Sport

Baschet pentru prichindei

Ciprian Fânaru
5 nov 2008 958 vizualizări
Picii de la Gradinita nr. 7 din Focsani au de ieri un panou de baschet u donatia face parte dintr-un program mai amplu de implementare a sportului in scoli

Copii de la Gradinita nr. 7 din Focsani, situata in apropierea Autogarii, pot juca baschet in curte, dupa ce ieri a fost inagurat un panou special pentru acest joc, in premiera pentru prescolarii din oras. Cosul de baschet reprezinta o donatie a Federatiei Romane de Baschet, sprijinita de Federatia Internationala de Baschet (FIBA), si de edilii locali. "Aceasta actiune face parte dintr-un program national al FRB, prin care se intentioneaza dotarea gradinitelor cu panouri si mingi. Cu ajutorul primariei, se vor dona 6 panouri si 12 mingi. Gradinitele care vor beneficia de acest program sint 1, 7, 13, 15, 17 si 18. Se urmareste astfel dezvoltarea baschetului pentru tinerii din orasul nostru", ne-a declarat Marian Radulescu, directorul clubului CSM 2007 Focsani.


"Sa ajungeti in lotul national!"


In afara de conducatorul de la CSM Focsani, la inaugurare au mai asistat si alte oficialitati locale, printre care directorul Directiei pentru Sport (DS) Vrancea, Petre Plopeanu, si primarul Decebal Bacinschi. «Panoul o sa ramina la voi si, cine stie, poate ajungeti chiar in lotul national!", le-a spus primarul micutilor. Bacinschi n-a ezitat sa le promita piticilor ca va avea grija ca darurile aduse de Mos Niculae la primarie sa le parvina negresit, stirnind zimbete si sperante printre cei mici. Pustii de gradinita au privit cu interes la demonstratiile de aruncare la cos ale celor doi componenti ai lotului echipei CSM Olimp Focsani, ba chiar si-au manifestat zgomotos bucuria si s-au inscris, nerabdatori sa "testeze" ei insisi proaspat inauguratul panou.


Se doreste ca baschetul sa fie sport national


Primarul municipiului n-a scapat prilejul de a tine un mic discurs, prin care sa sublinieze recunostinta autoritatilor locale: "FRB s-a gindit si la orasul nostru. Sper ca donatia sa aiba impact asupra copiilor de la toate gradinitele. Se doreste ca baschetul sa fie sport national, asadar noi speram ca initiativa isi va arata roadele", a mai declarat Decebal Bacinschi. Directorul Petre Plopeanu, in schimb, a vorbit de perspectivele baschetului vrincean. "Sintem in primele trei orase din Romania. Juniorii I, II si III au jucat finale pe tara. Opt componenti ai loturilor nationale sint legitimati la Focsani, prin urmare cred ca baschetul are un viitor stralucit", a spus Plopeanu. Oficialitatile s-au aratat mindre de conditiile existente la gradinita, expunind realizarile reprezentantilor presei locale cu o graba relativ ostentativa. N-au putut insa estima costurile aproximative ale unui panou. Au mai aminitit in final de faptul ca acest program reprezinta doar inceputul unei initiative complexe, care presupune dezvoltarea sportului nu numai pentru copiii din gradinite, ci si pentru elevii de toate virstele. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 17 ore, 50 minute, 56 secunde
Cand am candidat,acum 10 ani,ca independent, eu vroia sa refac ,cu cosuri de baschet toate locurile de joaca dintre blocuri,construite pe vremea lui Ceausescu.Si vroiam sa construiesc si un loc de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.