Sport

20 mai, duminica adevărului

Ziarul de Vrancea
30 nov -1 3319 vizualizări

Istoria se repetă: un meci CFR – Viitorul va decide campioana

Peste două zile se va decide titlul de campioană a României între CFR Cluj și FCSB * toate partidele din play-off, CFR  -FC Viitorul, FCSB – Astra Giurgiu și CSM Poli Iași – CSU Craiova se dispută la aceeași oră, 20:45Cu 28 . de ani în urmă, pe 20 mai, aveau loc primele alegeri libere din România de la răsturnarea regimului Ceaușescu. Rezultatele scrutinului i-au făcut pe cei dezamăgiți să pună în legătură ziua aceasta cu sărbătoarea religioasă numită “Duminica Orbului”. În acest an, numita sărbătoare a căzut cu o săptămână în urmă, dar pe 20 mai 2018 tot se va alege ceva: campioana României, dar și configurația participării României în Cupele Europene.Reamintim că în fruntea clasamentului se află CFR Cluj, cu 47 de puncte, cu unul mai mult decât FCSB, ceea ce înseamnă că elevii lui Dan Petrescu pot fi siguri de titlu dacă înving formația lui Gică Hagi. Coincidența face ca anul trecut, FC Viitorul și-a asigurat cel mai surprinzător titlu din istoria fotbalului românesc în ultima etapă, cu o victorie pe propriu stadion, tot cu CFR.  O altă coincidență: echipa de juniori U19 susține sâmbătă semifinala “Ligii Elitelor”, tot la Cluj, cu CFR, iar Hagi dorește să folosească jucători din lotul primei echipe, precum Mățan, sau Drăguș, deși în meciul tur, Viitorul s-a impus cu 4-1. Ca întotdeauna în astfel de situații apar fel de fel de scenarii, diversiuni, intoxicări, alimentate în special de rivalii clujenilor. Însă dincolo de săgețile otrăvite, cei doi foști colegi din generația 1994, Hagi și Petrescu, dau asigurări că meciul se va disputa corect. Despre meciul FCSB – Astra se discută mai puțin, parcă plutește în aer victoria foștilor “militari”, probabil impresia este creată de replica palidă dată de “astralii” lui Gigi Mulțescu echipei de pe Gruia. Meciul de la Iași, contează doar pentru “ordinea intrării” în Liga Europa, deoarece CSU Craiova și Viitorul, ambele cu câte 35 de puncte, sunt aproape sigur intrate. Mai există un scenariu puțin credibil, prin care Viitorul poate rata complet Europa, dacă Astra bate pe FCSB iar Craiova câștigă măcar un punct la Iași și, în plus, echipa giurgiuveană obține licența la TAS. Un lucru de care trebuie ținut seama: dacă CSU și Viitorul sunt la egalitate, favorizată este ultima, deoarece Craiova a beneficiat de rotunjirea cu 0,5 puncte la înjumătățire, având punctaj impar la finele sezonul regulat.Tot la sfâr șitul săptămânii au loc meciurile etapei a XI-a din play-out, după următorul program: Sepsi OSK – Juventus (vineri, 18:00), Concordia – Dinamo (sâmbătă, 21:45), FC Voluntari – FC Botoșani (duminică, 17:00), ACS Poli Timișoara – Gaz Metan Mediaș (luni, 20:45). În etapa a X-a (intermediară) s-au înregistrat rezultatele: Sepsi – Poli Timișoara 3-0; Juventus – Dinamo 0-2, FC Botoșani – Concordia 0-1, iar aseară s-a jucat partida Gaz Metan – FC Voluntari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.