Sport

Victorie fara mari emotii in fata brazilienilor

Dan Chiriac
4 aug 2008 1033 vizualizări
CSM Focsani - Esportivo Evangelica 1 - 0 (1 - 0), simbata, pe stadionul Milcovul , intr-o partida de verificare u CSM Focsani a invins Esportivo Evangelica, selectionata a echipelor de tineret din Brazilia, aflata in turneu in Romania u caldura mare i-a facut pe jucatori sa vina de multe ori la marginea terenului pentru a cere apa

Meci interesant disputat simbata la Focsani, pe stadionul din Sud, unde a venit o selectionata a echipelor de tineret din tara cafelei, Brazilia. Brazilienii au disputat mai multe jocuri de pregatire in Romania, ultimul amical jucat fiind cu Concordia Chiajna, incheiat la egalitate. Meciul in sine a fost la discretia echipei gazda, care a dominat cea mai mare parte a partidei, cu o prima repriza in care se putea desprinde si o a doua fara prea multe ocazii de gol. Prima sansa a apartinut oaspetilor in minutul 4, cind Maurinhos a ramas singur la 8 metri de poarta dar a sutat in Ivanciu si mingea a iesit in corner. Dupa 8 minute, Bucataru l-a gasit cu o pasa peste toata apararea pe Curteanu care din 10 metri a incercat un lob peste portarul Mauro, insa acesta a retinut. Golul focsanenilor a venit in minutul 18, dupa ce Marian Covaci a driblat doi fundasi adversi, a sutat la poarta, goalkeeperul oaspetilor a respins pina la noul atacant Andries care pe faza a reluat fara probleme in plasa. In minutul 30, acelasi Andries a executat o lovitura libera in forta de la 18 metri ce i-a pus destule probleme portarului brazilian, care a respins in corner. Dupa 10 minute, Cleiton reia cu capul din 6 metri dupa un corner, insa pe directia lui Ivanciu care retine. De altfel, Cleiton a fost cel mai activ jucator al brazilienilor afisind reale calitati sportive.


Repriza a doua, fara prea multe sanse de gol


Dupa pauza, ocaziile de ambele parti au fost putine, singurul lucru notabil fiind jocul destul de dur al brazilienilor ce i-a infuriat pe jucatorii focsaneni. In minutul 82, jucatorul mexican Abraham Gomez, venit in probe la CSM Focsani, dribleaza un adversar si suteaza de la 20 metri, pe jos, fara probleme pentru portarul brazilienilor. In ultimele 5 minute de joc, oaspetii puteau egala, insa Wenes a sutat pe linga bara dupa ce a scapat singur cu Ivanciu. Per ansamblu, in ciuda caldurii de la ora jocului, care i-a determinat pe jucatori sa ceara de mai multe ori apa, ambele echipe au facut risipa de efort iar intrarile oaspetilor la limita regulamentului au fost destule, mai ales in repriza a doua. De remarcat ca jocul echipei noastre a crescut vizibil de la meci la meci, noile achizitii s-au integrat bine si nu ramine decit sa speram ca in campionatul ce bate la usa vom avea o evolutie multumitoare. "Evolutia echipei in mare masura a fost una buna, relatiile de joc s-au imbunatatit, pe partea stinga mai avem ceva probleme, dar pina la inceperea campionatului cu siguranta vom rezolva si aceasta problema", ne-a spus Dan Dumitru, membru in comitetul director al CSM 2007 Focsani.


Doua noi achizitii


Intrebat de reporterii Ziarului de Vrancea daca vreun jucator din formatia braziliana i-a atras atentia in mod deosebit, Dan Dumitru a raspuns ca purtatorul tricoului cu numarul 2, Mazinho, a iesit in evidenta si n-ar fi exclus ca in perioada urmatoare sa-l vedem in probe la CSM Focsani, evident daca se vor gasi bani. Tot in amicalul de simbata au evoluat si doi noi jucatori ce se pare ca vor fi pastrati in lot pentru noul campionat. Acestia sint Mirgoace, care a venit de la echipa de liga a doua CSM Ploiesti, a trecut pe la Viitorul Insuratei, fiind si international de tineret la futsal, si mexicanul Abraham Gomez. Poimiine, de la ora 18.00, CSM se intilneste cu CF Braila, un adversar redutabil ce a fost repartizat in seria a doua. Meciul cu brailenii s-ar putea sa fie ultimul inaintea debutului campionatului programat pe 15 august, cind ii vom intilni pe teren propriu pe jucatorii de la Juventus Falticeni. (Marius Lica MANOLIU)


CSM Focsani - Esportivo Evangelica 1 - 0 (1 - 0)

Stadion: "Milcovul". Spectatori: 150

Au arbitrat: Alin Samoila (prima repriza), Gica Mihai (repriza a doua), Ionut Paraschiv, Daniel Meirosu.

A marcat: Andries 18

CSM Focsani: Ivanciu - Nistoroiu, Toader, Craciun, Sararu - Constantinescu, Bucataru, Curteanu, Moise - Andries, Covaci. Au mai jucat: Mindrescu, Dumitriu, Burcacel, Boghean, Botezatu, Abraham Gomez, Mirgoace si Radu.

Antrenor: Damian Bancila.

Esportivo Evangelica: Mauro - Mazinho, Mandel, Reginaldo, Mourinhos - Ivan, Joca, Diego, Cassio - Danilo, Cleiton. Au mai jucat: Felipe, Gustavo, Wesley, Carlos si Wenes.

Antrenor: Lima Walter.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.