Sport

Lucian Gheorghe ataca semifinala

Alex Smeu
19 iun 2008 3777 vizualizări
Sportivul focsanean s-a calificat in sferturile de finala din cadrul Campionatul National de Tenis de juniori, la categoria 16 ani

In urma cu doua zile, la Braila a inceput Campionatul National de tenis de cimp rezervat jucatorilor de 16 ani. La acest turneu s-a inscris si Lucian Gheorghe, sportiv pregatit de antrenorul George Bucuroiu si legitimat la Clubul Sportiv Unirea Focsani. In primul tur, vrinceanul l-a invins pe Dan Damian (TC Bucuresti) cu scorul de 7/5, 6/7, 7/3, iar in turul II a trecut de Sebastian Giurca (TC Champion Cluj Napoca), scor 7/6, 5/7, 6/2. Astazi, de la ora 10.30, Lucian Gheorghe va evolua in sferturile de finala impotriva sibianului Victor Corneanu. In cazul in care sportivul nostru se va califica in semifinale, turneul se va transforma intr-o competitie gen campionat, dupa sistemul «fiecare cu fiecare», astfel incit Lucian isi va masura fortele cu toti semifinalistii. Totodata, la dublu, Lucian Gheorghe a facut pereche cu Silviu Mistreanu (Iasi), insa cei doi au fost nevoiti sa abandoneze jocul din cauza unei accidentari suferite de iesean la o coapsa. "Nu pot spune ca a facut un joc excelent, insa a jucat bine. Eu, personal, am crezut ca va avea un joc usor pentru ca cei doi s-au mai intilnit si in alte competitii. Lucian l-a cam subestimat pe sportivul din Sibiu, acest lucru facind ca jocul sa se duca in setul decisiv. Sper sa se impuna in meciul de astazi si sa se regaseasca fizic chiar daca partida trecuta a durat aproximativ trei ore", ne-a declarat antrenorul George Bucuroiu.


Cosmin Pioara in turul II


In paralel cu turneul de 16 ani de la Braila, la Iasi se desfasoara si Campionatul International pentru copii de 12 ani. Dintre cei trei sportivi focsaneni care s-au inscris la startul competitiei, doar unul a ramas "in carti". Este vorba de Cosmin Pioara, care a cistigat in primul tur in fata lui Andreas Bracaci (TC ICMRS Galati), scor 6/3, 6/2. De asemenea, tenismenul de la Clubul Sportiv Unirea va face astazi pereche cu Marcelino Ferajolo (Italia). Din pacate, Luana Stanciu a fost eliminata din turneu de Raluca Serban (Constanta), dupa ce in primul tur cistigase fara probleme cu bacauanca Ema Felicia Sechelariu, scor 6/1, 6/2. La fel ca si Pioara, Luana va face pereche la dublu cu Alexandra Luiza Neamtu (Piatra Neamt). Teodor Lazar a fost eliminat inca din primul tur in fata unui nemtean. In alta ordine de idei, simbata, pe terenurile de tenis din Sud, va avea loc a 19-a editie a turneului de veterani. Aceasta intrecere este rezervata pasionatilor de tenis de peste 35 de ani. La arenele din Sud este asteptat sa participe si cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu, sportiv care a pierdut in urma cu trei saptamini finala Campionatului National de seniori, turneu desfasurat tot in Focsani. (Alex SMEU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.