Sport

La un pas de fericire!

Dan Chiriac
10 iun 2008 949 vizualizări
Echipa de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focsani a pierdut pe final posibilitatea obtinerii unei medalii

Echipa de rugby U 19 a terminat campionatul national la un pas de fericire. Doar o greseala a defensivei a facut ca jucatorii de la LPS Focsani sa nu obtina medaliile de bronz in partida disputata duminica pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucuresti. Ar fi fost frumos ca aceasta generatie sa termine junioratul cu o medalie nationala. Si totul ar fi fost posibil fara aceea greseala din final. LPS Focsani a dominat partida de duminica, conducind aproape in permanenta pe tabela. Culmea este ca la pauza si la final, in avantaj s-au aflat bucurestenii. Mustata a deschis scorul pentru focsaneni, transformind o lovitura de pedeapsa, dar Georgescu a egalat din acelasi procedeu. Mustata a dus scorul la 6-3, Georgescu a egalat la 6, iar focsaneanul Irimia a marcat primul eseu al meciului. Era 10- 6 pentru LPS, dar eseul lui Chiosa si transformarea lui Georgescu au dus scorul pina la pauza la 13-11 pentru echipa Liceului «Aurel Vlaicu». Dupa reluare, focsanenii au avut superioritate, marcind si al doilea eseu, tot cu molul, prin Anton. A fost nevoie de o noua greseala a defensivei pentru ca visul medaliei sa se spulbere. Ilie a culcat in terenul de tinta advers, iar Georgescu a transformat eseul, aducind victoria celor de la LAV. Focsanenii au presat in final, dar au ratat dropul care ar fi putut intoarce soarta meciului. "Ca in toate celelalte partide am fost urmariti de ghinion. Am pierdut pe o greseala nepermisa a defensivei, in final de meci. Totusi, vreau sa le multumesc baietilor, care au fost o generatie de exceptie, reusind sa se califice din nou in semifinalele Superligii", a spus profesorul Viorel Ion, antrenorul echipei. (Dan CHIRIAC)


LPS Focsani - CN Aurel Vlaicu 18-20 (11-13)


Arbitru: Horatiu Bargaunas

Judecatori de margine: Robert Diaconescu si Gabriel Seiran

Au marcat: Irimia, 1e, Anton, 1e, Mustata 1t, 2lp, respectiv Chiosa, 1e, Ilie, 1e, Georgescu 2t, 2lp

LPS Focsani: 15. Adrian Mustata - 14. Marius Hamciuc, 13. Adrian Dima, 12. Arnold Savin, 11. Alexandru Struna - 10. George Catanoiu, 9. Bogdan Irimia - 8. Mihai Cojocaru, 7 Andrei Bunea, 6. Ionut Bratu - 5. Mihai Anton, 18. Liviu Fertu - 3. Ionel Munteanu, 2. Stelian Pislariu, 1. Ionel Badiu.

Rezerve: 16. Alexandru Damian, 17. Catalin Ungureanu, 4. Daniel Vasile, 19. Alex Rotaru, 20. Cristian Olaru, 21. Cristian Buzatu, 22. Savin Cezar .

Antrenor: Viorel Ion

Aurel Vlaicu: 15. Cristian Rizea - 14. Mihai Moraru, 13. Adrian Ilie, 12. Andrei Roman, 11. Laurentiu Chiosa - 10. Alin Georgescu, 9. George Mereuta - 8. Adrian Udroiu, 7. Andrei Nastase, 6. Gavrila Bancu - 5. Daniel Iorga, 4. Laurentiu Doroftei - 3. Serban Moldoveanu, 2. Eduard Marinca, 1. Ladislau Szani

Rezerve: 16. Adi Gheralia, 17. Silviu Modreanu, 18. Silviu Apostol, 19. Dragos Marin, 20. Florin Popescu, 21. Alexandru Rosu, 22. Sebastian Iorga.


Selectie pentru Centru de Excelenta


Liceul cu Program Sportiv Focsani - sectia rugby - primeste inscrieri pentru elevii de clasa a IX-a. Cei care doresc sa faca parte din centrul de excelenta care functioneaza la LPS pot sa se inscrie la secretariului unitatii de invatamint sau sa ia legatura cu profesorul Viorel Ion. In sezonul abia incheiat, elevii de clasa a IX-a, de la LPS Focsani, tot sub forma unui centru de excelenta, au obtinut medalia de bronz in campionatul national. Se pot inscrie elevii din toate orasele din judet sau din tara. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.