Sport

Victorie in primul amical

Dan Chiriac
21 iul 2008 881 vizualizări
CSM Focsani - Pambac Bacau 3 - 0 (1 - 0), intr-o partida amicala jucata simbata pe stadionul Milcovul u Federatia Romana de Fotbal a acceptat cesiunea dintre CSM si CSM 2007 Focsani

CSM Focsani a cistigat primul amical al verii, invingind fara drept de apel pe Pambac Bacau, o formatie care a fost mereu in prim planul seriei intii a Ligii a treia. La meciul de simbata a fost prezent si Damian Bancila, viitorul antrenor al echipei, care a venit sa-si vada la lucru jucatorii. Meciul, arbitrat de Alin Samoila, a inceput in nota de dominare a focsanenilor, care au reusit sa deschida scorul dupa o faza de toata frumusetea. In minutul 8, Nistoroiu a centrat perfect in fata portii, iar Burcacel a reluat din foarfeca in plasa portii lui Brinza, care nu a putut face altceva decit sa admire executia atacantului de la CSM Focsani. In minutul 14, Zavate a fost la un pas de autogol, dar interventia lui Brinza a mentinut scorul de 1 - 0. Pina la pauza, bacauanii au incercat sa se apropie de poarta lui Ivanciu, dar acesta a fost pus la incercare doar cu citeva suturi de la distanta. Actul secund avea sa apartina in totalitate fotbalistilor de la CSM. Dupa ratarea lui Covaci din minutul 57, trei minute mai tirziu, Burcacel a incercat o noua executie de exceptie. Acesta a reluat cu calciiul in bratele portarului Iacobut, dupa o centrare a lui Adrian Toma. Minutul 65 avea sa aduca golul doi, marcat de Covaci, dupa ce atacantul CSM-ului s-a jucat practic cu un fundas bacauan, care a fost driblat de patru ori de acesta inainte ca mingea sa ajunga in plasa. Ultimul gol al meciului avea sa vina in minutul 76, atunci cind Burcacel a fost faultat in careu, iar Toader a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri. La final, jucatorii focsaneni au fost bucurosi de succesul obtinut si asteapta acum amicalul de miercuri, de la orele 11.00, pe stadionul "Milcovul" cu Dunarea Galati.


Cesiune acceptata


Vineri seara, Federatia Romana de Fotbal a acceptat cesiunea dintre CSM si CSM 2007 Focsani, clubul aflat in administrarea Consiliului Local Focsani, in urma careia echipa focsaneana va juca in campionatul viitor sub denumirea de CSM 2007 Focsani. Aceasta a preluat locul de la CSM Focsani, dar si lotul de jucatori, care vor fi platiti astfel de la bugetul local. Prin aceasta mutare, echipa de fotbal va putea beneficia de sprijinul financiar al Primariei Focsani, care va vira bani in conturile clubului municipal pentru cheltuielile curente. De altfel, la meciul de simbata a fost prezent, alaturi de presedintele CSM Focsani, Dan Dumitru, si Marian Radulescu, directorul CSM 2007 Focsani. Cel mai probabil, preluarea echipei va face obiectul unui proiect de hotarire intr-o viitoare sedinta a legislativului local.


Bancila antrenor


Damian Bancila este noul antrenor al echipei CSM 2007 Focsani. Acesta a fost prezent la meciul de simbata si a stat in tribune pentru a vedea la lucru majoritatea fotbalistilor. La final, acesta a purtat o runda de negocieri cu Dan Dumitru, iar dupa citeva zeci de minute s-a batut palma. Bancila se va prezenta la stadion luni dimineata, cind echipa se va reuni la stadion si va intra intr-un regim de semi-cantonament. Damian Bancila il va avea in continuare ca secund pe Aurel Pastia, cei doi urmind a se ocupa de pregatirea CSM. Bancila a jucat fotbal la Unirea Focsani si a antrenat in cariera sa pe Dunarea Galati si FCM Birlad. Bancila ar putea aduce la Focsani si alti jucatori.


Toma da, Petrica nu


In partida cu Pambac Bacau a revenit la Focsani, dupa multi ani, jucatorul Adrian Toma. Unul dintre cei mai valorosi fotbalisti pe care i-a dat Focsaniul, Toma se antreneaza cu CSM Focsani, in conditiile in care a terminat contractul cu Poli Iasi si nu s-a inteles cu o alta formatie. Adrian Toma a jucat dupa sase ani pentru o echipa din Focsani, avind multe prezente in faza ofenisva. Toma ar putea ramine la Focsani daca nu va gasi o alta oferta de la o echipa din tara sau din strainatate. In schimb, Petrica Iona a vazut partida din tribune si a tinut sa precizeze ca deocamdata doar face antrenamente cu CSM si nu crede ca va juca in campionat pentru focsaneni.



"La multi ani!"


Simbata, presedintele CA al CSM Focsani, Dan Dumitru si-a sarbatorit ziua de nastere. La finalul partidei cu Pambac, Dumitru a tinut sa-i cinteasca pe jucatori cu cite o bere rece. Cei din conducerea clubului, apropiatii echipei si reprezentantii CSM 2007 Focsani au cinsitit un pahar pentru cel care a condus fotbalul focsanean in ultimii patru ani. Toti cei prezenti i-au urat "La multi ani" lui Dan Dumitru, care a anuntat ca a primit cel mai frumos cadou de la Damian Bancila, care a acceptat sa preia echipa. (Dan CHIRIAC)


CASETA


CSM Focsani - Pambac Bacau 3 - 0 (1 - 0)


Stadion" Milcovul". Spectatori: 100.

Au marcat: Burcacel 8, Covaci 65, Toader 76 - penalty.


CSM Focsani: Ivanciu - Constantinescu, Toader, Craciun, Nechifor - Nistoroiu, Dumitriu, Curteanu, Sararu - Burcacel, Covaci. Au mai jucat: Savulescu, Lazar, Dima, Mindrescu, Sotirca, Sava, Toma si Patrascu.

Antrenor: Aurel Pastia.


Pambac: Brinza - S. Nechifor, Hanga, Zavate, Ganea - T. Serban, Bolfa, Hogheag, Voicu - Petcu, Cimpeanu. Au mai jucat: Poznarea si Iacobut - portari, Ferica, Oniu, Miron, Arsene, Andrei, Sascau.

Antrenor: Costel Cimpeanu.



Panciu reia antrenamentele cu Serea


u stadionul din Panciu a fost omologat de Federatia Romana de Fotbal pentru partide de Divizia C


FC Panciu va relua in aceasta dimineata antrenamentele sub comanda principalului Ionica Serea, care a lipsit doua zile, fiind plecat la Medias pentru a sustine testele fizice. FC Panciu continua pe stadionul Comat antrenamentele pentru noul sezon si se pregateste pentru un nou amical. FC Panciu va juca cu Aerostar Bacau, miercuri, de la orele 11.00, pe stadionul din Bacau. Meciul ar fi trebuit sa aiba loc martea trecuta, dar a fost anulat. Desi nu a fost anuntat oficial nimic, se pare ca, cel mai probabil adversar pentru FC Panciu in primul tur al Cupei Romaniei va fi FCM II Bacau. Nu este insa exclus ca la Panciu sa ajunga o alta echipa din Bacau, poate chiar adversara de miercuri a elevilor lui Serea. Pe de alta parte, autoritatile pancene lucreaza in aceasta perioada pentru reabilitarea stadionului orasenesc. Primarul Ion Petre ne-a declarat ca la sfirsitul saptaminii trecute oficialii Federatiei Romane de Fotbal au venit la Panciu si au omologat stadionul pentru competitii de Divizia C, cu toate ca la finalul lucrarilor spatiul de joc ar putea face fata cu brio parametrilor de Divizia B. «Cei de la Federatie au fost multumiti de ce au vazut, ne-au spus chiar ca stadionul este eligibil pentru divizia B. Derulam lucrari in valoare de 5 miliarde de lei vechi, vom avea bai noi, sauna, vestiare, sala de protocol, cabinet medical, vestiare, camere pentru arbitri, tot ce trebuie pentru a asigura conditii fotbalistilor. Acum lucram la acoperisul compartimentului administrativ si la tribuna», ne-a declarat primarul Ion Petre. Edilul social-democrat s-a declarat un «suporter infocat» al echipei, in calitatea sa de presedinte de onoare al clubului, pe care il conduce alaturi de judecatorul Florin Stoica, presedintele Judecatoriei Panciu. Primarul spune ca vrea ca toate lucrarile sa fie gata pina pe 15 august, cind va debuta campionatul. Ion Petre sustine ca lucrarile la stadion au fost efectuate cu muncitorii beneficiari de ajutoare sociale, cele mai multe sume de bani fiind investite in materiale de constructii. (Dan CHIRIAC)



Serea si Martis au dat testele


Cei doi arbitri din Focsani, componenti ai lotului A, au sustinut la sfirsitul saptaminii trecute testele fizice la Medias. Totodata, cei doi au participat la o discutie cu presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, pe marginea meciurilor din campionatul trecut. De asemenea, arbitrii divizionari B si C din Vrancea se pregatesc pentru testele fizice si teoretice pe care le vor sustine la inceputul lunii august. Danut Dumitriu, Luci Sirbu - din lotul B vor merge la Pitesti pe 4-5 august, in timp ce Florin Danciu si Luci Stanila - din lotul C, vor da testele la Bucuresti, intre 6 si 9 august. La Bucuresti ar putea ajunge si Gica Mihai si Ionut Paraschiv, daca acestia vor fi declarati admisi la examenul pentru lotul C care a avut loc la Medias. (Dan CHIRIAC)




Ziarul de Vrancea cauta colaboratori pentru sport


Ziarul de Vrancea cauta un colaborator pasionat de fenomenul sportiv pentru pagina zilnica, cu program part time. Cei interesati pot trimite o scrisoare de intentie si un CV la adresa de e-mail ziaruldevrancea@yahoo.com sau direct la sediul redactiei din bulevardul Unirii nr. 17, bl. 37. Relatii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 0723.164.635 sau 0723.510.143.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.