Sport

Costin Toma, observator la meciul de la Focsani

Dan Chiriac
16 oct 2008 1146 vizualizări
Derby-urile locale nu au fost foarte multe in ultimii ani u ultimele dintre acestea sint de peste 12 ani, cind Acord, Unirea 95 si Vrancart Adjud se bateau in Divizia C

Federatia Romana de Fotbal a decis observatorul partidei dintre CSM Focsani si FC Panciu, meci care se va disputa vineri, de la orele 15.00, pe stadionul "Milcovul", si asteptat cu emotie de fotbalistii celor doua echipe. Acesta va fi un meci al orgoliilor, dat fiind ca intre cele doua formatii exista o concurenta care a dus deja la rivalitate, chiar si in afara terenului de joc. Cu o zi inainte, Comisia Centrala a Arbitrilor desemnase brigada de arbitri formata din Ionut Neagu, din Poenari, care va fi ajutat la cele doua linii de Emil Mateescu si Lucian Banu, ambii din Ploiesti. Rezerva va fi ploiesteanul Alexandru Ionescu. Derby-uri locale la nivelul Ligii a treia nu au mai avut loc in Vrancea de peste 12 ani, de cind Acord Focsani, Vrancart Adjud si Unirea 95 Focsani se duelau in aceasi serie. In memoria iubitorilor de fotbal din judet va ramine partida dintre Vrancart Adjud - Acord Focsani, incheiata cu scorul de 2 - 3, in anul 1996. Atunci, focsanenii se puteau salva de la retrogradare doar in cazul unei victorii la Adjud, dar gazdele au condus la pauza cu 1 - 0. Iubitorii fotbalului mai in virsta isi aduc aminte de derby-urile care aveau loc in urma cu peste 20 de ani la Focsani, intre echipele Unirea si Dinamo Focsani. Inainte de Revolutie, Divizia C era plina de echipe din Vrancea, care se luptau in partide incinse. Luceafarul Adjud, Chimica Marasesti, Foresta Gugesti, FC Panciu, Podgoria Odobesti sau Constructorul Focsani s-au intilnit de-a lungul anilor in partide directe. Derby-ul de miine a fost posibil in conditiile in care CSM Focsani a trecut prin momente grele anul trecut si a retrogradat din Liga a doua, la capatul unui sezon in care a inceput prost si a recuperat insuficient pe parcurs. In schimb, FC Panciu a plecat la drum, in urma cu un an si jumatate, cu o noua conducere, formata din primarul Ion Petre si presedintele Florin Stoica, dar si cu antrenorul Ionica Serea. Cu mai multi jucatori luati de la CSM Focsani, pancenii au reusit intr-un an sa realizeze lucruri notabile. Au promovat in Liga a treia, dupa un baraj cu FC 2 Vaslui, in care nimeni nu le dadea vreo sansa si acum au urcat pe locul patru in clasament, cu trei puncte mai mult decit CSM Focsani. Pe de alta parte, pe stadion s-a reusit montarea unei instalatii de nocturna de mici dimensiuni, care ar putea fi imbunatatita si folosita la meciuri oficiale. De asemenea, vestiarele de la stadion au alta fata, iar terenul de joc a fost latit, iar suprafata de joc refacuta. Cele doua echipe promit sa ofere miine un spectacol pe stadionul "Milcovul", in ciuda orgoliilor care exista deja intre conducerile si jucatorii celor doua echipe. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.