Sport

Baze sportive in mediul rural

Dan Chiriac
4 iul 2008 829 vizualizări
Patru comune vor stadioane si sali de sport moderne, in cadrul unui program de accesare a unor fonduri nerambursabile

Mai multe localitati vrincene vor sa beneficieze de fonduri nerambursabile pentru a dezvolta bazele sportive rurale. Acest lucru este posibil datorita unui program de dezvoltare a infrastructurii sportive din mediul rural initiat de Guvern. Pina acum patru comune din judet s-au gindit sa beneficieze de acesti bani si au depus actele necesare la Directia pentru Sport. "Primariile si consiliile locale din localitati pot accesa fonduri nerambursabile de maxim 525.000 lei, inclusiv TVA. Pentru aceasta, localitatile trebuie sa faca dovada existentei unei structuri sportive si sa-si scoata certificat de identitate sportiva in acest sens. Pina acum si-au depus documentatia comunele Ruginesti, Nereju, Garoafa si Bolotesti", ne-a declarat Petre Plopeanu, directorul DTS Vrancea. Proiectele propuse prevad constructia de stadioane si sali de sport. Interesant este faptul ca pina acum si-au depus dosarele de participare doua localitati care nu au avut nici un fel de structura sportiva sau echipa de Liga a patra in ultimii ani. Daca la Nereju au existat anul trecut discutii privind infiintarea unei echipe de fotbal, la Garoafa sportul a lipsit cu desavirsire in ultimii ani. Ruginestiul a avut in ultimii ani echipa de fotbal in Liga a patra, iar aceasta nu s-a retras din campionat, in ciuda faptului ca nu a acumulat mai mult de trei puncte in fiecare editie. Bolotestiul a avut parte de o formatie competitiva in ultimii ani, Unirea Bolotesti fiind o abonata la primele pozitii din clasament. In perioada urmatoare, si alte localitati sint asteptate sa se inscrie in acest program. (Dan CHIRIAC)


Incep intrecerile sportive de la Zilele Focsaniului


u astazi debuteaza turneele de sah, baschet, judo si handbal


Festivalul de sah "Zilele municipiului Focsani" va debuta azi la Sala Polivalenta. Competitia este organizata de Primarie in colaborare cu Directia pentru Sport. Turneul A, rezervat seniorilor si copiilor legitimati, va debuta cu sedinta tehnica, la orele 16.00, la intrarea sportivilor de la Sala Polivalenta. Intre orele 16.00 si 17.00 se vor face inscrierile pentru acest turneu. Se va juca in sistem elvetian, timp de sapte runde, fiecare jucator avind la dispozitie cite 30 de minute pentru fiecare partida. Premiile in bani acordate variaza intre 60 lei si 140 de lei, in functie de locul ocupat si de categoria de virsta. Turneul B va avea loc in Gradina Publica si va fi rezervat seniorilor si copiilor legitimati sau nelegitimati. Pentru acest turneu, premiile vor fi cuprinse intre 30 si 90 de lei, pensionarii urmind a avea la ei si talonul de pensii. Zilele Focsaniului vor prilejui azi alte manifestari sportive. De la orele 9.00, la Sala Polivalenta va debuta un turneu de baschet, dotat cu premii de 1.100 de lei. De la orele 10.30, la sala de judo din Sud vor demara intrecerile de judo, dotate cu premii de 1.000 de lei. Tot azi, dar de la orele 17.00, la Sala Polivalenta se va desfasura competitia de handbal, premiile fiind de 1.000 lei. (Dan CHIRIAC)



Doi focsaneni de la AS FC Unirea, la loturile nationale


Doi fotbalisti de la AS FC Unirea Focsani, antrenati de Nicolae Petrea, au fost convocati la loturile nationale ale Romaniei. Iulian Negoescu, 15 ani, va fi prezent pe 7 iulie la reunirea lotului national U 15, care va avea loc la Casa Fotbalului. Acesta va fi in cantonament cu lotul national pina pe 20 decembrie. In aceasta perioada, fotbalistul va lua parte la actiunile echipei nationale care va sustine partide de verificare in Ungaria, Ucraina, Israel si Bulgaria. Celalalt fotbalist care va fi prezent la actiunile loturilor nationale este Razvan Craciun. Acesta va participa alaturi de selectionata U 16 a Romaniei la competitia internationala Tokio Cup. (Dan CHIRIAC)



CSM Focsani nu are nici un amical programat


u Dan Dumitru va ajunge pina la urma la Rm. Sarat


CSM Focsani si-a contramandat amicalul de la Braila si in acest moment nu are nici un joc de pregatire programat in perioada urmatoare. Situatia la nivelul conducerii clubului este total incerta, in conditiile in care Dan Dumitru a anuntat ca va pleca la o echipa de Liga a doua. "Am avut oferta de la Concordia Chiajna. M-au sunat insistent, dar m-am gindit foarte bine si am refuzat din cauza distantei foarte mari de casa si familie. Decizia pelcarii de la echipa ramine luata. Cel mai probabil voi ajunge la Rm. Sarat, unde cele doua echipe locale s-au unit si au format o echipa puternica", ne-a spus Dan Dumitru care a condus Consiliul de Adminsitratie al CSM Focsani. Cantonamentul montan este in pericol de a nu se mai desfasura. In prezent, focsanenii se antreneaza doar la Stadionul Milcovul, fara un antrenor cu licenta A, suplinit insa cu brio de Aurel Pastia. De altfel, focsanenii nu stiu daca vor incepe campionatul viitor. Juniorul Galateanu, care s-a antrenat o zi cu CSM-ul, a plecat de la echipa, in timp ce portarul Oprea se pregateste in continuare cu fotbalistii, desi va pleca la rindul sau la Dinamo. (Dan CHIRIAC)



Ziarul de Vrancea cauta colaboratori pentru sport


Ziarul de Vrancea cauta un colaborator pasionat de fenomenul sportiv pentru pagina zilnica, cu program part time. Cei interesati pot trimite o scrisoare de intentie si un CV la adresa de e-mail ziaruldevrancea@yahoo.com sau direct la sediul redactiei din bulevardul Unirii nr. 17, bl. 37. Relatii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 0723.164.635 sau 0723.510.143.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.