Sport

Viitorul fotbalului vrincean se pregateste pe litoral

Dan Chiriac
24 iun 2008 3688 vizualizări
Micii fotbalisti din Focsani vor juca intr-un triunghiular cu colegii din Iasi si Constanta u stagiul de pregatire va lua sfirsit joi

Juniorii clubului CSM Focsani se afla intr-un stagiu de pregatire pe malul Marii Negre. 48 de jucatori nascuti intre anii 1993 - 1998 se pregatesc, incepind de vineri, in Tabara Delfinul din Navodari. Acestia sint insotiti de trei dintre antrenorii clubului, Petrache Gurguiatu, Alin Samoila si Petrica Ene. La sedintele de pregatire asista si presedintele CA al CSM Focsani, Dan Dumitru, care l-a adus in acest stagiu si pe fiul sau, Alexandru, jucator la grupa de incepatori de la CSM Focsani. Desi este mai mic ca virsta decit toti ceilalti fotbalisti prezenti, Alexandru alearga cot la cot cu acestia si asculta docil sfaturile antrenorilor. In fiecare dimineata, fotbalistii grupelor 93-94, 95-96 si 97-98 se trezesc la orele 8.00 si dupa ce servesc masa merg pe plaja unde incep sedintele de pregatire. Pe malul apei, acestia fac incalzire si exercitii fizice alaturi de cei trei antrenori. Toti raspund bine cerintelor si spun ca acest stagiu de pregatire este ceva inedit si foarte frumos pentru ei. Multi dintre acestia viseaza sa ajunga mari fotbalisti. Unii viseaza chiar mai departe si se gindesc ca-l vor putea egala vreodata pe Ronaldo sau Ronaldinho. Dupa terminarea exercitilor fizice, juniorii incing adevarate partide de fotbal-tenis iar victoriile sint celebrate cu o binemeritata baie in apa calda a marii.


In direct la Radio Vacanta


Juniorii focsaneni sint colegi de antrenament, in Tabara Delfinul, cu jucatorii de la Noua Generatie Iasi. De atfel, in aceasta seara, juniorii focsaneni vor disputa partide amicale in compania iesenilor, pe plaja din Navodari. La triunghiular va mai lua parte si formatia Real Constanta, care isi are sediul in imediata apropiere a taberei. Ieri dimineata, fotbalistii focsaneni au fost invitati sa participe la o emisiune radiofonica pe Radio Vacanta. Intr-o transmisiune telefonica de la Navodari, reprezentantii CSM Focsani au vorbit celor de pe litoral despre performantele clubului. Antrenorul Alin Samoila, impreuna cu trei fotbalisti, au fost pret de zece minute in direct la Radio Vacanta. Cel mai curajos dintre ei s-a dovedit a fi Ilie Alexandru, portarul grupei 97. "Am reusit sa obtinem locul doi la faza zonala si aceeasi pozitie la cupa Mos Craciun de la Buzau. Vrem sa ajungem la performante mai bune in acest an si sa cistigam Memorialul «Gheorghe Ola», organizat de Federatia Romana de Fotbal. In ceea ce ma priveste, vreau sa ajung un portar foarte bun", a spus Ilie Alexandru. Alin Samoila a povestit radioascultatorilor estivali despre ce inseamna fiotbalul juvenil la clubul din Focsani.


Cei 48


In stagiul de pregatire de la Navodari se afla 48 de jucatori. Acestia sint:


Grupa 1995-96: Laurentiu Petrea, Robert Chirila, Emanuel Cristian, Alex Vocianu, Mihaita Sandu, Dorian Toader, Luigi Sandu, Catalin Nastase, Victor Mania, Ionut Lechea, Catalin Frincu, Stefan Doaga, Catalin Lazar, Vlad Buric, George Andronic, Dragos Labunt, Robert Neagu, Cosmin Craciun, Paul Beres, Alex Stan, George Duca, Florin Dascalu.

Grupa 97: Aurel Lozneanu, Teo Popa, Florin Musat, Iulian Sava, Alexandru Ilie, Silviu Androne, Ciprian Grecu, Bogdan Skovronschi

Grupa 93-94: Marius Necula, Mihai Caraba, Sorin Sapunaru, Ionut Negoita, Dorinel Croitoru, Bogdan Cautis, Ionut Panait.

Grupa 1998: Valentin Marin, Catalin Cimpureanu, Viorel Cristea, Costi Leca, Gabi Caraba, Iulian Florea, Alexandru Din, Sandel Ene, Madalin Tanaser, Marian Bogdan, Alexandru Duca.

Stagiul de pregatire va lua sfirsit joi seara. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.