele de juniori, de la care avem sperante pentru viitor", ne-a mai spus tehnicianul Mircea Petrisor. Acesta a fost la rindul sau premiat la Gala Sportului Vrincean, alaturi de alti antrenori valorosi din judet. Speram ca anul urmator sa confirme valoarea tinerilor baschetbalisti vrinceni si sa aduca succese si echipei de seniori, a carei valoare ar fi nedrept sa fie pusa la indoiala. (Ciprian FANARU)


Doi baschetbalisti focsaneni, selectionati la nationala


Juniorii Catalin Petrisor si Emil Stavarache, ambii componenti ai clubului CSS Olimp Focsani, au participat la un stagiu de pregatire al nationalei de baschet masculin U17. Acesta s-a desfasurat in perioada 18 "" 24 decembrie la Timisoara. Timp de o saptamina, Stavarache si Petrisor s-au antrenat cot la cot cu ceilalti baschetbalisti chemati la lot si au evoluat si in citeva partide amicale contra unor formatii din Serbia. Antrenor secund la lotul national U17 este vrinceanul Mihai Petrut, directorul Liceului cu Program Sportiv din Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.