Sport

Evolutie incurajatoare pentru meciul cu Juventus Falticeni

Dan Chiriac
14 aug 2008 953 vizualizări
CSM Focsani a jucat bine la Braila, dar a pierdut la penaltyuri u toata lumea si-a dorit sa evite prelungirile u fostul fotbalist de la CSM Focsani, Costel Rosu, a fost indemnat sa rateze la penaltyuri

CSM Focsani a reusit la Braila unul dintre cele mai bune meciuri din aceasta vara, demonstrind ca valoarea echipei este cu totul alta fata de partida cu brailenii de saptamina trecuta. Atunci, CF Braila a invins cu 4 - 1 la Focsani, dar diferenta a fost facuta dupa ce focsanenii au introdus in teren juniorii si rezervele. Dupa cum incepuse meciul de la Braila se parea ca diferenta de valoare este intr-adevar neta in favoarea elevilor lui Mihai Ciobanu. Golul lui Pinzaru si bara lui Pascu anuntau din nou un scor fluviu. A fost doar un simplu foc de paie, pentru ca brailenii nu au mai aratat mare lucru in continuare, singura lor ocazie de gol aparind in prima repriza de prelungiri. In restul timpului, CSM Focsani a dominat partida, reusind sa egaleze prin juniorul Moise si trimitind odata balonul in bara prin Covaci. Nedoritele prelungiri nu ar fi trebuit sa aiba loc daca fotbalistii pregatiti de Damian Bancila nu ar fi dat cu piciorul la trei ocazii imense de gol, in actul secund. Andries a trimis din sase metri cu capul pe mijlocul portii, iar Curteanu a nimerit stilpul de sustinere a plasei, la o faza la care toata lumea a vazut gol. Covaci a ratat din nou in situatie de unul la un cu portarul advers, la o faza care trebuia in mod normal sa trimita ambele echipe la vestiare si sa le scuteasca de inca 30 de minute de fotbal pe o caldura sufocanta.


Toata lumea dorea sa se termine!


Ultimele minute ale timpului regulamentar de joc au fost prilejul unei reactii mai putin obisnuite a suporterilor celor echipe. "Ce bine ar fi daca ar marca oricare dintre echipe pentru ca am scapa de prelungiri si de caldura asta insuportabila! Oricum nu o sa cistigam noi cupa care este acontata de granzii campionatului", spuneau la unison fanii braileni si focsaneni. Dupa ce au trait si cosmarul celor 30 de minute de prelungiri, suporterii braileni si-au schimbat atitudinea si au inceput sa-si incurajeze echipa la loviturile de departajare. La final, tribuna braileana s-a bucurat pentru calificarea in turul urmator, uitind parca ca vor trebui sa mai suporte inca cel putin 90 de minute de caldura sufocanta.



Baza renovata



Stadionul din Braila are o alta fata odata cu preluarea echipei de catre Consiliul Judetean si Primarie. La tribuna a doua au fost montate deja 5.000 de scaune, urmind ca in perioada urmatoare sa apara alte 7.500 de scaune, in restul stadionului. Totodata, vestiarele si tribuna oficiala vor fi modernizate, dind o alta fata stadionului de pe Dunare. Ambitiile sint mari la Braila, dar dupa cum a aratat echipa in meciul de miercuri este greu de crezut ca CF Braila se va putea bate la promovare cu echipe ca Dunarea Galati, Juventus Bucuresti, Rocar, Steaua II Bucuresti sau Rapid II Bucuresti. Interesant este faptul ca noua echipa braileana este formata din marea majoritate a fotbalistilor din acest oras care au jucat la alte formatii din tara, cit timp fotbalul brailean a fost uitat de autoritati. Costel Rosu, revenit de la CSM Focsani, a aratat ca este creierul echipei din Braila, dar a ratat la loviturile de departajare. "Rosule, nu uita ca ai mincat o piine la Focsani!", i-au strigat fanii focsaneni inainte de a executa penaty-ul, iar acesta parca i-a auzit ratind de la punctul cu var.



Brigada braileana la meciul cu Falticeniul



Comisia Centrala a Arbitrilor a decis brigada care va conduce partida de miine dintre CSM Focsani si Juventus Falticeni. Aceasta este cea care a oficiat la jocul dintre Dunarea II Galati si FC Panciu. La centru va fi Luciliu Zaharia, ajutat la cele doua linii de Maricel Dragomir si Marius Marchidanu. Rezerva va fi Ionut Zmeu. Observatorul federal al acestei partidei va fi stabilit azi. Echipa din Falticeni va veni in ziua jocului la Focsani, dar pare ca nu poate ridica mari pretentii din cauza dificultatilor prin care trece. (Dan CHIRIAC)


CASETA


CF Braila - CSM Focsani 7 - 6 (1 - 1, 1 - 1)

Stadion: "Municipal". Spectatori: 1000

Au marcat: Pinzaru 3 respectiv Moise 27

Evolutia scorului la penalty-uri: Covaci 0 -1, Oleniuc 1- 1, Burcacel 1 - 1 (r), Bogos 2 - 1, Toader 2 - 1 (r), PInzaru 2 - 1 (r), Curteanu 2 - 2, Rosu 2 - 2 (r), Bucataru 2 - 3, Rotaru 3 - 3, Constantinescu 3 - 4, Necoara 4 - 4, Craciun 4- 5, Bosoi 5 - 5, Sararu 5 - 5 (r), Coman 6- 5

Arbitri: Robert Stanciu, Romeo Lungu, Mihai Cosconea - toti Buzau

CF Braila: C. Mitrea - S. Mitrea (52 Coman), Oleniuc, Nicoara, Rotaru - Plesa(70 Bogos), Pascu (Negulescu 52), Ilie, Rosu - Pinzaru, Lupu (52 Bosoi).

Antrenor: Mihai Ciobanu

CSM Focsani: Ivanciu - Nistoroiu, Toader, Craciun, Sararu - Moise (83 Mindrescu), Bucataru, Curteanu, Burcacel - Andries (85 Constantinescu), Covaci.

Antrenor: Damian Bancila.




Un galatean conduce meciul de la Panciu



Dupa ce a fost eliminata din Cupa Romaniei, FC Panciu se pregateste pentru debutul in sezonul competitional 2008/2009. Miine, FC Panciu va reveni miine dupa sapte ani in esalonul trei al fotbalului romanesc, urmind a intilni pe CSM Rm. Sarat. Rimnicenii au fost facut parte dintre protagonistii campionatului trecut, dar acum au pierdut multi jucatori care au plecat la Berca. In aceste conditii, pancenii se pot gindi la un rezultat pozitiv, care ar insemna mult pentru echipa lui Serea. Comisia Centrala a Arbitrilor a hotarit ca partida de miine sa fie condusa la centru de Florin Macovei din Galati. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de Catalin Tincu si Marius Titirisca - ambii din Braila. Rezerva va fi galateanu Marian Carp, in timp ce observatorul federal va fi desemnat azi. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.