Sport

Iulian Pitulac, campion balcanic

Dan Chiriac
31 oct 2008 774 vizualizări
Taekwondo este o arta martiala de origine coreeana Sergentul major Iulian Pitulac, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea, a obtinut titlul balcanic la Taekwondo, la campionatele care au avut loc la Sala Polivalenta din Capitala.

Competitia a avut loc in perioada 25 - 26 octombrie, iar clubul Dragon Focsani a fost reprezentat de Iulian Pitulac - locul I la categoria 67 kg seniori si Cosmin Isofache - locul doi la categoria 55 kg - juniori. Taekwondo este o arta martiala de origine coreeana faimoasa in special pentru loviturile inalte cu piciorul. Acest sport s-a bucurat de o mare popularitate la recent incheiatele Jocuri Olimpice, unde spectatorii au urmarit cu sufletul la gura intrecerile iar presa le-a acordat spatii largi. Campionatele balcanice au aliniat la start cei mai buni sportivi din opt tari membre ale Balkan Taekwondo Union. Cosmin Isofache a pierdut finala la un punct in fata unui adversar din Republica Moldova, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de Juniori. La seniori, Iulian Pitulac a fost singurul reprezentant al Romaniei care a ocupat locul intii. Cu doua zile inainte a avut loc in Sala Polivalenta din Bucuresti cea de a- IX- a editie a Cupei Romaniei la Taekwondo W.T.F. Sportivii clubului Dragon din Focsani au obtinut urmatoarele rezultate: juniori: Dragos Irimia - categoria - 51 kg - locul I, Cristian Tanase - cat. - 51 kg. - locul II, Nedelcu Adina - cat. - 55kg - locul II. La cadeti, Gheorghita Maila - categoria - 37kg, a obtinut locul II, iar la seniori s-a remarcat Georgel Stochici, categoria - 72kg, care a obtinut locul III. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 21 ore, 47 minute, 26 secunde
Ma mandresc ca inca o data numele Pitulac este recunoscut pe plan intern si international !Bravo tie si succese pe mai departe.
, acum 739370 zile, 21 ore, 47 minute, 26 secunde
Saptamana trecuta se sparsese conducta cu campioni mondiali la Focsani. Eu acum as pune pariu ca baiatu asta ii bate pe campionii aia mondiali de saptamana trecuta de le suna apa-n cap.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.