Sport

Focsanenii, scosi din sarite de Ziua Drapelului

Dan Chiriac
27 iun 2008 1167 vizualizări
Raluca Dan a pupat drapelul Manifestarile publice ocazionate de Ziua Drapelului au creat pentru mai bine de jumatate de ora un adevarat haos in zona de sud a Focsaniului

Pe motiv ca Piata Unirii este in renovare, organizatorii au inchis bulevardul Bucuresti pina la Mausoleul Eroilor din Sud si au tinut un ceremonial de 15 minute, care nu a fost cu nimic diferit fata de cele organizate in anii precedenti, dar care a dat peste cap intreg traficul din oras. Din jurul orelor 9.45, coada de masini de la intersectia bulevardului Unirii cu Strada 1 Decembrie atingea o lungime impresionanta, masinile intinzindu-se pe sute de metri. In ciuda eforturilor facute de cei doi agenti rutieri, care incercau sa faca imposibilul in fata situatiei create, timpii de asteptare la semafor au ajuns si pina la zece minute. Toate acestea, impreuna cu temperaturile foarte mari, au ridicat la maxim nervii soferilor care au claxonat incontinuu si au sanctionat astfel decizia autoritatilor de a inchide bulevardul pentru o manifestare care putea fi organizata cu mai multa discretie. De altfel, ceremonialul dedicat drapelului national a fost o copie la indigo a celor organizate in anii trecuti. Nu au lipsit discursurile din partea colonelului Florinel Damian, seful Brigazii 8 Artilerie Mixta, si a subprefectului Ion Oprea. Ca si in anii precedenti, a urmat aducerea steagului, ridicarea sa in catarg si intonarea imnului national. Seria gafelor a continuat. Protocolul cere ca ultima persoana care trece trebuie sa sarute drapelul, iar aceasta sa fie un reprezentant militar. Numai ca, de aceasta data, la Focsani, mai presus de toate a vrut sau s-a nimerit sa fie secretarul Consiliului Judetean, Raluca Dan, care "si-a facut datoria" dupa reprezentantul Garnizoanei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.