Sport

Euro 2008 umple terasele

Dan Chiriac
17 iun 2008 830 vizualizări
Terasele si localurile din Focsani sint pline in timpul meciurilor de la Campionatul European de Fotbal u retroproiectoare, plasme, bere sau sucuri, si chiar tombole reprezinta oferta patronilor u microbistii se ingramadesc sa prinda un loc cit mai bun

Campionatul European de Fotbal, gazduit de Elvetia si Austria, si-a consumat deja prima etapa din faza grupelor. Cum nationala tarii noastre s-a calificat la turneul final, dupa opt ani, focsanenii nu se dau la o parte din a urmari intrecerile europene. Si cum caldura este din ce in ce mai mare, focsanenii s-au orientat spre terasele din oras, care s-au dotat cu televizoare, plasme sau retroproiectoare. Din barurile si terasele din Focsani nu lipsesc nici ofertele speciale si chiar tombolele cu specific, organizate chiar si de distribuitorii de bere.


Patronii inspirati au fixat televizoarele pe TVR1 si, dupa spusele lor, au dublat vinzarile. Cea mai atractiva alternativa de a urmari partidele de fotbal de la Euro 2008 pare a fi terasa "Texas", acolo unde au fost instalate patru plasme, pentru ca meciurile sa poata fi vazute din toate colturile terasei. De asemenea, aici, microbistii pot cistiga mingi antistres la concursul organizat de "Ursus". Daca ploaia nu va lasa sa stati la terasa, clubul Texas va intimpina in interior cu un retroproiector si doua plasme. De altfel, la meciul Romania - Franta, aici locurile au fost ocupate cu minute bune inainte de inceperea jocului, mai ales ca afara ploua torential. La cele mai atractive dintre meciuri, cu greu poti gasi locuri pe terasele din oras, si cele de la Moca"â„¢s Pub sau Intim fiind arhipline. De cele mai multe ori, microbistii isi rezerva locul pentru a sta cit mai aproape de televizor inca din timpul zilei, si chiar daca nu au pretentii clientii tot trebuie sa soseasca in fata televizorului cu jumatate de ora inaintea de startul partidei. Intirziatii pot gasi cu greu un loc la mese si, de cele mai multe ori, prea departe de ecran.


Unde puteti sa vedeti meciurile


Aproape toti patronii de terase si localuri au pus cel putin un televizor pentru ca vinzarile sa creasca in aceasta perioada. Microbistii trebuie sa stie ca pot urmari meciurile pe videoproiector la terasele Extrem, Dolce Vita, Chill-Out sau Moca\'s Pub. Daca prefera plasmele se pot orienta spre Intim, Sahara - BRD, Wasserman, Ysis. Variante placute de a urmari partidele se gasesc si la Cuptorul de Aur, Cupidon sau Unirea. Multi dintre patroni spun ca vinzarile la bere au crescut foarte mult in aceasta perioada, microbistii preferind aceasta bautura in timpul meciurilor. "Am decis sa difuzam meciurile cu gindul ca lumea este dornica sa vada nationala la turneul final. A fost o alegere inspirata, vinzarile crescind semnificativ, in special, la bere si la sucuri. La meciul Franta - Romania aglomeratia a fost peste masura, fiind nevoit sa folosesc toate scaunele sau bancutele pe care le aveam la dispozitie. Cei care vin la terasa la noi primesc din partea casei floricele de porumb pentru a merge berea", ne-a spus Eugen Radu, administratorul de la Intim. De altfel, producatorii de bere au anuntat ca vinzarile in luna iunie au crescut cu 30 la suta fata de aceeasi luna a anului trecut. Cei care vor sa imbine utilul cu placutul o pot face. O portie de soare, urmata de o baie si de vizionarea meciurilor se gasesc la Plaja Doaga, acolo unde se pot viziona partidele pe retroproiector. "Ne-am gindit si la cei care sint microbisti. Pot veni sa faca o baie, sa bea un suc sau o bere si sa vada in aer liber meciurile de la Euro. Capacitatea terasei este mare, astfel incit este loc pentru toata lumea care vrea sa vada meciurile", ne-a spus Marian Tiganescu, patronul Plajei Doaga. Si unele baruri de cartier exploateaza in aceasta perioada Campionatul European de Fotbal. In fata televizorului, clientii consuma bere dupa bere si chiar pot cistiga la tombole. Exista insa si patroni care s-au gindit mai mult la femei si au refuzat sa puna vreun televizor. Unul dintre acestia ne-a spus ca i-a luat in considerare si pe cei care nu prefera fotbalul si care vor sa stea linistiti la o terasa din oras.


Pariurile, alternativa de a cistiga bani


Microbistii urmaresc cu emotii meciurile de la Euro si din prisma biletelor pariate la agentiile de specialitate. Marea majoritate a iubitorilor de fotbal nu rateaza nici un meci pentru a paria pe acesta. In aceste conditii, ofertele agentiilor sint dintre cele mai bogate si diversificate. La partidele de la Euro se pot paria sume incepind cu 3 lei, pe numarul de cornere, ofsaiduri, cartonase galbene sau rosii. De asemenea, se pot miza sume de bani pe scorurile corecte ale partidelor sau felul cum se marcheaza primul gol. Un eventual prim gol marcat din penalty poate aduce de 13 ori suma pariata, iar un prim gol venit printr-un autogol aduce celui care mizeaza de 25 de ori suma pariata. Cistigurile au fost bune in primele zile ale europenelor, cele mai mari sume fiind obtinute pina acum prin ghicirea corecta a scorului final al partidelor. Jucatorii pot paria si pe numarul schimbarilor, marcatorul primului gol sau cite minute de prelungire vor fi in cele doua reprize. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.