Sport

Trei pentru citeva locuri

Dan Chiriac
14 iul 2008 727 vizualizări
Doi centrali si un asistent din Vrancea vor incerca sa promoveze in lotul C, in urma examenului de la Medias u locurile disponibile sint foarte putine

Trei arbitri vrinceni vor intra azi in focul examenelor pentru promovare in lotul C. Gica Mihai si Claudiu Brasoveanu vor sustine examenul pentru a deveni centrali in Liga a treia. Acestia candideaza alaturi de alti 200 de arbitri din tara pentru doar zece locuri disponibile. Capacitatile centralilor din toata tara vor fi testate in doua etape. Prima va fi cea fizica si va cuprinde testul Cooper, alergarea de 12 minute care pune la incercare arbitrii. Pentru nota 10, arbitrii trebuie sa alerge minim 3.200 de metri in timpul impus. Vor urma doua serii de 50 de metri, pentru zece fiind nevoie de un timp de 6.2. Testul fizic se va incheia cu doua alergari de 200 de metri. Pentru nota 10 arbitrii vor fi nevoiti sa nu depaseasca 25 de secunde. Dupa probele fizice care vor avea loc dimineata, arbitrii vor intra la testarea teoretica, care va cuprinde 20 de intrebari. Notelele la cele doua examene vor fi cumulate si impartite la doi, media finala urmind a fi cea care va departaja cei peste 200 de arbitri. Examenul se va desfasura la Medias. Miine va fi rindul lui Ionut Paraschiv sa incerce sa promoveze. Asistenul focsanean este singurul din judet care va incerca sa promoveze in acest an. Acesta va trebui sa sustina probele fizice, care vor fi identice pina la un punct cu cele ale centralilor. Asistentii, care se lupta pentru 15 locuri disponibile, nu vor mai alerga pe distanta de 200 de metri. La concursul de la Medias s-au inscris 223 de asistenti din toate judetele tarii. Arbitrii de linie vor sustine examenul teoretic si vor trebui sa raspunda tot la 20 de intrebari. Comisia Centrala a Arbitrilor a facut deja tragerea la sorti a grupelor in care vor alerga arbitrii vrinceni. Cel mai norocos a fost Paraschiv, care va sustine probele fizice la primele ore ale diminetii, pe racoare. Delegatia vrinceana va fi condusa la Medias de Stefan Brasoveanu, presedintele Comisiei de Disciplina din cadrul AJF Vrancea.


Sapte arbitri divizionari


In acest moment, Vrancea are doi arbitri la Liga intii, Ionica Serea si Marius Martis, doi asistenti la Liga a doua, Luci Sirbu si Danut Dumitriu, un central la Liga a treia, Alin Samoila, si doi asistenti la lotul C, Florin Danciu si Luci Stanila. Gica Mihai a fost la un moment dat la lotul C, unde a arbitrat mai multe partide, dar a fost trecut in lotul de perspectiva dupa examenul de anul trecut de la Medias. Claudiu Brasoveanu si Ionut Paraschiv au mai incercat si in anii trecuti sa promoveze, dar concurenta foarte mare i-a impiedicat sa acceada in treapta superioara. De altfel, dupa fiecare dintre examenele din ultimii ani a iesit scandal, pentru ca cei admisi au fost fii de fosti arbitri sau din judetele cele mai influente in arbitrajul romanesc, respectiv Vilcea, Oradea, Timis sau din Bucuresti. Restul judetelor din tara cu greu au putut sa-si cistige un loc in lotul C. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.