Sport

Pe cind seniorii?

Dan Chiriac
9 iun 2008 635 vizualizări
Suporterii asteapta sa se formeeze echipe de seniori Turneele finale ale campionatelor nationale au luat sfirsit. Sportul vrincean a luat parte la sapte faze finale, obtinind o medalie de bronz, prin echipa de rugby, U 16, de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, un loc patru, prin echipa de baschet U 8 Olimp Focsani, si trei locuri cinci, prin echipele de handbal juniori II si III, de la CSS Adjud si echipa de baschet U 16 de la Olimp Focsani.

Echipa de baschet U 14 a terminat pe locul 8, in timp ce echipa de rugby U 19 urma sa joace aseara tirziu finala pentru locurile 3 - 4. Un final bun de sezon pentru sportul vrincean, care a aratat inca odata ca are potential la juniori. Toti microbistii asteapta acum sa se formeeze echipe de seniori, care sa poata aduce lume multa in tribunele Polivalentei sau ale Stadionului Tineretului. Primul pas ar putea fi reinfiintarea echipei de futsal, care ar putea juca chiar in prima liga. Suporterii sint dornici sa vada baschet si handbal, cel putin de liga a doua sau rugby de Divizia A. Poate, oare, cineva sa le indeplineasca visul? (Dan CHIRIAC)


CASETA


Adjudul, pe locul cinci


Echipa de handbal Juniori II de la CSS Adjud a terminat pe locul cinci turneul final de la Sighisoara. Adjudenii, pregatiti de profesorul Emil Dumitru au pierdut primul joc de la turneul final, 29-30 cu CSS Sighisoara si nu au mai reusit sa recupereze handicapul. Au invins fara drept de apel pe LPS Vaslui, dar au pierdut meciul decisiv pentru calificare in semifinale cu Rom-Cri Brasov. In finala pentru locurile 5-6, adjudenii au facut instructie cu cei de la LPS Suceava. (D. C.)


Rezultate


Etapa I


LPS Buzau - Extrem Baia Mare 21 - 28 (12 - 14)

LPS Suceava - LPS Tg. Jiu 26 - 36 (14 - 17)

LPS Vaslui - HC Rom-Cri Brasov 24 - 32 (10 - 17)

CSS Adjud -CSS Sighisoara 29 - 30 (12 - 16)


Etapa a II-a


Extrem Baia Mare - LPS Tg. Jiu 31-19 (15 - 8)

LPS Buzau - LPS Suceava 20 - 23 (12 - 13)

HC Rom-Cri Brasov - CSS Sighisoara 24 - 24 (10 - 13)

LPS Vaslui - CSS Adjud 24 - 35 (12- 17)


Etapa a treia:


LPS Suceava - Extrem Baia Mare 26 "" 28 (16 "" 16)

LPS Tg. Jiu - LPS Buzau 29 "" 25 (12-11)

CSS Adjud - HC Rom-Cri Brasov 26 "" 29 (11- 17)

CSS Sighisoara - LPS Vaslui 35 "" 22 (19 "" 8)


Finale: Locurile 7-8: LPS Buzau - LPS Vaslui 24 "" 22 (12- 11)

Locurile 5- 6: LPS Suceava "" CSS Adjud 18 "" 28 (9 "" 18)



Au pierdut la limita


Echipa de rugby U19 a Liceului cu Program Sportiv Focsani a pierdut la limita finala mica a campionatului national. Rugbistii pregatiti de profesorul Viorel Ion au jucat aseara in capitala cu Liceul Aurel Vlaicu din Bucuresti. Miza partidei a fost foarte mare datorita faptului ca invingatorii obtineau medalii, in timp ce invinsii ramineau iar in afara podiumului. Meciul desfasurat pe stadionul Arcul de Trimf din capitala a fost echilibrat, ambele formatii dorindu-si din plin victoria. In primul act, focsanenii au culcat balonul in terenul de tinta advers o data, dar la finalul primelor 40 de munite, Aurel Vlaicu a condus la limita, cu 13 la 11. In repriza secunda, ambele formatii au marcat cite un eseu transformat si, in ciuda presiunii de final a focsanenilor, bucurestenii s-au impus cu 20 la 18. LPS Focsani a terminat campionatul pe locul patru, ratind pe putin medalia de bronz. Focsanenii s-au aflat pentru al saselea an consecutiv in primele patru echipe ale tarii, reusind in aceasta perioada sa obtina un titlu national si doua medalii de bronz. In celelalte trei editii elevii profesorului Viorel Ion au terminat pe locul patru. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.