Sport

Bancila a inceput treaba la Focsani

Ziarul de Vrancea
22 iul 2008 879 vizualizări
Am gasit la Focsani o echipa foarte buna, cu un nucleu de jucatori foarte valorosi, care formeaza o formatie de temut , ne-a spus noul tehnician care a inceput pregatirile cu fotbalistii u consilierii locali vor decide joi daca vor prelua echipa sub cupola CSM 2007 Focsani

Damian Bancila a efectuat ieri dimineata primul antrenament cu echipa CSM Focsani. Tehnicianul a preluat conducerea echipei dupa ce s-a inteles cu Dan Dumitru, presedintele Consiliului de Administratie al CSM Focsani. Echipa a intrat de ieri intr-un regim de semicantonament, cu doua antrenamente pe zi, cu doua mese zilnice si cu trei partide de pregatire. Acest program va continua in urmatoarele zece zile. Jucatorii au raspuns bine comenzilor noului tehnician, care isi mai doreste citiva jucatori in lotul pe care il are in prezent la dispozitie. Ieri, noul antrenor Damian Damian Bancila a acceptat sa raspunda citorva intrebari puse de reporterii Ziarului de Vrancea.


R: Cum vi s-a parut echipa in amicalul cu Pambac si la primul antrenament desfasurat?

B: Am gasit o echipa foarte buna, cu un nucleu de jucatori foarte valorosi, care formeaza o formatie de temut.

R: Ce lipseste echipei in acest moment?

B: In primul rind Bucataru, pe care il asteptam insa sa se intoarca la echipa. Este un jucator de valoare, care poate face diferenta si de care avem mare nevoie. De asemenea, pe linga jucatorii seniori pe care-i avem trebuie sa mai aducem altii. Daca pe linga cei opt seniori care intra in teren, alaturi de portar si cei doi juniori, vom mai avea inca 7-8 seniori atunci putem spune ca avem lotul complet.

R: Veti face achizitii?

B: Este necesar sa aducem la echipa unul sau doi portari, dar si doi-trei jucatori de cimp care sa creeze concurenta pe posturi, la echipa.

R: Veti aduce jucatori de la FCM Birlad, fosta echipa pe care ati antrenat-o?

B: Din pacate m-am interesat si acest lucru nu mai este posibil. Cei mai buni jucatori de acolo au semnat prelungirea de contract cu Birladul, iar unul a plecat la Botosani. In aceste conditii va trebui sa ne orientam in alte parti.

R: Cum se va desfasura pregatirea echipei in urmatoarele zile?

B: Aproape in fiecare zi vom face cite doua antrenamente, cel de-al doilea fiind rezervat in special celor tineri si juniorilor. Jucatorii se vor odihni intre antrenamente, vom servi masa, am facut un program in asa fel incit sa suplinim lipsa cantonamentului.

R: Credeti ca neefectuarea unui stagiu de pregatire montan poate afecta capacitatea jucatorilor in turul campionatului?

B: In nici un caz. Sint echipe care fac pregatire la munte, altele la mare sau la joasa altitudine. Important este cum te pregatesti, nu neaparat unde. Prin programul impus pentru urmatoarele zece zile eu cred ca vom suplini total lipsa stagiului montan.


"Mi-am retrogradat viitoarea formatie!"


R: Pe cine veti intilni in perioada de pregatire?

B: Miercuri, de la orele 18.00, vom juca acasa cu Dunarea Galati, iar simbata de la orele 11.00 cu Politehnica Galati. Ultimul meci de pregatire va avea loc la sfirsitul celor zece zile de pregatire, tot acasa, cu CSM Rm. Sarat.

R: Conducerea v-a stabilit obiectivul?

B: Nu, vom vedea ce ne propunem dupa o noua discutie pe care o vom avea in aceasta saptamina.

R: Unde a jucat fotbal Damian Bancila?

B: Am inceput pe terenurile de pe Milcovul, la juniorii Focsaniului, de unde am plecat la Dunarea si apoi la Otelul Galati, la juniori si tineret. La seniori am jucat 52 de partide in liga intii, la Otelul Galati, iar in liga a doua am trecut pe la Dunarea Galati, Dunarea Calarasi si Unirea Focsani...

R: Ce va aduceti aminte din perioada in care ati jucat la Unirea Focsani?

B: E un episod chiar bizar. Era in anul 2000, cind Unirea Focsani se lupta pentru evitarea retrogradarii cu Dunarea Galati. In meciul decisiv, la Focsani, am batut cu 2 - 1, golurile fiind marcate de mine si State. Unirea a scapat, iar Galatiul, unde trebuia sa plec eu, a retrogradat. M-am dus la Dunarea, in Divizia C, acolo unde chiar eu o trimisesem. Adica mi-am retrogradat viitoarea formatie!

R: Unde ati inceput antrenoratul?

B: Am lucrat ca secundul lui Mihai Ciobanu, timp de mai multi ani, mai intii la Dunarea Galati si apoi la FC Botosani. In 2006 am inceput cariera de principal, am preluat-o pe FC Birlad, cu care am terminat pe locul cinci, dupa ce la finalul turului ne luptam chiar pentru locul doi, unul care asigura prezenta la baraj.

R: Un gind pentru suporteri!

B: Sa fie alaturi de echipa si la bine si la rau si sa aiba incredere ca vom face totul pentru a-i multumi! (A consemnat Dan CHIRIAC)


Sedinta de Consiliu Local pentru preluarea CSM


Consiliul Local Focsani se va reuni intr-o sedinta extraordinara joi pentru a discuta modalitatea prin care Primaria va putea sustine financiar echipa de fotbal, odata cu cesionarea locului din divizia C catre CSM 2007 Focsani, clubul care apartine municipalitatii. Echipa ar avea nevoie de un buget de 400.000 de lei pentru fiecare sezon competitional, in cazul in care evolueaza in divizia C, insa suma s-ar putea tripla daca va evolua in a doua liga a tarii. Daca alesii locali vor fi de acord, cei 26 de angajati ai echipei ar putea fi platiti de la bugetul local, laolalta cu ceilalti sportivi care activeaza la CSM 2007 Focsani. "Astazi se va discuta acest proiect si in comisie, iar joi in plen. Eu sint de parere ca se puteau face eforturi sa tinem echipa in B, este vorba de imaginea judetului pina la urma. Eu, sincer, sint pentru a ajuta echipa sa vina in divizia B si cred ca asa ar trebui sa fie. S-ar putea gasi niste resurse financiare si de la bugetul local, pe care le voi propune intr-o sedinta, plus implicarea unor oameni de afaceri care sa sustina fotbalul focsanean", ne-a declarat Daniel Gongu, consilier local in cadrul Comisiei de Cultura, Sanatate si Sport din Consiliul Local. Democrat-liberalul a fost numit in mandatul trecut reprezentantul comunitatii in CSM 2007 Focsani, pozitie din care va trebui sa demisioneze in urmatoarea perioada. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.