Sport

Campioni nationali si familie de sportivi la CS Unirea Focsani

Dan Chiriac
18 dec 2008 1210 vizualizări
Desi nu are in componenta decit copii si juniori, sectia de judo aduce performante pentru singurul club departamental din judet u Albert Florea este dublu campion national la 13 ani, in timp ce fiicele cuplului de antrenori Rentea promit mult si pe linie sportiva

Sectia de judo de la Clubul Sportiv "Unirea" Focsani se pregateste pentru ultima competitie din acest an, festivalul judo-ului bucurestean. Sportivii pregatiti de antrenorii Gavril Dondas, Adrian Moldoveanu si Silviu Rentea au obtinut rezultate foarte bune la turneul "Cupa Magura", desfasurat saptamina trecuta, si se pregatesc acum pentru concursul din Capitala. Unul dintre antrenori recunoaste ca exista dificultati in cadrul sectiei. "Crestem copii doar pina la juniorat. Nu avem conditii sa le oferim seniorilor. Doar cei care au valoare pleaca la alte cluburi din tara, in special la cele militare, care inca mai ofera conditii. O alta oportunitate este selectia la lot. Oricum, activitatea noastra decurge in conditii optime, desi exista loc si de mai bine. Totul este posibil cu ajutorul clubului, care ne sprijina", spune tehnicianul Silviu Rentea.

Multiplu medialiat la 13 ani

Unul dintre sportivii de marca din cadrul sectiei este Albert Florea, care la 13 ani are o sumedenie de medalii cistigate la competitiile nationale si internationale. Este campion national al Romaniei in ultimii doi ani, la categoria ^ 66 kilograme, cea mai grea, fiind ultima categorie la competitiile de copii. La virsta sa, Florea este multiplu medaliat la turnee, cupe nationale sau internatioanle. Are cistigate 10 medalii de aur, 2 de argint si 1 de bronz. "Cele mai importante dintre ele sint cele de campion national din 2007 si 2008. De asemenea, in Franta, la un turneu international, am luat bronz, ceea ce inseamna mult pentru mine. Visul meu si al antrenorului este sa ajung la Jocurile Olimpice, dar pentru aceasta este nevoie de munca multa si rabdare. La cinci ani am facut atletism, dar dupa aceea, bunicul meu, Ionel Baciu, mi-a indrumat pasii spre judo", spune Albert Florea. Bunicul sau povesteste ca nepotul imbina foarte bine sportul cu scoala. "A terminat clasa a patra numai cu note de foarte bine si acum invata la fel, avind note foarte mari. Este important sa mearga bine si la scoala", spune Ion Baciu. La sfirsitul saptaminii trecute, Albert Florea s-a clasat pe primul loc la Cupa "Magura" care a avut loc la Tg. Ocna. Dupa festivalul judo-ul bucurestean, in lunile ianuarie si februarie, vor urma alte turnee, care premerg campionatelor nationale din martie.

Familie de judoka

Printre sportivele care se pregatesc la CS Unirea Focsani se afla si cele doua fiice ale antrenorului Silviu Rentea. Eliza si Andreea Rentea vor sa urmeze in viata drumul parintilor. "Eu si sotia sintem antrenori de judo si nu a fost greu sa le indrumam pasii spre judo. Noi discutam foarte mult despre sport, iar ele au dorit sa urmeze aceasta cale. Eliza este multipla campioana nationala la juniori si copii, iar acum este eleva in clasa a XI-a la Colegiul National «Al. I. Cuza». Desi face judo de la 5 ani, baza pentru ea este scoala, mai ales ca vrea sa urmeze medicina. Andreea concureaza la copii si a ocupat locul cinci la campionatele nationale. La Tg. Ocna, saptamina trecuta, a obtinut bronzul. Este eleva in clasa a VII-a, tot la Colegiul «Cuza», si imbina foarte bine scoala cu sportul", ne-a spus antrenorul Silviu Rentea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.