Sport

Mutam din nou antenele pe Moscova?

Dan Chiriac
25 iul 2008 1034 vizualizări
Fotbalul de liga intii se va vedea cu cartela si doar de o mica parte dintre focsaneni. Microbistii se vor multumi cu liga a doua sau cu partide din alte campionate

Inainte de Revolutie, microbistii focsaneni instalau antene pe bloc pentru a receptiona televiziunile din Moscova si Chisinau. Astfel, aveau posibilitatea sa vada partide de fotbal din campionatul Rusiei sau de la europene si mondiale, in conditiile in care programul national era rezervat conducatorului iubit, iar romanii primeau doar doua ore de emisiuni tv. Noul sezon al Ligii intii va incepe miine, odata cu disputarea meciurilor din prima etapa. Microbistii focsaneni, care au mai putine ocazii sa mearga pe stadioane la astfel de partide, erau foarte bucurosi, in ultimii ani, cind se reusise performanta televizarii tuturor celor noua meciuri ale unei etape. Odata cu preluarea drepturilor de televizare de catre consortiul RCS/RDS - Antena 1, meciurile de fotbal vor putea fi vazute doar de catre abonatii RCS si ai platformei digitale Digi TV. In acest moment, in Focsani, cea mai mare parte a microbistilor detine televiziune prin cablu de la UPC sau Blue Telecom. Nici cei cu platforme Boom sau Dolce nu vor fi mai fericiti.


La bar sau la G2


GSP TV, GSP 1TV, GSP2 TV, GSP 3 TV sint noile posturi tv dorite de toti microbisti. Pe buzele acestora circula de aproape o luna o singura intrebare. Unde putem vedea meciurile? Din pacate, in acest moment oferta este foarte redusa, Focsanii fiind dominat de alti operatori de cablu. In aceste conditii microbistii risca sa se intoarca in vremurile pe care le credeam de mult apuse si sa vada la TV un singur meci pe etapa, televizat de Antena 1. Pentru cei mai inflacarati exista posibilitatea abonarii la RCS/ RDS sau la Digi Tv. Pretul nu este deloc mare. 20 lei la Digi TV sau 21 de lei la RCS sint preturile minime cu care puteti vedea meciurile de fotbal. Apar insa alte probleme. RCS este o companie puternica venita insa de putin timp in Focsani. Are reteaua dezvoltata doar in anumite zone din oras, existind strazi intregi unde nu se poate face conectare. Mai mult, cei care incheie contract asteapta doua-trei saptamini pentru a fi cablati. Nici la Digi TV timpul de asteptare nu este mai mic, astfel incit primele etape nu vor putea fi vazute la TV. In Fosani, in acest moment exista citeva baruri care detin Digi Tv si unde microbistii pot vedea partidele de fotbal, la un suc sau o bere. De asemenea, printre fericiti se afla si locuitorii celebrului Bloc G2, unde antenele Digi TV stau ca ciupercile pe fatada blocului.

UPC ar putea introduce posturile

Vestea buna vine se pare dinspre operatorul de cablu care detine cei mai multi abonati in Focsani. UPC Romania se afla in tratative cu detinatorul drepturilor si ar putea face o surpriza placuta abonatilor. Este posibil ca in cel mai scurt timp compania UPC sa introduca in grila de programe cele patru posturi GSP TV. Chiar daca nu se va reusi din prima etapa, este posibil ca cei de la UPC sa introduca cele patru posturi inaintea etapei a doua sau a treia. Pentru acesta va fi insa nevoie sa se renunte la alte patru posturi aflate deja in grila de programe. "UPC Romania este deschisa dialogului cu grupul Antena si am demarat discutii cu privire la termenii contractuali. In urma negocierilor cu grupul Antena, speram sa ajungem la un rezultat pozitiv si sa avem cit mai curind vesti bune pentru clientii nostri", a spus Raluca Milin, director Marketing & Vinzari, UPC Romania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 11 ore, 34 minute, 58 secunde
Pe orasul Focsani firma RDS este in plina dezvoltare cu infrastructura pe scari, daca doriti sa semnati un contract: boogiemanu@yahoo.com
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.