Sport

Adio Dan Datcu!

Dan Chiriac
8 oct 2008 1051 vizualizări
Fotbalistii de la CSM au purtat pe brate sicriul maseurului lor preferat Pe o vreme mohorita, maseurul echipei CSM Focsani, Dan Datcu, a fost condus ieri pe ultimul drum. Acesta a murit simbata noaptea la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Capitala si a fost depus la capela Cimitirului Nordic din Focsani.

Dan Datcu avea numai 48 de ani si a fost inmormintat ieri, la Cimitirul Nordic, in prezenta mai multor oameni de fotbal, care l-au cunoscut si apreciat. Multi dintre acestia au primit cu mare durere vestea mortii sale, desi stiau ca acesta suferea de o boala greu vindecabila. Trupul neinsufletit a lui Datcu a fost scos pe aleile cimitirului dupa orele 14.00. Sicriul a fost purtat pe brate de fotbalistii de la CSM Focsani, care, in acest mod, au tinut sa-si arate pretuirea pentru cel care le-a fost aproape ani la rind. Dan Datcu a fost multi ani maseurul echipelor de fotbal Unirea si CSM Focsani. Acesta a fost la ultimul meci al jucatorilor de care se ocupa in urma cu mai bine de o luna. Atunci, Datcu, intre doua internari in spital, a venit pentru citeva zile la Focsani si a urmarit partida dintre CSM Focsani si FCM II Bacau, scor 2 - 0. In rest, Datcu, mare iubitor al sportului, a urmarit in ultimele saptamini petrecute la Bucuresti partidele celor de la Dinamo 2, al carei stadion era lipit de spitalul unde era internat acesta. Ultimul meci din viata sa l-a urmarit la Chiajna, unde a mers sa vada partida dintre Concordia Chiajna si Delta Tulcea, dupa cum ne-au spus prietenii sai. A mers sa vada la lucru un fost fotbalist de la CSM Focsani. Printre cei din lumea fotbalului care au participat la inmormintare s-au aflat fostul presedinte al echipei Unirea Focsani, Vasile Tataru, unul dintre cei mai buni prieteni ai familiei Datcu, fostul presedinte al CSM Focsani, Dan Dumitru, dar si antrenorul secund de la CSM Focsani, Aurel Pastia, cel care spunea ca a vorbit cu Datcu, ultima data, joia trecuta, cind a purtat cu acesta o convorbire telefonica de citeva minute. "A fost un om drept, care nu a deranjat pe nimeni niciodata", se auzea pe aleile cimitirului, imediat dupa ce sicriul a fost coborit in groapa. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.