Sport

CSM Focsani ar putea intra sub cupola Consiliului Local

Dan Chiriac
17 iul 2008 1051 vizualizări
Dan Dumitru, presedintele CA al CSM Focsani, a ajuns la o intelegere cu primarul Decebal Bacinschi pentru finantarea echipei u totul depinde acum de Federatia Romana de Fotbal u fotbalistii s-au reunit ieri in formula aproape completa la stadion si vor juca simbata primul amical

Echipa de fotbal CSM Focsani ar putea fi salvata in ultimul moment, gratie implicarii municipalitatii, cu conditia ca Federatia Romana de Fotbal sa fie de acord cu cesiunea locului din divizia C catre CSM 2007 Focsani, clubul aflat in subordinea municipalitatii. Asa se face ca fotbalul focsanean ar putea evolua in sezonul 2008/2009 pe a treia scena a fotbalului romanesc, iar jucatorii si staff-ul tehnic ar putea fi platiti de la bugetul local. Incertitudinile care au durat aproape o luna s-au incheiat partial marti seara, cind primarul Decebal Bacinschi si presedintele Consiliului de Administratie al CSM Focsani , Dan Dumitru, au ajuns la o solutie financiara pentru sustinerea formatiei de fotbal in campionat. "In conditiile in care se transfera titlul la CSM 2007 Focsani, de echipa in divizia C, putem face un contract de prestari servicii si in acest mod noi vom plati clubul, asa cum facem si cu celelalte ramuri sportive. Potrivit regulamentului clubului sporitiv, noi asiguram cheltuielile de functionare. Daca Federatia Romana de Fotbal nu va fi de acord, trebuie sa o luam din nou de la divizia C", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. Edilul spune ca, in urma discutiilor, a reiesit ca ar fi nevoie de un buget de aproximativ 4 miliarde de lei vechi pentru fiecare sezon, in cazul in care fotbalistii vor evolua in divizia C. Echipa cu tot cu staff numara in jur de 30 de angajati, care ar putea fi platiti astfel de Consiliul Local. Noua runda de discutii, care da sperante echipei, a adus bucurie in rindurile jucatorilor care s-au intors acasa pentru a reincepe antrenamentele. Ieri dimineata, la stadionul "Milcovul" au fost prezenti aproape toti jucatorii din lotul CSM. Absentii motivati au fost Curteanu si Bucataru, in timp ce Riscu urmeaza sa revina la Focsani in zilele urmatoare. Totusi, primarul nu renunta la ideea sa mai veche si anume inchegarea unei echipe de divizia B formata din copiii de la cluburile vrincene. "Le-am spus celor de la CSM ca doresc sa cladim o echipa noua, cu copiii nostri, sa intram in divizia B, si ca nu tinem pe nimeni cu forta la Focsani. Cine da dovada de corectitudine, este primit cu inima deschisa la noi, cine nu, este liber sa plece", ne-a mai spus primarul.


Pastia momentan, urmeaza Bancila


Dupa aflarea noilor vesti, conducerea clubului incearca sa gaseasca un adversar pentru sustinerea unei partide amicale, simbata. Printre posibilii adversari se afla CSM Rm. Sarat, Petrolul Berca, Otelul II Galati sau FCM Birlad. Pentru saptaminile urmatoare, pina la inceputul campionatului, focsanenii ar putea juca si cu alte echipe de Liga a doua sau a treia. Totodata, fotbalistii focsaneni ar putea efectua un cantonament, saptamina viitoare, pe plan local sau in muntii Vrancei. Ieri dimineata, la antrenament, jucatorii au avut mult mai mult chef de alergat si de lovit mingea, dupa ce au aflat ca echipa va incepe campionatul. Singurul care a parasit lotul este Stelian Caluda, in timp ce situatia lui Cristi Gurguiatu este incerta. Antrenamentele echipei sint conduse de Aurel Pastia, cel care a stat alaturi de jucatori inca de la inceputul crizei financiare. Acum, Pastia va trebui dublat de un antrenor cu licenta, pentru ca CSM-ul sa nu riste neprogramarea in campionat. Desi Dan Dumitru s-a ferit sa pronunte vreun nume, cea mai probabila varianta este cea a tehnicianului Damian Bancila. Acesta este vrincean, a jucat la Unirea Focsani, iar in prezent este principal la FCM Birlad. Daca partile se vor intelege, Bancila ar urma sa preia echipa si sa aiba un obiectiv indraznet pentru anul acesta. Lotul CSM Focsani in acest moment ii cuprinde pe: Ivanciu, Savulescu "" portari, Constantinescu, Dumitriu, Craciun, Toader, Nechifor, R. Radu, Sararu, Mindrescu, Dima, Nistoroiu, Bucataru, Curteanu, Burcacel, Riscu, Covaci - jucatori de cimp. Acestora li se pot adauga si alti fotbalisti care vor fi adusi de noul antrenor al echipei.


Energia Vulturu ajuta CSM Focsani


Conducatorii echipei Energia Vulturu au fost primii care s-au aratat dispusi sa ajute echipa focsaneana. Dan Dumitru a primit acceptul celor de la Vulturu pentru a-i prelua la echipa de Liga a treia pe fundasul Liviu Nechifor si pe atacantul Emil Burcacel, jucatori care au evoluat la CSM Focsani si in anul promovarii in Liga a doua. "Intre cele doua echipe a existat mereu o colaborare foarte buna si, in ciuda faptului ca ne mai plecasera citiva jucatori la formatia din Golesti, nu ne puteam opune plecarii celor doi la CSM", a precizat antrenorul Iulian Iacob. Colaborarea dintre CSM Focsani si Energia Vulturu a fost una foarte apropiata in ultimii ani. De altfel, CSM Focsani s-a nascut in anul 2006 dupa ce fosta Energia Vulturu a incheiat un parteneriat cu Primaria Focsani si a cedat o parte dintre jucatori. (Dan CHIRIAC)


CASETA


Vali Toader, 10 la licenta


Fotbalistul focsanean Vali Toader a dovedit ca este la fel de bun ca pe teren si la carte. Daca la fotbal Toader a fost de cele mai multe ori cel mai bun jucator al CSM-ului, acesta a dovedit saptamina trecuta ca poate fi un foarte bun profesor de sport. Acesta a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, obtinind nota 10 la examenul de licenta. Toader a fost singurul din seria sa care a obtinut nota maxima. A doua nota, 9, 66 i-a apartinut unei alte mari sportive a judetului, Doinita Padurice. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.