Sport

Karateka ridica turistii in picioare pe litoral

Dan Chiriac
16 iul 2008 1087 vizualizări
270 de karateka din tara efectueaza un stagiu national la Costinesti u proaspat licentiata, Doinita Padurice pregateste o grupa de copii u antrenorul Liviu Stanica se afla printre protagonistii demonstratiilor de pe malul marii

Stagiul national de karate-ashihara care s-a desfasurat timp de o saptamina in statiunea Costinesti a fost o reusita pentru cei 270 de sportivi, dar si pentru turistii veniti pe litoral, care au aplaudat pe plaja evolutia acestora. Clubul SLD Focsani a fost reprezentat la aceasta actiune de opt sportivi, printre care multiplii medaliati nationali si internationali Doinita Padurice, Steluta Padurice, Nicoleta Popa, Gabi Pirvu, antrenorul Liviu Stanica si trei copii care promit rezultate frumoase pe viitor. Stagiul national de la Costinesti a inceput miercurea trecuta, printre absentii motivati fiind si Doinita Padurice. Acesta a ajuns pe litoral cu doua zile intirziere pentru ca a sustinut examenul de licenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, pe care l-a trecut cu brio. "Sint foarte fericita pentru ca am devenit licentiata. Trebuia sa nu mai vin in acest stagiu, dar nu am rezistat si am ajuns la Costinesti cu doua zile intirziere", ne-a spus Doinita Padurice.


Antrenamentele incep in zori


La ora 6.00, toti cei 270 de sportivi se trezesc si se pregatesc pentru inviorarea de la antrenamentul de dimineata. La orele 6.30, karateka se aliniaza pe marginea apei si, dupa citeva miscari de incalzire, urmeaza antrenamentul fizic. Timp de 60 de minute, karateka alearga pe nisipul de la marginea Marii Negre. Sint sportivi de la cele mai mici virste si pina la 30 de ani. Toti ascutla de sfaturile sensei-ului, care se foloseste de o portavoce pentru a fi inteles de toti sportivii. Ora destul de matinala nu reprezinta un avantaj pentru sportivi, care nu pot fi vazuti de prea multi turisti. "Pentru sportivii nostri acest stagiu este foarte important. Ne pregatim pentru competitii viitoare, cind speram sa repetam performantele foarte bune din ultima vreme. Din pacate, in acest an nu vom mai participa la Cupa Litoral, care nu se va mai organiza", ne-a spus antrenorul Liviu Stanica.


Seara, pe plaja de la Obelisc


Antrenamnetul de seara, dupa cum ne-au dezvaluit sportivii, se transforma de fiecare data intr-un adevarat spectacol fara bani pentru turisti. Cei 270 de sportivi se aliniaza pe un teren de sport din statiune si apoi vin in grupuri de cite doi spre Obelisc. Odata cu aparitia lor, aproape toata lumea de pe plaja se ridica in picioare si asteapta sa vada ce se intimpla. Curiozitatea este mai mare, mai ales ca cei 270 de karateka se descalta si se aliniaza pe malul apei pentru exercitiile specifice. In ordinea virstei si a centurii, acestia sint asezati de sensei. Doinita Padurice are in grija una dintre grupele de copii. Acestia o asculta pe multipla campioana si executa docili orice miscare ceruta. Abdomenele si flotarile facute in apa par doar inceputul. Toti sint pusi sa faca tumbe sau salturi in apele marii. Exercitiile spectaculoase se repeta si sint aplaudate de turisti. Antrenorul Liviu Stanica este chemat la rindul sau pentru a sustine un exercitiu demonstrativ. Ceilalti sportivi il sustin pe acesta. Turistii ii aplauda pe toti, iar in semn de respect, sensei le cere sportivilor sa se intoarca cu fata spre cei de pe plaja si sa aplaude. La final, toti sportivii se aliniaza si primesc program de voie, adica sa faca o baie adevarata in mare. (Dan CHIRIAC)



Bacinschi s-a intilnit cu fotbalistii CSM-ului


Ieri dimineata, fotbalistii de la CSM Focsani au stat de vorba cu primarul Decebal Bacinschi, venit intr-o vizita la stadionul "Milcovul. Jucatorii isi exprimasera nemultumirea fata de situatia de la echipa la antrenamentul de luni, dupa ce intilnirile de la primarie nu au avut nici un rezultat. Decebal Bacinschi le-a explicat sportivilor ca fotbalul focsanean nu se va desfiinta, echipa urmind a fi preluata cel mai probabil de CSM 2007 Focsani, clubul aflat sub patronajul municipalitatii. Fotbalistii au dorit sa stie cit mai repede situatia echipei, mai ales ca au refuzat oferte de la alte formatii si riscau sa ramina fara angajament in campionatul viitor. Primarul nu a vorbit insa se sume preferind sa se sfatuiasca mai intii cu consilierii locali. In zilele urmatoare ar putea fi puse la punct ultimele detalii legate de sustinerea echipei, dar ar putea fi organizat un cantonament si mai multe partide amicale. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.