Sport

Revelatia Dragos Anton s-a impus la Cupa Vransah

Ciprian Fânaru
12 nov 2008 1356 vizualizări
Mai multi copii au aratat ca pot face performanta cu sportul mintii Weekendul trecut s-a desfasurat la Focsani Cupa Vransah , competitie rezervata sahistilor de nivel mediu. Intrecerea a fost compusa din doua turnee distincte: unul pentru seniori si unul pentru copii.

Concursul destinat seniorilor legitimati fara coeficient ELO s-a derulat in sistem elvetian, cu sapte runde a cite 45 de minute pentru fiecare jucator. Pe primele opt locuri s-au clasat Dragos Anton, Fanel Sandru, Mihaita Sosu, Daniel Gabor, Elena Adelaida Toma, Toader Gheorghe, Anton Soare si Teodoru Iliescu. Cistigatorul Dragos Anton a fost revelatia turneului, acesta confirmind bunele prestatii anterioare. Ocupantul celui de-al doilea loc, Fanel Sandru, este deja un "veteran" obisnuit cu pozitii secunde la diferite turnee, in timp ce Mihaita Sosu, al treilea clasat, este un alt vechi competitor care a fost lider pina in ultima runda. O surpriza placuta a fost furnizata de clasarea pe locul 5 a Elenei Toma, care a concurat cu oponenti superiori ca virsta si s-a descurcat mai mult decit onorabil. "Cupa Vransah" a avut si un turneu destinat copiilor pina la 12 ani, legitimati si fara coeficient ELO. Intrecerea s-a desfasurat in sistem turneu, cu 45 de minute pentru fiecare jucator. Primele doua locuri au fost ocupate de Bianca Banciu, de la Scoala "Ion Bazgan" Focsani si Andreea Simona Toma, de la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani, ambele sportive fiind elevele lui Mihai Strimbu. Pe pozitia a treia s-a clasat Sorin Sandru de la Scoala cu clasele I "" VIII Vidra, iar Marco Sava de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, pregatit de asemenea de Mihai Strimbu, a incheiat competitia pe locul 4. Cunostintele si deprinderile demonstrate de cei patru copii pe durata Cupei "Vransah" schiteaza un viitor promitator al sahului vrincean. Aceasta in ciuda conditiilor modeste oferite de salile de joc si a lipsei de implicare a autoritatilor locale in promovarea sportului mintii. (Ciprian FANARU)


Cupa Vrancea la Sah

Intre 13 si 16 noiembrie se va desfasura la Gresu "Cupa Vrancea", competitie la care vor participa sahisti de categorie superioara din toata tara. Competitia este alcatuita din doua turnee, unul pentru seniori legitimati si unul pentru copii legitimati pina la 14 ani, premiile fiind destul de consistente, 3.500 de lei. A doua editie a Cupei "Vrancea" are loc din initiativa Directiei pentru Sport si a Asociatiei Judetene de Sah. (C


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.