Sport

AS Cimpineanca a cistigat Memorialul Florin Jelea

Dan Chiriac
2 sep 2008 1302 vizualizări
Jucatorul Florin Jelea a murit pe 8 mai 1991, intr-un tragic accident rutier iar in memoria sa se organizeaza din acest an o competitie fotbalistica u finala s-a jucat intre echipele AS Cimpineanca - Vointa Cirligele, scor 1 - 0

Patru echipe s-au luptat duminica pentru cistigarea Memorialului "Florin Jelea", competitie organizata in memoria unuia dintre cei mai buni fotbalisti pe care i-a avut Vrancea in anii Revolutiei. Florin Jelea a murit pe 8 mai 1991, intr-un tragic accident rutier. Tinarul a lasat in urma o familie neimpacata care a incercat in toti acesti ani sa pastreze vie amintirea unui fotbalist care ar fi putut face o cariera frumoasa pe gazonul de joc si care are in plamares un titlu national cu echipa de seniori Dinamo. Din pacate, Florin Jelea a murit la doar 20 de ani, pe drumul dintre Focsani si Bucuresti pe cind se grabea sa ajunga la un meci amical intre Unirea Focsani si Progresul Braila. Tatal sau, Gheorghe Jelea, si Asociatia Sportiva din Cimpineaca au decis sa organizeze in memoria fotbalistului un memorial in care sa evolueze citeva echipe din Liga a patra. Fotbalistul a dat numele sau si stadionului din comuna Golesti. Inainte de debutul jocurilor, o delegatie oficiala a mers la cimitirul din Cimpineanca, locul unde este inmormintat fostul fotbalist. Tatal fotbalistul, Gheorghe Jelea, alaturi de prefectul Dragos Mircea, primarul Stefan Paraschiv, reprezentantii echipelor Energia Vulturu, AS Cimpineanca, Chimica Marasesti si Vointa Cirligele, dar si oamenii de afaceri Stefan Chelmus, Nicolae Tutoi si fostii colegi Luci Hristea si Maricel Dragomir au aprins o luminare si au depus flori la mormint. De asemenea, inaintea fiecarei partide disputate la Cimpineanca, arbitrii si jucatorii echipelor au tinut un minut de reculegere pentru cel care a fost Florin Jelea.


Vointa Cirligele - Energia Vulturu 3 - 0


Prima semifinala s-a disputat intre doua echipe care s-au aflat printre protagonistele Ligii a patra din sezonul trecut. Energia Vulturu s-a prezentat la joc cu o noua formula de echipa, schimbata total fata de cea din sezonul trecut. Condusi de pe margine de un nou antrenor, Costel Stanciu, Energia a prezentat un "11" format in majoritate din jucatori localnici, cei mai cunoscuti fiind Paul Alecsandrescu, Cosmin Grosu si Cristi Necula. Desi au jucat bine pina aproape de final, experienta si-a spus cuvintul, iar cei din Cirligele au invins cu 3 - 0, un scor putin exagerat fata de cele petrecute in teren.


AS Cimpineanca - Chimica Marasesti 0 - 0, 4 - 3 dupa penalty-uri


Cele doua echipe s-au intilnit de doua ori inainte de acest joc, fiecare partida terminindu-se cu victoria celor de la Marasesti. De aceasta data, gazdele au dorit sa se revanseze si au reusit sa o faca abia dupa executarea loviturilor de departajare. La finalul celor 40 de minute regulamentare (s-au jucat doua reprize a 20 de minute), scorul a fost egal 0 - 0, desi Ciprian Dumitru a trimis balonul in bara. La penalty-uri, dupa ce fiecare echipa a ratat cite o lovitura, s-a ajuns la scorul de 3 - 3, moment in care Vali Grigorica, cel mai experimentat jucator al oaspetilor, a tras peste poarta. Adi Oltianu a transformat penaty-ul decisiv si AS Cimpineanca a ajuns in finala.


Finala mica: Chimica Marasesti - Energia Vulturu 1 - 0


Echipa din Marasesti a cistigat finala mica, dupa un gol marcat in finalul primei reprize, dupa o greseala a defensivei vulturenilor. Energia a dat o replica foarte buna celor din Marasesti si ar fi putut egala in final, cind doi fotbalisti de la Energia Vulturu au scapat singuri cu portarul advers, dar au irosit sansa oferita.


Finala: AS Cimpineanca - Vointa Cirligele 1 - 0


AS Cimpineanca si Vointa Cirligele au oferit un meci frumos in finala competitiei, aratind ca au loturi valoroase pentru sezonul Ligii a patra care va debuta duminica. Cei din Cirligele au avut primele doua ocazii de a deschide scorul, iar Ciprian Dumitru a lovit din nou bara pentru gazde. Meciul se indrepta spre loviturile de departajare, dar cu cinci minute inainte de final a venit golul victoriei. Florin Ciubotaru a executat o lovitura libera din lateral, mingea a lovit bara transversala, apoi a cazut pe linia portii, a sarit in teren, iar de la sase metri Stefan Dinu a marcat cu capul. Gazdele au ramas in zece oameni, dar cei din Cirligele nu au mai avut timp sa egaleze. La final, echipa invingatoare a primit trofeul Memorialului "Florin Jelea". Organizarea acestei competitii a fost asigurata de tatal fotbalistului, Gheorghe Jelea, care a tinut sa le multumesca tuturor celor care au ajutat ca aceasta prima editie sa se desfasoare in conditii optime. (Dan CHIRIAC)



Victorie in fata buzoienilor


Echipele de Liga a patra au disputat mai multe partide de pregatire la sfirsitul saptaminii trecute. La Dumitresti, echipa locala a intilnit pe FC Buda, o formatie din Liga a patra buzoiana. Gazdele s-au impus cu 4 - 3 la capatul unui meci echilibrat. Tot duminica, la Bolotesti, Unirea a trecut cu 3 - 1 de Unirea Tifesti, intr-o partida ce s-a dorit a fi ultima repetitie inaintea startului de campionat. Vineri, fotbalistii de la Nisprod Golesti au trecut cu scorul de 6 - 1 de jucatorii de la FCM Adjud. Miercuri, FC Dumitresti va sustine o noua partida amicala, de aceasta data in compania echipei Chimica Marasesti. Meciul va avea loc de la orele 18.00, pe stadionul din Marasesti. (Dan CHIRIAC)




Start in Liga a patra


Astazi, de la orele 18.00, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF), are loc sedinta cu delegatii echipelor care vor lua parte la Liga a patra. Doar reprezentantii formatiilor de joc sint asteptati in incinta AJF, de la ora 17.45, nefiind nevoie si de prezenta fotbalistilor. "La sedinta va participa doar un singur reprezentant de la echipele de Liga a patra. Echipele din campionatul judetean nu vor veni azi la aceasta sedinta. In Liga a patra vor fi acceptate doar echipele care au gard imprejmuitor si vestiare", a tinut sa mentioneze Stan Gheorghiu, presedintele AJF. Ieri, membrii Asociatiei au intocmit dosarele pentru fiecare echipa care doreste sa joace in Liga a patra. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 41 minute, 7 secunde
a
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.